MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olduğunu, “Tıpkı Deniz Geçmiş’in dediği gibi, tam bağımsız bir Türkiye’yi yeniden kurmak için, CHP’nin Edirne Belediye Başkanlığına adaylığımı bu gün açıklamaktan huzurunuzda kıvanç duyuyorum, gurur duyuyorum” sözleriyle açıkladı.

MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde Belediye Başkan aday adayı olduğunu, “Tıpkı Deniz Geçmiş’in dediği gibi, tam bağımsız bir Türkiye’yi yeniden kurmak için, CHP’nin Edirne Belediye Başkanlığına adaylığımı bu gün açıklamaktan huzurunuzda kıvanç duyuyorum, gurur duyuyorum” sözleriyle açıkladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Ekim 2018 Perşembe 08:56
MİTİNG GİBİ ADAYLIK AÇIKLAMASI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olduğunu düzenlenen törenle açıkladı. CHP Edirne İl Başkanlığı önünde düzenlenen törende, Başkan Gürkan’ı davullu, zurnalı kalabalık karşıladı.

“PEK ÇOK KİŞİNİN OTURAMADIĞI KOLTUKLARDA OTURDUM”

Belediye başkanlığının bir koltuk arama işi olmadığını belirten Gürkan, “Pek çok kişinin yıllarca arzuladığı, oturamadığı koltuklarda oturdum. O koltukları bırakarak, kendi kişisel kariyerimizi, gelişimimizi bir kenara bırakarak bu ülkeye ve bu güzel şehre hizmet etmek için yola çıktık.” Dedi.

“CEBİMİZDEKİ PARANIN DEĞERİ YARI YARIYA DÜŞTÜ”

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum nedeniyle yeni heyecanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Gürkan, “Siyasetin en büyük amacı elbette halkına hizmettir. Hiçbir siyasi partiyi bu anlamda suçlamak veya kötülemek istemem. Hepimizin bildiği de bir söz vardır, cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşelidir derler. Kimileri ülkesi için, milleti için bir şeyler yapmaya çalışırken, fakında olmadan bir bakarsınız ülkeyi çok büyük sıkıntılara sokmuşlar. Ülkenin, milletin geldiği noktada bu büyük sıkıntılar ülkeyi ve milleti, günlük dertleriyle dahi uğraşamaz hale getirdiyse orada yeni arayışlara, yeni çözümlere yönelmek gerekir. Bu gün bizim içinde bulunduğumuz durum budur. Çünkü halkımızın, ülkemizin yeni heyecanlara ihtiyacı vardır. Edirne, ülkemizin yaşadığı ekonomik yangından belki de sınır kent olduğu için en az etkilenen illerdendir. Ama herkes biliyor ki tümümüzün mal varlığı yarı yarıya düştü. Tümümüzün cebindeki paranın değeri yarı yarıya düştü. Düne kadar biz Bulgaristan’a araçlarımıza yakıt almaya giderken, şimdi onlar geliyor. Hafta sonları marketlerde Bulgarlardan, Yunanlardan halkımız alışveriş yapamaz hale geldiler.” Dedi.

“TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE’Yİ YENİDEN KURMAK İÇİN ADAYIM”

Tam bağımsız bir Türkiye için aday adaylığını açıklayan Gürkan, “Çözüm önerilerinin bir parçası olmak için 31 Mart 2019’da yapılacak yerel yönetim seçimlerinde CHP’nin yeniden, daha güçlü tıpkı Deniz Geçmiş’in dediği gibi, tam bağımsız bir Türkiye’yi yeniden kurmak için CHP’nin Edirne Belediye Başkanlığına adaylığımı bu gün açıklamaktan huzurunuzda kıvanç duyuyorum, gurur duyuyorum.” Dedi.

“İSTANBUL’U DA ALACAĞIZ, ANKARA’YI DA ALACAĞIZ”

İktidarın yerelden başladığını vurgulayan Gürkan, “İktidarın yerelden kazanıldığını bilen bütün Türk milleti tercihini CHP’den yana kullanacaktır. Tıpkı 1989’da yaptığımız gibi, yerel yönetimlerde çok büyük bir başarı sağlayarak, İstanbul’u da alacağız, Ankara’yı da alacağız, Mersin’i de tekrar alacağız, Diyarbakır’ı alacağız. İşte o zaman bu gariban ama yüreği çok zengin olan milletimize, CHP’li belediyeciliğin, sosyal demokrat belediyeciliğin, halkçı belediyeciliğin ne olduğunu o zaman yurdumuzun dört bir yanında gururlanarak yaşatacağız.”  Dedi.

