MOLLA, “EDİRNELİLER UÇAK ALDI”

Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla, Edirnelilerin kuruma her zaman destek verdiğini ifade ederek, “Edirnelilerin aldığı uçak THK'nın ilk aldığı uçaklardandır. Bu da gösteriyor ki, Edirne halkı Atatürk'ün kurduğu bu kuruma karşı çok duyarlı. Her zaman desteğini veriyor.” dedi.

MOLLA, “EDİRNELİLER UÇAK ALDI”

Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı Coşkun Molla, Edirnelilerin kuruma her zaman destek verdiğini ifade ederek, “Edirnelilerin aldığı uçak THK'nın ilk aldığı uçaklardandır. Bu da gösteriyor ki, Edirne halkı Atatürk'ün kurduğu bu kuruma karşı çok duyarlı. Her zaman desteğini veriyor.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
20 Aralık 2017 Çarşamba 10:01
MOLLA, “EDİRNELİLER UÇAK ALDI”

    Türk Hava Kurumu Edirne Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Molla, kurumun çalışmaları konusunda yaptığı açıklamada, Türk Hava Kurumu'nun ülkenin en önemli yardım derneklerinden biri olduğunu söyleyerek, “Ben Türk Hava Kurumu Edirne Şube Başkanı olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Fahri bir görev olan bu vazife benim için gurur vesilesidir. THK Atatürk'ün kurduğu, bugün varlığını eksiksiz olarak sürdüren, istisnai kurumların başında gelmektedir. THK kurulduğu günden bu güne kadar Türk havacılığına ve resmi dayanışmaya güzel bir örnek oluşturmaktadır.” dedi.
    “ATA'MIZ, 'İSTİKBAL GÖKLERDEDİR' DEMİŞTİR”
    Türk Hava Kurumu faaliyetlerini tanımlayan Molla, “THK'nın kuruluş amacı halka havacılığın önemini benimsetmektir. Ata'mız bunu belirtmek için 'İstikbal Göklerdedir' diye tanımlama yapmıştır.  Ülkemizin istikbalini havada koruyamazsak, toplum için önemli olan bir hizmeti yerine getirememiş oluruz. Bu görev ülke savunması için çok önemlidir. Bu görevi yerine getirirken de bilimin, tekniğin önemini de dikkate alacağız. Bu nasıl gerçekleştirilecek dendiğinde, tabii ki halkın desteğini alarak bu gelişme sağlanabilir. Halkımızdan gelecek bağışlarla bu kurumun gelişmesi sağlanıyor. Bunlar fitre zekât ve deri bağışlarıdır.” dedi.
    “BAĞIŞLAR HAVA KURUMUNDAN ALINDI”
    Molla, önceleri sadece zekat, deri toplamanın kendi kurumlarına ait olduğunu ifade ederek, “Bu çok önemli bir geliri oluşturuyordu. Böylece havcılığımızın gelişmesine büyük katkılar yapıldı. O zamanlar toplanan kurban derilerinden sivil havacılık bir yana silahlı kuvvetlerimize de yardım yapılıyordu. Böylece savunma sanayinin gelişmesine de katkı sağlanıyordu. Bir süre önce kurban derisi toplama yetkisi Türk Hava Kurumu yetkisinden alındı. Bu derilerin toplanması bazı yerlere giderek haksızlıklara yol açtı. Bu dağıtımlar devletin gelirlerinin de vergi dışı kalmasına neden oldu. THK topladığı kurban derilerini faturalı ve vergilendirilmiş olarak alıyordu, ekonomiye katkı sağlanıyordu. Bir hayır sahibi, dini vecibeleri için kurban keserek hayır işlemiş oluyor, derisini de THK'ya vererek ulusal gelişmeye katkı yapıyordu. Böylece iki kez sevap işlemiş oluyordu. Bunu ne olduğu belirsiz denetlenmeyen bir kuruma verildiği takdirde bunun ekonomiye katkısı söz konusu değil.” dedi. 
     “DİLERİZ BU YANLIŞLIKTAN DÖNÜLÜR”
