MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesinden mezun olan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlendi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
29 Haziran 2022 Çarşamba 06:00
MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUNİYET COŞKUSU

Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2021-2022 Akademik Yılı mezuniyet coşkusunu düzenlenen törenle yaşadı. Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler mezuniyetlerini cübbe giyip kep atarak kutladı. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği törene öğrencilerin coşkusu damga vurdu. Törende ayrıca 2018 yılında öğrenci affıyla okula dönen 65 yaşındaki Mehmet Özdemir de mezun olmanın mutluluğunu yaşadı.

Törene Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven, akademik ve idari personel ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Trakya Üniversitesi tanıtım filminin izlenmesi ile başlayan etkinlikte ardından açılış konuşmalarına geçildi. Mezun öğrenciler adına bir konuşma yapan fakülte birincisi Gamze Özcan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe olan inancını hatırladıklarını ve kendilerine emanet edilen vatana sahip çıkmak için daha çok çalışacaklarına vurgu yaparak üzerlerinde emeği olan ailelerine ve hocalarına teşekkür etti. Kendine özgü doğal ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra Selimiye’nin gölgesinde ve Mimar Sinan’ın izinde Edirne’de mimarlık eğitimi almanın kendileri için gurur vesilesi olduğunu da sözlerine ekleyen Gamze Özcan, “Mimarlık bize geçmişin izlerini görerek günümüzü, geleceğimizi, dünyamızı şekillendirebilme imkânı verdi. Dünyaya bambaşka bir gözle bakar, içerisinde bulunduğumuz yapıları sorgular ve ‘ben olsaydım bu yapıyı nasıl çözümlerdim’ der olduk. Hayatın bize öğreteceği daha çok şey var biliyorum. Herkese sonsuz teşekkürler.” dedi.

Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven de fakülte olarak yenilikçi ve dinamik eğitim anlayışıyla yurt içi ve yurt dışından gelen öğrencilere nitelikli ve kaliteli eğitim-öğretim imkânı sunduklarını belirterek “Eğitimlerimiz, Mimarlık Bölümü’nde lisans, yüksek lisans ve doktora, Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nde ise lisans düzeyinde devam etmektedir. 1056 öğrencimizin öğrenim gördüğü fakültemizden bu yıl 200’e yakın öğrencimiz mezun olmakta. Yüksek lisans ve doktora programlarında Türk ve yabancı uyruklu olmak üzere 100’ü aşkın öğrencimiz bulunmaktadır. Lisansüstü çalışmalarımız her yıl hem nicelik hem de nitelik açısından artarak devam etmektedir. Bunun yanı sıra uluslararası değişim programları aracılığıyla öğrencilerimiz çeşitli Avrupa ülkelerindeki üniversitelerde öğrenim olanağına kavuşmaktadır. Fakültemiz tarafından düzenlenen çeşitli ulusal ve uluslararası etkinliklerle sempozyum, seminer, yarışma, teknik gezi, sunum, sergi ve atölye çalışmalarında öğrencilerimizin yanındayız. Onlarla gurur duyuyor, başarılarının sürekli olarak artmasını diliyoruz.” şeklinde konuştu.

Mezun öğrencilerin gelecek yaşamları ve kariyer yolculukları hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven “Mezunlarımız çeşitli kamu kurumlarında ve özel kuruluşlarda kolaylıkla iş bulabilmekte, birikim ve azimleri nedeniyle tercih edilmektedir. Önemli bir bölümü ise kendi işini kurarak yurt içinde ve yurt dışında meslek yaşamlarını sürdürmektedir. Kurduğumuz Trakya Mimarlık Mezunları Derneği (TRAKMİM) aracılığıyla mezunlarımız ile iletişimi sürdürmekte, kurum kültürü ve deneyimlerini gelecek kuşaklara aktarmalarına yardımcı olmaktayız.” ifadelerini kullandı.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz ise dört yıl boyunca çalışıp, emeklerinin karşılıklarını alan öğrencilerin heyecanlarını paylaştıklarını söyleyerek mezun öğrencileri tebrik etti ve gelecek yaşamlarında başarılar diledi. Trakya Üniversitesinde okumanın bir ayrıcalık olduğunu, buradan mezun bir akademisyen olarak en iyi şekilde bildiğini dile getiren Prof. Dr. Murat Türkyılmaz “Gençler, aldığınız eğitimi hayatın her aşamasında daha ileriye taşımayı hedefleyiniz. Sizler, Türkiye’nin en köklü ve geleneği olan üniversitelerinden birinden mezun oluyorsunuz. Sizleri yalnızca mesleki bilgi, beceri ve donanımla değil aynı zamanda hayata dair pek çok misyon ve vizyon sahibi olarak uğurluyoruz. Gittiğiniz her yerde Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi kimliğini onur duyarak taşıyın. Eminim ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında hem ülkemizi hem de kendinizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz. Geçtiğimiz dönemde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı olan Hamza Ersan Saner, Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunudur. Sizler böyle bir üniversiteden ve fakülteden mezun oluyorsunuz. Hedefleriniz her zaman daha büyük olmalı ve daima ileriye dönük daha büyük işler başarmak için çalışmalısınız. Asıl hayat şimdi başlıyor ve sizler her türlü engeli aşacak bilgi ve donanıma sahipsiziniz. Her zorluğun üstesinden geleceğinize inancım tamdır. Yeteneklerinizin ve değerinizin farkında olun. Hepinizi yürekten kutluyorum. Yolunuz, bahtınız açık olsun.” ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerin aldıkları eğitim sürecinde desteklerini esirgemeyen ailelere ve öğretim elemanlarına da teşekkür eden Prof. Dr. Murat Türkyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü “Bugünün mimarı siz değerli velilersiniz. Hepinizi tebrik ediyorum. Bugün sizlerle birlikte biz de aynı gururu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin, evlatlarımızın eğitim sürecinde maddi ve manevi destekleri ile hep yanlarında oldunuz. Değerli Hocalarım, özellikle iki yıla yakın geçirilen pandemi döneminde öğrencilerimiz için uzaktan eğitimin çeşitli platformlarını kullanarak verimli bir eğitim dönemi geçirdiniz. Yüz yüze eğitim öğretim süreçleri ile de öğrenme eksikliklerinin kapatılması için yoğum emek ve gayretleriniz oldu. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Törene video mesaj yoluyla katılan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, ailelerin ve hocalarının büyük özverileriyle bugünlere ulaşan mezunları kutlayarak, Trakya Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak yaşama hazır olduklarını ve geleceğin inşasında söz sahibi olacaklarına inandıklarını aktardı. Öğrencilerin, yenidünya için değişen dinamikleri bilen, gören ve vizyonu geniş bir şekilde Trakya Üniversitesinden mezun olduklarını belirten Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, tüm hedeflerinin öğrencilerin yolunu ve geleceğini aydınlatmak olduğunu söyledi.

Tören, açılış konuşmalarının ardından fakültelerinde dereceye giren öğrencilere plaketlerinin takdim edilmesi ve mezun öğrencilere diplomalarının verilmesi ile devam etti. Törende fakülte birincisi Gamze Özcan, fakülte ikincisi Duygu İbolar ve Fakülte üçüncüsü Sedanur Övez’e plaketleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Burcu Özgüven ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsmet Osmanoğlu tarafından verildi.

Tören, öğrencilere belgelerinin verilmesiyle birlikte meslek andının okunması ve kep atma seremonisi ile sona erdi.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.