METİN FEYZİOĞLU’NDAN GÜRKAN’A ZİYARET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Feyzioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde bir kez daha belediye başkanı seçilen Recep Gürkan’a başarılar diledi.

METİN FEYZİOĞLU’NDAN GÜRKAN’A ZİYARET

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Feyzioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde bir kez daha belediye başkanı seçilen Recep Gürkan’a başarılar diledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Nisan 2019 Cuma 07:44
METİN FEYZİOĞLU’NDAN GÜRKAN’A ZİYARET

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile beraberindeki heyeti belediye binasının önünde karşıladı. Daha sonra Başkan Gürkan ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başkanlık Makamı’nda bir süre sohbet etti.

Feyzioğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde bir kez daha belediye başkanı seçilen Recep Gürkan’a başarılar diledi. Başkan Gürkan’ın geçtiğimiz dönemlerde çok başarılı işlere imza attığını ifade eden Feyzioğlu, Gürkan’ın önümüzdeki 5 yılda da birçok önemli projeyi hayata geçireceğine yürekten inandığını söyledi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na 119 yıldır kesintisiz hizmet veren Tarihi Edirne Belediye Binası’nı gezdirdi. Gürkan, 1898'de Belediye Başkanı Dilaver Bey'in halktan 5 bin lira para toplayarak belediye binası için bir proje çizdirdiği ve binanın 1900 yılında hizmete girdiğini söyledi. Atatürk Odası hakkında da bilgi veren Gürkan, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Edirne’ye son kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla 21 Aralık 1930 tarihinde geldi. Buradaki eşyalar Atatürk’ün kullandığı orijinal eşyalar. Ayrıca Atatürk sağlığında bir kez yüz maskının alınmasına izin veriyor. O maskla yapılan orijinal heykel bugün Tekirdağ’da sergilenen heykel. Biz de o heykelden bir mask alarak şu anda Atatürk Odası’nda yer alan Atatürk Heykeli’ni yaptık. Atatürk Odası haftanın 7 günü ziyarete açık. Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi gelerek; Atatürk Odası’nı ziyaret ediyor” dedi.

Feyzioğlu’na Belediye Binasında yer alan tarihi tablolar hakkında da bilgilendiren Gürkan, “1902 yılı belediye meclisini gösteren yağlı boya tablomuz şu anda restorasyonda. 1902 yılındaki meclis üyelerinin yer aldığı bu tablo aslında Edirne’nin kültürel yapısını özetliyor. 1902 yılında 12 belediye meclis üyesinin yer almakta ve 12 belediye meclis üyesinden 6’sı Türk ve Müslüman diğer 6’sı ise gayrimüslim. Diğer 6 belediye meclis üyesinden 1’i İtalyan, 1’i Rum, 1’i Bulgar, 1’i Ermeni, 1’i Roman ve 1’i Yahudi. Edirne farklı kültürlerin bir arada yaşama becerisini aslında yıllar öncesinde kazanmış bir kent. Bu özelliğimiz halen devam etmekte; Edirneliler olarak da biz bundan gurur duymaktayız. Ve Şehit Ressam Hasan Rıza… Hasan Rıza, Balkan Savaşları sırasında hayatını kaybetmiştir. Bulgar bombardımanından eserlerini kurtarmak için evine gittiği sırada şehit düşen Hasan Rıza’nın bugün birçok eseri Tarihi Edirne Belediye Binası’nda yer almaktadır. Çağdaş Türk Sanatı’nın önemli bir ismi olan ve Balkan Savaşları’nda Edirne’nin işgali sırasında resimlerini kurtarmak isterken şehit edilen Ressam Hasan Rıza’nın heykelinin açılışını ise ölümünün 104’üncü yılında gerçekleştirdik” diye konuştu.

Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyette tarihi belediye binasına hayran kaldıklarını belirerek, misafirperverliği için Gürkan’a teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.