ALTYAPIYA 40 MİLYON DAHA

Edirne’de yapılan altyapı çalışmaları için İller Bankası’ndan 90 milyon liralık kredi kullanılmıştı. Bugün toplanılan Ağustos Ayı Meclisinde 40 milyon lira kredi çekim talebi oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

ALTYAPIYA 40 MİLYON DAHA

Edirne’de yapılan altyapı çalışmaları için İller Bankası’ndan 90 milyon liralık kredi kullanılmıştı. Bugün toplanılan Ağustos Ayı Meclisinde 40 milyon lira kredi çekim talebi oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Ağustos 2020 Çarşamba 10:20
ALTYAPIYA 40 MİLYON DAHA

Edirne Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı dün Edirne Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır başkanlığında toplanan mecliste 8 madde görüşülerek karara bağlandı. Halihazırda devam eden altyapı çalışmaları için 40 Milyon TL’lik kredi kullanılması da mecliste görüşüldü ve oybirliğiyle kabul edildi.

Altyapı çalışmaları için 40 milyon TL’lik kredi talebinin görüşüldüğü madde esnasında konuşan Selçuk Çakır, “Bugün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın izinli olması nedeniyle vekaleten meclisi ben yöneteceğim. Bu konuda daha öncede söylediğim gibi yardımlarınızı bekliyorum. Altyapı çalışmaları için iller bankasından krediye ihtiyaç vardır. 40 milyon lira daha kredi için başvuruda bulunduk. Altyapı görüldüğü gibi hızlı bir şekilde ilerliyor. Belki halkımıza göre kazdığımız çukurlar hızlı kapatılamıyor ama fizik kurallarında bir malzemenin sıkışma oranı ve sıkışma zamanının olduğunu hepimi biliyoruz. En kısa sürede bu işlemler bitecek, halkımızdan verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz.”dedi.

TIP FAKÜLTESİNE YENİ TAKSİ DURAĞI
Edirne Tıp Fakültesinde bulunan taksi durağı esnaflarının durakta yaşadıkları sorun nedeniyle yeni bir yere geçmeleri oylandı ve oybirliğiyle kabul edildi.

SERVİSLERE YENİ FİYAT
Plan ve bütçe komisyonu kararında servis hizmetleri için yeni bir fiyat belirlenmesi kararıdır. Tablodan görüyoruz ki oda tarafından teklif edilen fiyatlarda yüzde 20’lik bir artış önerildi, ancak komisyon mevzuattan da gelen BÜFE ve TÜFE ortalamalarını alarak maksimum 9.40 olarak zam teklifi değerlendirmesi, oybirliğiyle kabul edildi.

11 ADET TAKSİ
Bu gündem maddesinde 11 adet taksi plakasının hak sahipliğinin sona erdiği tespit edildi. Bununla ilgili usul ve esasları belirlemek nedeniyle ulaşım komisyonuna havalesi oybirliğiyle kabul edildi.

MİMAR SİNAN ESERLERİ YAŞAYACAK
Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Mimar Sinan eserleri miniapark ve yanında otel binası olacak şekilde turizm ticaret alanı planlandı ve buranın 29 yıllık sınırla yetkisinin encümene verilmesi konusu oy çokluğuyla kabul edildi.

1/100.000 İllerde 1/25.000 ölçekli sınırlandırmaların kaldırılması ve 1/100.000’e çıkarılması için alınan karar mecliste oybirliğiyle kabul edildi.

Edirne Belediyesi Başkan Vekili Selçuk Çakır, ”Bence meclisimizin alacağı tarihsel bir karar daha. Aynı karar şu an il genel meclisimizde görüşülmekte. Sayın Valimizin geldiği günden beri hayvancılıkla alakalı düzenlemeleri arasında en önemli husus buydu. Ahır ve ağıllarımızda hep sorun yaşadık. Tarlalarımız üzerinde yapmak istediğimiz faaliyetler gerçekleşmiyordu. Sayın valimiz ve sayın belediye başkanımız bu konuda bizlere görev verdiler. Bölgesel çevre düzenleme planlarına bakarak ve diğer illerden de örnek alarak bu planı oluşturduk. 1/100.000 bölgesel çevre düzenleme planlarına kapsama olarak Kırklareli, Tekirdağ, Edirne’yi kapsamaktadır.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.