“ALTYAPISI BİTMİŞ AMA DÖNÜP BAKILMAMIŞ BİR ŞEHİR ALDIK”

İcraatlarını beğenenlerin yanında "Ne yaptı ki?" diyenlerin de olabileceğinin altını çizen Gürkan, belediyeyi yüklü bir borçla devraldığını belirterek, “Hatırlatmak için söylüyorum. O günün şartlarında 5 aydır maaşı ödenmemiş işçiler, parmağındaki alyansını maaş alamadığı için satmak zorunda kalan emekçiler vardı. 140 trilyon belediye borcu, belediyenin hesaplarının ve mal varlıklarının üzerinde 25 trilyondan fazla haciz, böyle bir tabloda aldık belediyeyi. Altyapısı bitmiş ama son 30 yıldır altyapısına dönüp bakılmamış bir şehir aldık.
BELEDİYECİLİĞİ SADECE YOL VE ÇİÇEKTEN İBARET GÖREN BİR ANLAYIŞTAN TESLİM ALDIK

Belediyeciliği sadece yol ve çiçekten ibaret gören bir anlayıştan teslim aldık. Bazen diyorlar ki 'Başkan belediye senin partindeydi 20 yıl.' Benim partimde de olsa o dönemde, bu halka yanlış yapmanın bedelini herkes ödeyecek. Benim partimde olması yapılan yanlışların doğru olduğu anlamına gelmez. Çünkü biz bu yola çıkarken 'ey halkım, ey milletim ben senin gözünün içine bakarak konuşacağım asla yalan söylemeyeceğim' dedim.” Diye konuştu

“BELEDİYEMİZİN 140 MİLYON LİRA BORCU VARDI”

Görevi devraldıkları yıl belediyenin gelir bütçesinin 112 milyon lira olduğunu ifade eden Gürkan, "Geçtiğimiz yılın bütçesiyle bu rakam yüzde elli artışla 162 milyona çıktı. Demek ki toplanabiliyormuş, demek ki yapılabiliyormuş. Görevi devraldığımızda belediyemizin 140 milyon lira borcu vardı. Bugün yaklaşık olarak 60 milyon lira borcumuz var, 140 milyondan 60 milyona düştü borcumuz. Alacağımız 102 milyon lira yani 42 milyon lira alacak fazlamız var onun ötesinde bu borcu 60 milyona düşürdük. Ama 4,5 yılda tam 450 milyon liralık da yatırım yaptık Edirne'ye. Eski parayla 450 trilyonluk yatırım yaptık.” Dedi.

“GÜNEY-KUZEY ÇEVRE YOLU ÇALIŞMALARININ SON AŞAMAYA GELİNDİ”

Güney-Kuzey Çevre Yolu çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirten Gürkan, “Arkadaşlarım aşağı yukarı 4, 5 aydır çalışıyorlar burada. Burasını bitirdiler, toparladılar. Şu anda son asfaltları atılıyor ve burada ilk etapta 3 şeritli bir yol olacak, bir rampa olacak. Şehrin kuzeyini birbirine bağlayan bir çevre yolu zincirinin son halkası burası” dedi.

“EDİRNE’Yİ 360 DERECE DOLAŞABİLECEK BİR ÇEVRE YOLU”

