MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI  MASAYA YATIRILDI

Edirne Milli  Eğitim Müdürü Önder Arpacı  beraberinde Milli Eğitim müdür Yardımcıları  Müzekka Bayrak,Kamal Soytürk ve Cemal Turan milli eğitim çalışmalarını kapsayan bir toplantı yaptı.

MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI  MASAYA YATIRILDI

Edirne Milli  Eğitim Müdürü Önder Arpacı  beraberinde Milli Eğitim müdür Yardımcıları  Müzekka Bayrak,Kamal Soytürk ve Cemal Turan milli eğitim çalışmalarını kapsayan bir toplantı yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Kasım 2019 Salı 06:45
MİLLİ EĞİTİM ÇALIŞMALARI  MASAYA YATIRILDI

Öğretmenler  Lokalindeki toplantıda ilk söz alan Müdür yardımcısı Soytürk, sinevizyon eşliğinde  Milli eğitimin açtığı atölyeler konusunda bilgi verdi. Müdürlükçe ahşap  ve metan , görsel sanatlar, müzik,drama ve eleştirel  düşünce,salon sporları  ,Yazılım ve tasarım, akıl ve zeka oyunları,ahşap ve metal görsel sanatlar, atölyeleri konusunda açıklamalarda bulundu.

ÇALIŞTAY MASALARI KURULDU

Yapılan  konuşmada  Çalıştay başlıkları 6 masada toplandığı belirtildi bunlar, Rehberlik ve Yönetim Masası, Öğrenci Koçluğu Masası , Zümre Başkanları Masası , Destekleme ve Yetiştirme Kursları Masası, İzleme Değerlendirme  Sınavları  Masası,  Eğitim Ortamında Bilişim Araçlarının  Kullanımı ve  Teknoloji Bağımlılığı  Masası ile ilgili çalışmalar   gündeme getirildi  

Milli Eğitim Müdürü  Önder Arpacı  bugüne kadar yapılanlar ve önümüzdeki yıllarda  milli eğitimdeki faaliyetler konusunda detaylı sunum yaptı.2023 vizyonu  milli Eğitim Bakanlığını  Mail Formatı

Konularına değindi. 2018 ve 2019  eğitim öğretim  yılı çalışmaları konusunda bilgi verdi.

Edirne’deki Milli Eğitim Müdürlüğünün  çalışmalarını değerlendirilmesinden sonra  milli Eğitim Müdürü Arpacı, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Edirne’de eğitimin başarılı olmadığı konusundaki soru hakkında   açıklama yapan Arpacı, “ Bu konuda başarılı olan illerde sınavlara katılım oranı çok düşük bizde orta öğretimde sınava katılım oların yüksek olması  genel başarımızı olumsuz etkiledi.  Ülke genelinde en başarılı il görülen  Muğla, Tunceli, Giresun illerinde sınava katılım oranının az olduğunu ifade etti.

ÖĞRETMEN EVİ YAPIM TARİHİ BELİRSİZ

Yıkılan öğretmenevi konusuna değinen Arpacı, bu binanın  dayanıklı olmadığı için verilen rapor sonucu yıkıldığını,  bu tür binaların yapılmasının ancak Devlet katkısıyla gerçekleşebileceğini,  şu anda böyle bir imkanın olmadığını , binanı yapılması konusunda  teklifte bulunduklarını  söyledi.

Arpacı, Eğitimde kalitenin yükseltilmesinin ondan daha önemli olduğunu ifade etti. Bir başka soru üzerine  okullara yapılan yardımların isteğe bağlı olduğunu zorlama yapılmadığını belirtti.

Daha sonra Gazeteci meslektaşımız Seyide Esen’in  yaş günü nedeniyle pasta kesildi.

Fikri Yalın

Son Güncelleme: 04.11.2019 18:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.