MERİÇ, KÜREK FESTİVALİNDE ŞENLENECEK

TED Edirne Koleji öncülüğünde geçtiğimiz yıl Meriç Nehri’nde ilki düzenlenen Kürek Festivali’nin ikincisi bu yıl 4 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sporcuların ve kulüplerin dikkatini buraya çekmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, vatandaşları festivale davet etti.

MERİÇ, KÜREK FESTİVALİNDE ŞENLENECEK

TED Edirne Koleji öncülüğünde geçtiğimiz yıl Meriç Nehri’nde ilki düzenlenen Kürek Festivali’nin ikincisi bu yıl 4 Haziran 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sporcuların ve kulüplerin dikkatini buraya çekmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba, vatandaşları festivale davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Haziran 2022 Perşembe 06:05
MERİÇ, KÜREK FESTİVALİNDE ŞENLENECEK



Yurt içi ve yurtdışından yaklaşık 35 kulüp ve 500’e yakın sporcunun Meriç Nehri’nde kürek çekeceği festival için geri sayım başladı. Kente ilk kez bir kürek kulübü kazandıran ve nehirlerin turizme açılması için çalışmalarını sürdüren TED Edirne Koleji, bu yıl ikinci kez düzenlenecek festival için gün sayıyor. 
Edirne ve Meriç Nehri’nin tarihi ve kültürel dokusu ile bütünleşecek geleneksel hale getirmeyi hedefledikleri festivalde Türkiye’nin önde gelen kulüplerini ve kürek sporcularını ağırlayacaklarını duyuran İba, hem nehirleri turizme kazandırmak, hem de kentin tanımı, turizmi ve gençlerin bu spora yönelmesinde çalışmalar yapmanın en büyük öncelikleri arasında olduğunun altını çizdi.
Meriç Nehri’nin eskiden kötü hatıralarla ve taşkınlarla anıldığını hatırlatan TED Edirne Koleji ve Kürek Kulübü Kurucusu Nesim İba, kentte hayata geçirilen kürek sporu ile artık Dünyanın ve Avrupa kürek camiasının da dikkatini çekmeye başladı.  
Geçtiğimiz yıl Meriç Nehri’nde ilk kez gerçekleştirilen Kürek Festivali’nin ikincisinin bu yıl 4 Haziran tarihinde yapılacağını belirten İba, Yurt içi ve yurtdışından yaklaşık 35 kulüp ve 500’e yakın sporcunun kürek çekeceği bir festival olacağını duyurdu. 
“Misafirlerimizi ağırlamak için heyecanlı şekilde hazırlanıyoruz”


TED Edirne Koleji Kürek Kulübü olarak sporcuların ve kulüplerin dikkatini buraya çekmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade eden İba, “Festivalimize kısa bir süre kala valiliğimiz ve diğer kurumumuzla iş birliği yaparak 4 Haziran’da gerçekleştireceğimiz festival için hazırlığımızı sürdürüyoruz. Bizde sahadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çocuklarımız gece gündüz demeden antrenmanlarını sürdürüyor. Misafirlerimizi ağırlamak için heyecanlı şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah güzel bir festival olacak. Bize desteklerinden dolayı Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde açıklamada bulundu. 
“Meriç Nehri doğal bir parkura sahip, dikkatleri buraya çekmeyi başardık”
Kürek sporunun olağanüstü bir spor olması sebebiyle çok özel yere ve öneme sahip olduğunu aktaran İba, “Bu sporun en güzel tarafı şu Türkiye’de bir parkur yok. İlk festivalimizi başarılı bir şekilde gerçekleştirmekle birlikte Sapanca ve Haliç’ten sonra dikkatleri buraya çekmeyi başardık. Meriç Nehri’nin doğal bir yapısı var. Bir parkurun uzunluğunun yaklaşık 2 bin 200 metre civarında olması lazım. Genişliğinin de en az 150 metre olması gerekir. Meriç Nehri’nin de en güzel yanı doğal parkurun oluşmuş olmasıdır” ifadelerine yer verdi.
Kürek sporunun Edirne’nin tanımında, turizminde ve gençlerin spora yönelmesinde ciddi farklar yaratacağını vurgulayan İba,  bu gururu da buradan paylaşmaktan, ön ayak olmaktan ve devletin verdiği destekten dolayı çok mutlu olduklarını aktardı.
Edirne Valiliği aracılığıyla kentte çalışmaları devam eden 3 Nehir 1 Şehir Projesi kapsamında nehirde bir akıntı problemi olduğunu hatırlatan İba, “Tarihi köprünün biraz daha ilerisinde bir Arşimet tribünü bent yapılıyor ve o bentte yapıldıktan sonra sudaki akıntıda bitmiş olacak. Ağustos ayından sonra burası debisiyle, genişliğiyle daha da güzel hale gelecek” dedi.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.