MHP, 2023 HEDEFİ’NE EDİRNE’DEN BAŞLADI

MHP “Hedef 2023: İl İl Anadolu” çalışmasına Edirne’den başladı. Üç Milletvekili ve üç MYK üyesiyle kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla bir buluşma toplantısı düzenleyen MHP, il il gezerek vatandaşın dertlerini dinleyecek.

MHP, 2023 HEDEFİ’NE EDİRNE’DEN BAŞLADI

MHP “Hedef 2023: İl İl Anadolu” çalışmasına Edirne’den başladı. Üç Milletvekili ve üç MYK üyesiyle kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla bir buluşma toplantısı düzenleyen MHP, il il gezerek vatandaşın dertlerini dinleyecek.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Kasım 2021 Pazartesi 06:23
MHP, 2023 HEDEFİ’NE EDİRNE’DEN BAŞLADI

MHP Edirne İl Başkanlığı önderliğinde Cumartesi günü düzenlenen toplantıya, MHP İstanbul milletvekilleri Arzu Erdem ve Mehmet Bülent Karataş, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş MYK üyeleri Nur Tuba Aktay, Burhan Coşkun, Ahmet Savaş Çolak ve MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, ildeki muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Burada konuşan MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, MHP’nin sıkıntıları gideren, insanların dertleriyle dertlenen bir parti olduğunu ifade ederek, “ MHP ve ülkücü camia insanımızın sorunlarını biliyor ve bunların çözsümü için çalışıyor. Gittiğimiz her yerde vatandaşlarımız MHP’ye önem verdiler” dedi.

MHP Milletvekili Arzu Erdem, Devlet Bahçeli’nin talimatıyla meşalenin Edirne’den yakıldığını ifade ederek, şunları söyledi:

“Cumhur ittifakının kuruluş sürecini hepiniz biliyorsunuz.darbe girişi sonrası Devlet Bahçeli, koşulsuz devletimizin yanındayız açıklaması yaptı. Ardından Cumhur ittifakının kuruluş süreci başladı. İttifakımız milletimizle birlikte kurulan tuzakları boşa çıkarttı. Bunlardan sonra da defalarca ülkemizi ve milletimize saldırılar oldu ve bu saldırılar karşısında Cumhur ittifakımız durdu. Ben uluslar arası mücadelelerden çok kısa bahsedeceğim. Suriye’de kurulmaya çalışılan terör devletine engel olmaya çalışıyoruz. Bu çalışmamıza karşı özellikle meclise gelen tezkerelere hayır diyen partiler oldu. Burada kime oy vermiş olursanız olun, sizden ricam şudur. Yaşananları aklınızla değerlendirin. MHP’nin şiarı vatanı ve milletidir. Doğu Akdeniz’de biz mavi vatana verdiğinim önemi ortaya koyduk. Mavi vatanla  ilgili yapılan çalışmalara destek verdik. Milli hassasiyetlerimiz, milli bekamız, vatanımızın geleceği, çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği, hep birlikte atacağımız adımlarla vereceği oylarla teminat altına alınacaktır. Aziz Türk Milleti kadim bir millet ve devlettir. Edirne var olduğu sürece bu vatan bölünmez bu bayrak inmez. Ne Mutlu Türküm diyene.”

EDİRNE, ÖRNEK BİR ŞEHİR

Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, tüm Edirnelilere Kütahya’dan selam getirdiğini ifade ederek, “Şu anda burada konuşma yapıyorsak, bu ortamda konuşa biliyorsak ismini bildiğimiz bilmediğimiz binlerce şehit ve gaziler sayesindedir. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyorum. Avrupa’ya açılan 5 kapımıza sahipsiniz. 40 bine yakın öğrencili barındırıyorsunuz. Türkiye’de bir çok insan vilayetleri bilmeye bilir ama, Kapıkule’yi Selimiye’yi bilmeyen kimse yoktur. Türkiye’de örnek alınan bir ildir Edirne’dir. İstanbul ve Antalya’dan sonra turist ağırlayan üçüncü il Edirne’dir. Tarımda ve hayvancılıkta Edirelilerin yaptıkları ortada. Edirne’nin beklentileri var. İl ve ilçelerde sorunlarınız olabilir ama Edirne’ye baktığınızda Edirne örnek aldığımız bir ildir. Edirne’nin en büyük özelliği bir tarım ili olması. Son çıkan torba yasayla çiftçilere çok büyük destek yapıldı. yeterli mi? Tabi ki yeterli değil.  Turizmi, tarımı, hayvancılığı, sınır kapıları ve diğer alanlarda daha da gelişmesi için çalışmaları sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

İstanbul Milletvekili Mehmet Bülent Karataş’da yaptığı konuşmasına, “Ülkesini ve memleketini seven, Cumhuriyet değerleriyle yoğrulmuş, Edirne’de Mehmet olup doğmuş, İstanbul’da Fatih olan memleketin evlatlarıyla birlikte olmanın şerefini yaşattığınız için hepinize teşekkür ederim” diyerek başladı.

Siyasetçilerin konuşarak gittiklerini dile getiren Karataş, şunları söyledi:

“Gelip konuşup gitmekle olmuyor. Gelip dinleyip istenileni yaparak siyaset olur. MHP Milletinin refahını artırmak için kurulan bir parti olduğu için, milletine ulaştığı yerde istek, arzu ve talepleri dinleyerek bunun için mücadele eder. Arzulanan istek olan bölgenin sorunlarını çözmek için birlikte mücadele eden bir partidir.

Biz Edirne’nin olduğu gibi Ardahan’daki vatandaşında sorunlarını çözümü için mücadele eden bir partiyiz. Biz diğer siyasi partileri aşağılayarak, iktidarsızlaştırarak bir yere varamayız. Herkes yaptıklarını ve yapacaklarını anlatmalı. MHP Kuruluşundan bu güne kadar önceliği bekadır. Bağımsızlığınız yoksa, bizim ekonomimiz iyi olabilir mi? Yarınlara umutla bakabilir miyiz. Önce beka. Önce Bekayı oluşturmamız gerekir.”

Konuşmaların ardından proğrama katılanlar söz alarak, dilek ve temennileri hakkında konuşmalar yaptı. Milletvekilleri de Edirne’deki sorunları not alarak, sorunların çözümü için çalışaklarını vurguladılar.

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.