MOR EKMEK’İN MUCİDİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Mor Ekmek Gerçeğinin Bilimsel Yönü’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Mor Ekmek’in mucidi Prof. Dr. İhsan Kara, ekmeği kullanan kişilerden birçok olumlu geribildirim aldıklarını belirterek, “Tansiyonu yüksek olan kişiler, mor ekmeği 2 ay kullandıktan sonra kullandıkları tansiyon ilaçlarını bıraktıklarını söylüyorlar.” dedi.

MOR EKMEK’İN MUCİDİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Devecihan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Mor Ekmek Gerçeğinin Bilimsel Yönü’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Mor Ekmek’in mucidi Prof. Dr. İhsan Kara, ekmeği kullanan kişilerden birçok olumlu geribildirim aldıklarını belirterek, “Tansiyonu yüksek olan kişiler, mor ekmeği 2 ay kullandıktan sonra kullandıkları tansiyon ilaçlarını bıraktıklarını söylüyorlar.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Mart 2020 Perşembe 06:36
MOR EKMEK’İN MUCİDİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR!

Edirne’de Mor Ekmek’i üreten Has Ege Unlu Mamülleri tarafından Devecihan Kültür Merkezi’nde ‘Mor Ekmek Gerçeğinin Bilimsel Yönü’ konulu konferans düzenlendi. 12 yıllık çalışma sonucu ürettiği ‘Mormiks’ karışımıyla Mor Ekmek’in mucidi olarak kabul edilen İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Kara’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

KARA: “İNSANLARDAN DUYDUĞUMUZ BİRÇOK OLUMLU ETKİ VAR”

İstanbul Üniversitesi Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi Kurucusu Prof. Dr. İhsan Kara, burada yaptığı konuşmada, “Ekmeğe rengini veren ‘Mormiks’ denilen ürünün amacı, toplumda var olan metabolik hastalıkların yan etkilerini azaltmak, onlara engel olmak. Bu amaçla üretildi. Kullanılmaya 2019 yılının Nisan ayında başlandı. Halihazırda mor ekmek, 8 ilde üretiliyor. Üretilen yerde insanların kullanımı nedeniyle duyduğumuz olumlu etkileri var. Herkesin ortak olduğu görüş şu; ‘Eğer günlük 2 dilim mor ekmek yersek; 2 hafta içerisinde kullandığımız insüline gerek kalmıyor.’ deniliyor.  Bu görüş artık yerleşti, buna inandık. Kullandıktan 2 ay sonra da tansiyonu yüksek olan insanlar, kullandıkları ilaçları bıraktıklarını söylüyor. Yine değişik bölgelerden insanlardan öğrendiğimiz kadarıyla kan yağları, kolesterol, hiperlipidemi, hipertrigliseridler de düşüyor. Diyabetin komplikasyonları siliniyor, glisemik indeks düşüyor. Buna bağlı olarak evlerine huzur geldiğini, yatmalarının kalkmalarının daha iyi olduğunu, kol ve bacaktaki uyuşuklukların, yanmaların 3 aydan sonra azaldığını söylüyorlar. Aslında bunların ortadan kalkması için bu ürünü geliştirmedik ama böyle sonuçları duymak da keyiflendiriyor.” ifadelerini kullandı.  

GELDİ: “SAĞLIKLI EKMEĞİN YAYGINLAŞMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi ise, “İkinci kuşak bir fırıncı ve sektörde unlu mamüller işiyle uğraşan bir isim olarak, benim için ekmek ile ilgili iki şey çok önemli. Birincisi ülkemizde her evde olan mirasın geleceğe doğru bir şekilde taşınması, ikincisi ise çeşitli, sağlıklı ve doğru ekmeğin yaygınlaşmasını sağlamaktır. Bugün tüm dünya markalaşma ve kalite üretim standartlarını takip ederken üretildiği fırın ya da fabrika belli olmayan kalitesi ve denetimleri şaibeli ürünlerden kaçınmalarını tüketicilerimize tavsiyemizi önemle rica ediyorum.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.