“Kendimiz işletiyoruz, 3 milyon TL tasarruf ediyoruz”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Süleyman Sabri Öznal İleri Biyolojik Atık su Artıma Tesisi’nde sağlanan tasarruflar ve tesiste arıtılan suyun kalitesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

 “Kendimiz işletiyoruz, 3 milyon TL tasarruf ediyoruz”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Belediyesi Süleyman Sabri Öznal İleri Biyolojik Atık su Artıma Tesisi’nde sağlanan tasarruflar ve tesiste arıtılan suyun kalitesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mayıs 2021 Çarşamba 06:16
 “Kendimiz işletiyoruz, 3 milyon TL tasarruf ediyoruz”

Saat 12.00 sıralarında tesiste yapılan basın açıklamasında Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Günay Karagül ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Hasan Özer Tutulmaz ile müdürlükte görevli personel hazır bulundu.

“KEŞAN HALKINA YAKIŞAN UYGULAMALARI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Söz verdikleri şeffaf belediyecilik kavramını layıkıyla yerine getirmek istediklerini belirten Helvacıoğlu, "Arıtma tesisimizi geliştirmeye ve tasarruflar konusunda çalışmalara devam ediyoruz. Bu tesis, göreve geldiğimizde; özel bir firma tarafından yıllık 3 milyon TL’nin üzerinde bir bedel ile işletiliyordu. Takdir edersiniz ki; bu rakam çok yüksek. Tesisimizi belediye olarak kendi bünyemizde işletebilir miyiz dedik. Ve o günden bu yana tesisimizi kendi bünyemizde işletiyoruz. Kendi bünyemizde işletince ne kazanımlarımız oldu? Öncelikle; tesisimizin işletimi için daha önce özel firmaya ayda 170 bin TL’lik bedelden tasarruf ettik; işletim bedelinden sadece bir yılda sağladığımız 2 milyon TL’lik tasarruf Keşan’ımıza hizmet olarak geri döndü. Bu kapsamdadaha da önemli birkaç veriyi sizlere aktarayım; bakım onarım giderleri, 2019 yılında 1 milyon 267 bin TL iken 2020 yılında 162 bin TL’ye inmiş. Aradaki tasarruf farkı 1 milyon TL’nin üzerinde personel giderleri; personel giderlerinde sağlanan tasarruflar konusunda da müthiş bir başarı hikayesi var. 2019 yılı personel gideri 440 bin TL iken,2020 yılı personel gideri yalnızca 140 bin TL. Bu gider kaleminde de yaklaşık %70 yani 300 bin TL’lik tasarruf söz konusu.Sadece bu gider kalemlerindeki sağlanan tasarrufları alt alta koyduğunuzda; 2019 itibari iletoplam 3 milyon TL olangider kalemleri 2020 yılı itibari ile 1 milyon 700 bin TL’yedüşürülmüştür 2021 yılı öngörümüz ise bu rakamın 1 milyonlar civarına düşürülmesidir.Yani yaklaşık 2milyon TL kasamızda ve Keşanlının cebinde kalmıştır. Bizlere ‘Mali disiplinden ödün verme, tasarruf sağla,Keşan’ın parası boşa gitmesin’ dediniz, biz de çok şükür bu konuda, Keşan halkına yakışan uygulamaları hayata geçiriyoruz. Biz bu mali disiplin ve tasarruf uygulamalarını sadece arıtma tesisimizde değil, belediyemizin tüm kademelerinde kararlı bir şekilde uyguluyoruz.” dedi.

“ARITILAN SUYUMUZ PIRIL PIRIL”

Keşan Belediyesi Süleyman Sabri Öznalİleri Biyolojik AtıksuArtıma Tesisi’ndeSAİS adı verilen sürekli atık su izleme sistemikurulumunu tamamladıklarını ifade eden Mustafa Helvacıoğlu, “Sais ile arıtma tesisindeki suyun kalitesi anlık takip ediliyor. Teknolojik denetim ile tesislerimizin uzaktan ve etkin denetimini yaparak, su kaynaklarının kirletilmesini engelliyoruz. 900 bin TL’lik bu hibe projemiz ile yılda 1 milyon TL’lik elektrik tasarrufu elde ediyoruz. Arıtılan suyumuz pırıl pırıl, tahlillerimiz tertemiz. Arıtılan sugöz yaşı kalitesinde . Atık su arıtma tesisimizde,arıtılan suyu, park ve bahçe ile tarımsal sulamada kullanmak için proje çalışmalarımıza da başladık. Çevreyi korumanın önemini ve suyun değerini çok iyi biliyoruz. Değerli hemşehrilerim; bu tesiste olduğu gibi; belediyemizin her alanında daha iyi şartlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Tasarruflarımızı, koordineli çalışma ile sizlere hizmet olarak yansıtıyoruz. Mali disipline çok önem veriyoruz. Bu bilgiler ışığında; siz değerli hemşehrilerimi saygıyla selamlıyor, sevgi ve hürmetle iyi günler diliyorum.” şeklinde konuştu.

“Personel tasarrufu nasıl oldu?” sorusuna yanıt veren Mustafa Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Burası bir şirket tarafından işletiliyordu. Şirket 8 kişiyle tesisi ayda 170 bin TL’ye işletiyordu. Şirketle işletmekten vazgeçtiğimizde şirketin 8 personeli işi bıraktı. Kendi personelimizden görevlendirmeler ile ekip oluşturduk. Şu an kendi personelimiz işletiyor. Ekibimiz bu işin en büyük kahramanları.”

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.