“MİLLİ DEVLET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türk Ocakları Edirne Şubesi tarafından düzenlenen ve Barış Pınarı Harekatı’nın masaya yatırıldığı konferansta konuşan Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, “Milli devlet, üniter yapı bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çerçevede, etrafımızda olup bitene bigâne kalmamıza kesinlikle izin vermeyen tarihimiz ve coğrafyamızın gereklerini yerine getirmek de millet ve devlet olarak üzerimize farzdır.” dedi.

“MİLLİ DEVLET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türk Ocakları Edirne Şubesi tarafından düzenlenen ve Barış Pınarı Harekatı’nın masaya yatırıldığı konferansta konuşan Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, “Milli devlet, üniter yapı bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çerçevede, etrafımızda olup bitene bigâne kalmamıza kesinlikle izin vermeyen tarihimiz ve coğrafyamızın gereklerini yerine getirmek de millet ve devlet olarak üzerimize farzdır.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Ekim 2019 Cumartesi 07:46
“MİLLİ DEVLET KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Kuzeyi’nde gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı önceki akşam Türk Ocakları Edirne Şubesi tarafından düzenlenen konferansta masaya yatırıldı. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, MHP Edirne İl Başkanı Zakir Tercan, Büyük Birlik Partisi Edirne İl Başkanı Arif Köroğlu, AK Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Cem Kürkçü, Uluslar arası Siyaset Uzmanı Dr. Özdemir Akbal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ÖZ: “TÜRKİYE KRİTİK BİR KISKAÇTA”

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Edirne Türk Ocakları Başkanı Yakup Öz, “Türkiye, gerçekten de kritik bir dönemeçte, kıskaçta ve hedefte. Öncesini tekrar etmeye gerek yok; 2010'larda yaşadıklarımız, ne kadar büyük badireler atlatarak Cumhuriyet'imizin 100. yılına doğru yürüdüğümüzü açıkça göstermektedir. Ülkemizin başına bir takım dış çevrelerle onların uzantıları tarafından İkinci İsrail Projesi'ne giden yollar döşenmeye çalışıldı. Ve nihayet 15 Temmuz'da, Türkiye'ye yöneltilen derin darbe operasyonunla ‘ordu millet’ vasfını haiz Türk milleti, ağır bir tahribata maruz bırakıldı. Buna rağmen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarını başarıyla yapan Silahlı Kuvvetlerimizi şimdi de sözde müttefik ABD'nin IŞİD ve DAEŞ sopasını göstererek semirttiği, destekleyip donattığı, gizlemek için SDG adını verdiği PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin Suriye'nin kuzey ve kuzeydoğu kesiminde oluşturduğu yapıyı ortadan kaldırmak için kararlı bir harekât yaptı. Türkiye, bir yandan güneyinde inşa edilmek istenen ‘Taşeron Terör Devleti'ne öbür yandan da kendi sosyal, ekonomik, demografik ve siyasi yapısını dönüştürmeye matuf mühendislik operasyonuna karşı mücadele etmek durumunda. Hiçbir ülkenin kaldıramayacağı sığınmacı yükü altındaki toplumumuzdan, zaman zaman yükselen bir takım tepkiler karşısında bir koro hemen harekete geçmektedir. Bu gibilerin derdi, asla Suriyeli mazlum ve mağdurlar değildir. Bunların derdi, Türkiye'nin millî devlet yapısını bozmak, Türklerin milli şuurunu zaafa uğratmaktır.” ifadelerini kullandı.

ÖZ: “DEVLETİMİZİN VE ORDUMUZUN YANINDA OLMAK MİLLİ BİR GÖREVDİR”

Türk Milleti ve Türk Devletinin büyük fedakarlıklar yaptığını belirten Öz, “Şimdi bazıları adeta bunun Suriyeliler üzerindeki olumlu neticelerini ortadan kaldırmak için harekete geçmektedir. Türkiye, sanki Suriyelilere kötü muamele edilen bir ülke gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Özellikle Türk milliyetçilerinin, bu hususlarda Türkçü görünümlü bazı karanlık çevrelerin tahriklerine karşı uyanık olmaları şarttır. Milli devlet, üniter yapı bizim kırmızı çizgimizdir. Bu çerçevede, etrafımızda olup bitene bigâne kalmamıza kesinlikle izin vermeyen tarihimiz ve coğrafyamızın gereklerini yerine getirmek de millet ve devlet olarak üzerimize farzdır. Bu kritik kavşakta içerideki politik yaklaşım ve görüşlerimiz ne olursa olsun Devletimizin ve Ordumuzun yanında olmak, milli bir görevdir. Siyasi duruşumuz ne olursa olsun, iç işlerimize apaçık bir müdahale olanlara karşı tavır takınmak zorundayız. Unutmayalım ki; tarih ve coğrafya bizim için kaderdir. Bu topraklar gafleti, aymazlığı, ihmali kaldırmaz. Yüz yıl önce Türk'ü bu topraklardan geldiği yere sürme emeliyle bize saldıran zihniyet, bugün de bizim için hayırlı düşünceler beslemiyor elbette. Amma velakin işin sorumluluğu bizdedir. Güçlü olmak, ayakta durmak ve bu topraklardaki tarihimizin hakkını vermek, kardeşliğimize halel getirmeye yönelik girişimlere karşı birliğimizi güçlendirmek zorundayız. Türk milleti bunu yapacak güçtedir.” şeklinde konuştu.  

DR. AKBAL: “SURİYE’DE ELİMİZ KUVVETLİ”
Uluslararası Siyaset Uzmanı Dr. Özdemir Akbal ise, “Şu anda imzalanmış Soçi muhtırası ve ABD ile Türkiye arasında imzalanan anlaşmalar var. Sonuç olarak amaçlara şimdilik ulaşılmış gözüküyoruz. Cenevre’de görüşülecek Suriye’nin anayasasının nasıl yapılacağına dair yapılacak toplantı söz konusu. Bu tek bir toplantıyla bağlanmayacak bir konu. Belki yılları alacak Türkiye’nin masada ve askeri açıdan sahada olması elini kuvvetlendirmiş durumda.” dedi.   

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.