Edirne’yi 360 derece dolaşabilecek bir çevre yolu yaptıklarını aktaran Gürkan, “Yol sezonu bitmek üzere. 2019'un bahar aylarında artık son bağlantıyı da yaparak Edirne'yi 360 derece hiç trafiğe girmeden, hiç ışığa takılmadan dolaşabilecek, gezebilecek hale gelecek insanlarımız. Bu yolda yaptığımız çalışmaları çok kısaca anlatırsam size şurada toprağını aldığımız, harfiyatını aldığımız yaklaşık 1000 metrelik bir alan. Yol genişliğini 14 metreye çıkarıyoruz. 3 şeritli bir yol olacak. Burada 20 bin metre küp harfiyat kaldırdık. Yani bunu daha kolay anlatmak açısından şöyle ifade edebiliriz. Yaklaşık 1500 kamyona yakın harfiyat çıktı buradan. Hani bazen diyorlar ya belediye ne yapıyor? Sadece buradan 1500 kamyon harfiyat taşıdığımızı söylersem bir algı oluşturur zannediyorum. Yine burada 6000 metre küp yani 6000 bin ton dolgu yaptık. Bunun üzerine 11 bin ton daha ince mıcırını yaptık, rektajını yaptık. Ve bunlar da yaklaşık 450 kamyon yapıyor. Ve burada da 3000 bin ton asfalt atıyoruz şu anda. 300 bin ton asfalt. Burası dediğimiz gibi 1 haftada bitecek, çizgi çalışmalarını yapacağız. 3 şeritli bir yol olarak şehrin artık kuzey trafiği tamamen rahatlamış olacak.” Dedi.

“60 YIL ÖNCE BUNA KARAR VERİLMİŞ AMA HİÇBİR ŞEY YAPILMAMIŞ”

Çevre yolunun 60 yıl önce imar planına kaydedildiğini ancak bu zamana kadar bu çalışmanın yapılmadığını vurgulayan Gürkan, “60 yıl önce buna karar verilmiş ama hiçbir şey yapılmamış. Yol yapmak maliyeti en yüksek, en pahalı yatırım ve zaman istiyor. Ama biz bu sorunu çözmek için derhal çalışmalara başladık. Öncelikle dedik ki Güney Çevre Yolu'nu açalım. Güney Çevre Yolu'nu açmak 2.5 yılımızı aldı. Tam 2,5 yıl kamulaştırmalarla uğraştık, mahkemelerle uğraştık. Orada sadece 85 tane ev kamulaştırıldı. Arsalar hariç, boş yerler hariç. Ve yaklaşık 1.5 yıl önce Güney Çevre Yolu, Türkan Seçkin Bulvarı'nı hizmete açtık. Şimdi gittikçe iyileştirmelerle sizlerin de bildiği gibi neredeyse Edirne'nin en işlek yolu oldu desek haksızlık etmiş olmayız. Ardından bu yıl mayıs ayında bu sefer şehrin kuzeyini ringini oluşturacak sağlık yolunu hizmete aldık. O da bitti. Şu anda Edirne merkezde çok ciddi bir tarfik sıkışıklığı yok.Biz bu çalışmaları yapıyoruz. Bu yollar sayesinde Edirne'yi 360 derece hiç trafiğe girmeden, hiç ışığa takılmadan dolaşabilecek, gezebilecek hale gelecek insanlarımız" dedi.

“EDİRNE İÇİN HER ŞEY OLMAYA HAZIRIM”

Edirne için her şey olmaya hazır olduğunu belirten Gürkan, “Akıllı başkan yerin üstüne yapar, akılsız başkan, deli başkan yerin altına yapar. Edirne’nin sorunları çözülsün, dertleri bitsin, Edirneli rahat bir nefes alsın diye ben akılsız da olmaya hazırım, deli de olmaya hazırım. Edirne için her şey olmaya hazırım. Diyorlar ki başkan çok uzun sürmedi mi? Ben size şöyle bir örnek vereyim büyük projelerin hazırlanmasının, çizilmesi 1.5-2 yılı bulur. 2 yıl da bunun yapılması sürer, etti 4 yıl. Bir belediye başkanının şehrine kalıcı olarak bir eser bırakması için 4 yıl gerekir. Bu hesaba göre ben 20 yıldır belediye başkanlığı yapıyor olsam, bu 20 yıl da her 4 yılda bir proje yapmış olsam, 20 yılda kaç proje yapmış olmam lazım. 5 proje. Bizden önce 5 proje yapıldığını sayabilecek olan varsa, gelsin ben elini öpeceğim. Lafla olmuyor bu işler, aşkla oluyor.” Dedi.

Edirne için yaptığı projeleri anlatan Gürkan, yerel seçimlerden sonra da göreve gelmeleri halinde önemli projeler yapacaklarını belirterek,  ardından da CHP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'na giderek belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.