Milor’un tercihi ‘Tava Ciğer’

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada başlattığı anket ile bir anda Edirne Tava Ciğerini ülke gündemine taşıyan, sonrasında ise çok sayıda tv kanalında haber ve canlı yayınlarla gündemde kalmaya devam eden ünlü gurme  Vedat Milor, tercihi açıkladı. Ankette ciğer şiş birinci olurken ünlü gurme Milor, “Benim tercihim Edirne Tava Ciğeridir” dedi.

Milor’un tercihi ‘Tava Ciğer’

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada başlattığı anket ile bir anda Edirne Tava Ciğerini ülke gündemine taşıyan, sonrasında ise çok sayıda tv kanalında haber ve canlı yayınlarla gündemde kalmaya devam eden ünlü gurme  Vedat Milor, tercihi açıkladı. Ankette ciğer şiş birinci olurken ünlü gurme Milor, “Benim tercihim Edirne Tava Ciğeridir” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Nisan 2021 Pazartesi 06:18
Milor’un tercihi ‘Tava Ciğer’

Sosyal medya platformu Twitter’da 1 milyon 200 bin takipçisi bulunan Gastronomi eleştirmeni ve tv program yapımcısı,Vedat Milor,başlattığı anket ile Anadolu ve Güneydoğu Anadolu mutfağının damak tadı ciğer şiş ile Edirne mutfağının geleneksel tadı olan lezzet Edirne Tava ciğeri arasında bir anket başlatmış ve anketin kazananı ciğer şiş olmuştu.Anket sonrasında çok sayıda tv kanalı gerek tava ciğer gerekse şiş ciğer ile ilgili canlı yayınlar yapmış ve bir şehir ile bir bölgenin kültürünü kaynaştırarak ciğer tanıtımına önemli bir katkıda bulunmuştu.

Vedat Milor katıldığı TGRT haber canlı yayınında anket hakkında bilgi verirken,kendi tercihinin Edirne Tava Ciğeri olduğunu belirtti ve anketi yapma amacının eğlenceli bir format ve gastronomi değerlerini korumak olduğunu kaydetti.

Milor, yapılan anket ile ilgi olarak haber spikeri Meltem Günay’a açıklamasında “Dünya’nın birçok yerinde ciğer yemiş bir insan olarak konuşuyorum.Aslında ikisi de mükemmel.Dünyanın birçok yerinde ciğer yemiş bir insan olarak konuşmak gerekirse, Türk mutfağı ciğer konusunda altın madalya alır. Arnavut ciğeri olsun,yaprak ciğerimiz olsun diğer sarmamız olsun olağanüstü.Bu iki yemek de olağanüstü. Ben genelde ateşi çok seven biriyim. Ateşte pişmiş yemekleri çok seviyorum.Kuyruk yağı konusunda da duyarlıyım.Seviyorum yani,ne yapayım? “Atın ölümü arpadan olsun” diyorum ama, burada tercihimi Edirne ciğerinden yana kullanıyorum.Çünkü bu artık öyle bir yemek ki ana yemek olarak yanında manda yoğurdu ile cacığı ile tam anlamı ile çok iyi düşünülmüş bir akşam yemeği oluyor. Diğerini de çok seviyorum. Tabii ki ciğer kebabı ama, onu daha çok bir ara yemek olarak düşünüyoru. İster Adana ister Urfa. Gerçekten çok güzel.Nerede olursa olsun çok güzel yapıyorlar ama daha çok öncesi ve sonrası oluyor.O yüzden tek yemek olarak düşünüldüğünde ben kendi oyumu Edirne tava ciğerinden yana kullandım”dedi.

Bülent Sarıçiçek

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.