    Bundan sonraki yıllarda bu yanlışlıktan dönülmesi gerektiğini belirten Molla, “Deri toplama sırasında sorunlar yaşıyoruz. Vatandaşlarımız bağışını THK'na yapıyor. Biz makbuz karşılığında deriyi aldığımız halde bazı sebeplerle deriler başka yerlere veriliyor. Bu konuda kesim yapan kuruluşların da dikkatli davranmaları gerekir. Bunu biz defalarca dile getiriyoruz. Bilindiği gibi belediyemizin kesimhanesi var. Buralarda kurbanı kestiren kişilerden bazıları yetkisini kullanıp derilerin başka yerlere gitmesine göz yumuluyor. Biz belediye yetkililerini bu yönde uyarıyoruz. Betkanyon Burada kurbanın satan kişinin de yetkisi olduğu için kurban derilerinin başka yerlere gitmesi sağlanıyor. Derneğimiz iki amaca hizmet veriyor. Hem havacılık konusunda hizmet sunuyor hem de topladığı gelirlerle ülke ekonomisine katkı yapıyor. THK aynı zamanda toplumsal dayanışmayı da geliştirmiş oluyor. Vatandaşlarımıza buradan duyurmak isterim, kurban derilerini verirken çok dikkatli olmaları gerekir. Bizler bu hayra sahip çıkıyoruz. Kurban kesenlerin de bu yönde dikkatli olmaları gerekir. Ne olduğu belirsiz yerlere kurban derilerinin gitmemesinin sağlanması gerekir.  Bizler THK olarak bu dayanışma bilincinin yayılmasını katkı yapıyoruz. Edirne insanları bu konuda bilinçli meseleyi anlattığın zaman kabulleniyor.” ifadelerini kullandı. 
“BU GÖREV BENİM İÇİN ONUR”
    Eğitim verdiklerini de belirten Molla, “Bunun dışında bizim eğitim kurslarımız da var. Böylece havacılığın gelişmesini katkı yapıyoruz. Ortaokul düzeyindeki öğrencilere model uçuk kursları düzenliyoruz. Paraşüt ve planör eğitimi kurslarımız var. Bu kursları Eskişehir'de gerçekleştiriyoruz. Biz okullara gidip bu konuda bilgi veriyoruz. Kursa girmek isteyenleri kursa gönderiyoruz. Ben uzun süre kurumda görev yapıyorum. Bu görev benim için onurdur. Ülkemizde THK Üniversitesi de var önümüzdeki dönemde buraya da öğrenciler alınacak.  Böylece Ata'mızın bize ilettiği hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Kurslarla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüşüp protokol yaptık. Bundan sonra dezavantajlı öğrencilerin bulunduğu okullarda çocukların ilgi alanlarını geliştirmek kurslara başlıyoruz. Buralarda model uçuk kursları verilecek. Bunu biz sürekli hale getirmek amacındayız. 8 okulumuzda önümüzdeki yıl bu konuda kurlar başlayacak. Buralarda THK'nın sportif olan faaliyetlerini anlatacağız.” dedi.
“EDİRNELİLER UÇAK ALDI”
    Edirnelilerin kendi imkânlarıyla kuruma uçak aldıklarını belirten Molla, “Edirnelilerin aldığı uçak THK'nın ilk aldığı uçaklardandır. Bu da gösteriyor ki, Edirne halkı Atatürk'ün kurduğu bu kuruma karşı çok duyarlı, her zaman desteğini veriyor. Biz de bu sevgiyi daha da yaygınlaştırmak istiyoruz. Kurumun 500 kadar üyesi bulunmaktadır. Kuruma üye olmak için bir fotoğraf ve başvuru formu yeterli oluyor. Bir şartı da Edirne'de ikamet etmek. THK'na herkes üye olabilir. Bir de genç kanatlar diye bir birimimiz var. Buraya da lise öğrencileri üye olabiliyor. Hava sevgisi olan gençlerimiz hem bizim faaliyetlerimize yardımcı oluyor, hem de onlara havacılık konusunda bilgi veriyoruz. Kurban Bayramı süresice THK açık oluyor. Bu arada kurumumuzun tanıtımını da yapıyoruz. Broşürler dağıtıyoruz. Bu alandaki çalışmalarda Belediye Başkanımız Recep Gürkan'a özellikle teşekkür etmek istiyorum. O zamanlarda araç teminini belediyemiz sağlıyor. Belediye bizlere karşı çok duyarlı. Belediye bize bu imkânları vermese işlerimiz zorlaşabilir. Belediyenin bu duyarlılığı bizim işimizi kolaylaştırıyor.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.