MECLİSTEN KORKUTAN, İÇME SUYU RAPORU !

MECLİSTEN KORKUTAN, İÇME SUYU RAPORU !

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Eylül 2017 Cumartesi 09:57
MECLİSTEN KORKUTAN, İÇME SUYU RAPORU !


 

                İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı toplantılarında Erikli Köyü ve Erikli Sahili’nde içme suyuyla ilgili sorunların araştırılması neticesinde meclise sunulan raporda, bölgede bulunan içme suyunun ‘insanların tüketim ve içme suyu olarak kullanımı mümkün değildir’ ifadelerine yer verildi.
                İl Genel Meclisi’nin Eylül Ayı Toplantıları’nda Turizm Komisyonu tarafından hazırlanan ‘Erikli Köyü ve Sahili İçme Suyu hk.’ konulu rapor meclise sunuldu. Komisyonun yaptığı araştırmalar neticesinde bölgedeki içme suyunun tüketiminin uygun olmadığı saptandı. Komisyon Başkanı Erol Açık’ın meclise sunduğu rapor şu şekilde:
                “İl Genel Meclisi’nin Ağustos Ayı Toplantıları’nda komisyonumuza havale edilen, Edirne İli Keşan İlçesine bağlı Erikli Köyü ve Erikli Sahili’nde içme suyuyla ilgili sorunlar yaşandığı duyumları alınmaktadır. Betticket Konunun çözüm önerileriyle birlikte komisyonumuzca yapılan araştırması neticesinde;
1- Suyun kloru ayarlanamamaktadır.
2- Su aşırı derecede bulanıktır.
3- Tuzlanma ve asit oranı olması gerekenden çok yüksektir.
4- Suyun içilmesi mümkün değildir. Yani insanların tüketim ve içme suyu olarak kullanımı uygun değildir.
Çözüm olarak; 31.12.2015 tarihinde D.S.İ Mecidiye Göleti’nin su miktarının artırarak savak yükseltilmesi için 330 bin TL’lik ihale yapılmıştır. Fakat arıtmadaki sorunlar hala aşılabilmiş değildir. Bunun üzerine proje Keşan Belediyesi ile D.S.İ arasında tekrar görüşülerek Keşan Belediyesi bu projenin parasının geri ödenmesini kabul etmiştir. 05.06.2017’de Genel Müdürlük projeyi uygun bulmuştur. Projenin uygulanmasına 2018 başlarında başlanacağı ve en kısa zamanda hizmete alınacağı düşünülmektedir.”

Son Güncelleme: 09.09.2017 09:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.