“MOBİL DİŞ POLİKLİNİĞİ” İLE SINIRSIZ HİZMET

“Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık” projesi kapsamında köyleri gezen ve vatandaşlara köylerinde diş sağlığı hizmeti veren mobil diş polikliniği aracı Lalapaşa’nın Demirköy’üne geldi.

“MOBİL DİŞ POLİKLİNİĞİ” İLE SINIRSIZ HİZMET

“Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık” projesi kapsamında köyleri gezen ve vatandaşlara köylerinde diş sağlığı hizmeti veren mobil diş polikliniği aracı Lalapaşa’nın Demirköy’üne geldi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Temmuz 2018 Cuma 08:56
“MOBİL DİŞ POLİKLİNİĞİ” İLE SINIRSIZ HİZMET

Edirne İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Edirne Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından gerçekleştirilen ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen  “Ağız Sağlığınız İçin Yolları Aştık Kapınıza Ulaştık” projesi kapsamında mobil diş polikliniği aracı Lalapaşa’nın Demirköy’üne geldi.

Merkezde yer alan diş polikliniğindeki tüm tıbbi donanıma sahip olan mobil diş polikliniği ile köyden kente gidemeyen vatandaşlara diş sağlığı hizmetini ulaştırmak hedeflenmiştir.

Köy halkı verilen bu hizmetten çok memnun kaldıklarını belirtirken bu araç olmasa kente gidip dişlerimizi yaptıramazdık diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan yaptığı konuşmasında, “Sağlık Bakanlığı hizmetlerimizin ne seviyede olduğunu görmekten hepimiz mutluluk duyuyoruz. Köylerde bizlere ulaşma imkanı bulamayacak olan yaşlılarımıza, engellilerimize, çocuklarımıza, çeşitli sebeplerle bizlere ulaşamayan hastalarımıza ağız diş sağlığı hizmetlerinin ileri düzeyde sunuluyor olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Bu projede emeği geçen başta Kalkınma Ajansı’na Edirne Otizm ve Engelliler derneklerimize, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne ve bizimle birlikte projeyi bu güne kadar getiren diş hekimlerine ve yardımcı sağlık elemanlarına, şoföründen, temizlikçisine kadar herkese çok teşekkür ediyorum. Devlet millet el ele hareket etmemenin perspektifinin güzel bir örneğini sergiliyoruz.” Dedi.

Lalapaşa Kaymakamı Şenol Öztürk de sağlıklı bir nefesin önemine dikkat çekerken, “Ecdadımız bile sağlıklı bir nefesi yeri geliyor devletine feda ediyor. Dolayısıyla bizim için çok çok önemli bir konu bu. Dün bir araştırma okudum. 20 ülkede bir anket yapmışlar ve bu anket sonucunda sağlık hizmetlerinden memnun olan kişi sayısına bakıldığında Türkiye ankette birinci çıkmış. Bu ankette, Almanya, İtalya, İngiltere gibi birçok ülke var ve Türkiye ilk sırada. Bu gün burada bu araca bakınca anketin doğru olduğunu zaten görüyoruz. Türkiye’nin sağlıkta geldiği noktada hakikatten önemli bir yerdeyiz.” Diye konuştu.

Mobil diş polikliniği aracında görev yapan Diş Hekimi Mustafa Erdi de yaptığı konuşmasında “Ben bu projenin hem fikirdaşı hem de gönüllüsü olarak yapmış olduğumuz hizmetten köylünün çok memnun olduğunu bizzat gördüm. Köylümüzün sağlık hizmeti almak için şehrimize gelmesi genellikle zor olurdu. Bunları düşünerek bu projeyi düşünüp Trakya Kalkınma Ajansı’na sunduk. Sağ olsun onlar da paydaş olarak kabul ettiler ve bu aracı aldık. Bu araçla ağız ve diş sağlığı hastanemizdeki tüm işleri yapabiliyoruz. Köylünün şehre gidişini engelledik. Çok muttular.” Dedi.

Edirne Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Alpaslan Bülbül de, “Halkımızın bu hizmetten ne kadar memnun olduğunu görüyoruz bu kapsam da Edirne ilinde ne kadar köyümüz varsa nüfus ayrımı gözetmeksizin bu aracımızı gönderiyoruz. Amacımız tek bir kişiyi bile kaçırmamak.” Diye konuştu.

Trakya Kalkınma Ajansı Koordinatörü Bahar Manav da böyle bir projenin ilk defa Trakya bölgesinde gerçekleştirilmesinden dolayı çok büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.