“MESAJLAR 365 GÜN ATILIYOR!”

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, basın toplantısı düzenleyerek şube binasında yapılan yenilikler hakkında bilgiler verdi. Çakay, Elazığ’da meydana gelen depremin hemen ardından Kızılay tarafından vatandaşlara gönderilen ve sosyal medyada özellikle zamanlama hakkında ciddi tepkilere neden olan mesaj hakkındaki soruya ise, “Bu mesajlar 365 gün devam ediyor. O güne denk gelmiş olmasını kötü yorumlayanlar da oldu ama olaylara iyi niyetle bakmak lazım.” ifadeleriyle cevap verdi. 

“MESAJLAR 365 GÜN ATILIYOR!”

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, basın toplantısı düzenleyerek şube binasında yapılan yenilikler hakkında bilgiler verdi. Çakay, Elazığ’da meydana gelen depremin hemen ardından Kızılay tarafından vatandaşlara gönderilen ve sosyal medyada özellikle zamanlama hakkında ciddi tepkilere neden olan mesaj hakkındaki soruya ise, “Bu mesajlar 365 gün devam ediyor. O güne denk gelmiş olmasını kötü yorumlayanlar da oldu ama olaylara iyi niyetle bakmak lazım.” ifadeleriyle cevap verdi. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Şubat 2020 Perşembe 06:05
“MESAJLAR 365 GÜN ATILIYOR!”

Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, dün şube binasında basın toplantısı düzenledi. Binada yaptıkları yenilikler hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulunan Çakay, aşevinin her gün ortalama 350 kişinin yemek ihtiyacını karşıladığını dile getirdi. Edirne Halkının da yardım konusunda çok duyarlı olduğunu söyleyen Çakay, kan bağışı konusunda ise şu anda Edirne’nin Türkiye’de ikinci sırada olduğunu belirtti.

“ŞUBEMİZ KURUMSAL BİR YAPIYA KAVUŞTU”
Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Edirne Kızılay Şubemiz tertemiz ve kurumsal bir yapıya kavuştu. Aşevimiz çok uzun yıllardır faaliyetlerine devam ediyor. 3-4 ay önce aşevimizi yeniden restore ederek; Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı’nın yeni standartlarına uygun hale getirdik. Kalebodurundan, doğalgaz tesisatından, tencere ve kazanımıza kadar kullandığımız tüm malzemeleri değiştirdik. Bununla birlikte binamızın kullanılmayan 12 dairesi vardı. Bu dairelerin hepsini tekrar elden geçirerek; tuvalet ve banyolarını, pis su ve temiz su tesisatlarını, kalorifer tesisatlarını, odaların elektrik tesisatlarını yeniledik. Boya ve badanasını yeniden yaparak 115 kişinin kalabileceği bir misafirhane haline getirdik. Şu an yüzde 90’ı Balkanlardan gelen 92 öğrencimiz burada misafirimiz oluyor. Önümüzdeki dönem de misafirhane olan bu kısmı, öğrenci yurdu olarak devam ettirmek istiyoruz. Bu öğrenci yurdumuzda da amacımız tamamen Balkanlardan gelen öğrencileri ağırlamak. Tabii ki Türkiye’den gelen öğrencilerimiz de var ama Balkanlardan gelen öğrencilerin kontenjan sayısı çok az olduğu için Edirne olarak ilk önce Balkanlardan gelen öğrencilerimizi misafir etmek istiyoruz.” dedi.  

“HER GÜN 350 KİŞİYE YEMEK ÇIKARIYORUZ”
Her gün ortalama 350 kişiye yemek çıkardıklarını söyleyen Çakay, “Her gün en az 250, en fazla da 750 kişiye kadar yemek çıkarıyoruz. Bu sayıyı ortalama günlük olarak 350 kişi diyebiliriz. Bunu yılın 365 günü yapıyoruz. Sadece 20 günlük bir ara vererek; mutfağımızın bakımını yapıyoruz. Yine sürekli kıyafet yardımı yapıyoruz. Bağışçılarımızdan gelen sıfır ve ikinci el kıyafetleri, her gün yüzlerce insana ulaştırıyoruz. Ayrıca aşevinde ihtiyaç sahibi olan yemek yemek isteyen herkes her gün 3’e, 4’e kadar yemeğini yiyebilir. Aynı zamanda buraya gelemeyen, ihtiyaç sahibi birçok insanın da evlerine gidip yemeklerini her gün 12.00-14.00 arası teslim ediyoruz. Bunun sayısı da 200 ile 300 arası değişiyor. Sayı olarak baktığımızda bunlar iyi rakamlar ama bunlar tabii periyodik olarak ihtiyaç sahibine göre değişiyor.” ifadelerini kullandı.

“EDİRNE HALKI ÇOK DUYARLI”
Edirne Halkının yardım konusunda çok duyarlı olduğunu belirten Çakay, “Yardımlar konusunda bugüne kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık. Öğrenci misafirhanesini açarken de, bağışlarla açtık. Yatakları, bazaları, ranzaları, televizyonları, buzdolaplarını, çalışma masalarını, sandalyeleri Edirne’de bir şirketimiz bağışladı. Kullanılmayan eşyalarını bize bağışlayanlar oldu. Gıda konusunda bağış verenler oluyor. Bu konuda bir problemimiz yok.” şeklinde konuştu.  

“AMACIMIZ BİRİNCİ OLMAK”
Kızılay Kan Merkezi hakkında da bilgiler veren Çakay, “Türkiye’de kan alımında en fala artış sağlayan ikinci iliz. Bunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız sözleşmenin de çok büyük etkisi var. Edirneli vatandaşlarımızın duyarlılığının da çok etkisi var. Amacımız en fazla bağış yapan il olmak. İnşallah gerçekleştiririz.” dedi.

“O GÜNE DENK GELMİŞ”
Çakay, Elazığ’da meydana gelen deprem sonrası Kızılay tarafından vatandaşlara gönderilen ve oldukça tepki toplayan SMS hakkında sorular sorulara ise, “Kızılay herkesin malı; herkesin ihtiyacı olan bir kurum.  Edirne Şubesi olarak bugüne kadar yaşanan tüm olaylarda yardımlarımız oldu. Mesela Oğulpaşa’da taşkın olduğunda; çok iyi bir performans gösterdik. Amacımız gönüllülük. Sonuçta burada en başarılı şey, almış olduğumuz sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek. O mesaj olayına gelince; Genel Merkezimizin bu konuda bir kararı olmuş. Bu mesajlar 365 gün devam ediyor. O güne denk gelmiş olmasını kötü yorumlayanlar da oldu ama olaylara iyi niyetle bakmak lazım.” şeklinde cevap verdi.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.