MOR VE ZERDEÇALLI EKMEĞE YOĞUN İLGİ

Has Ege Unlu Mamülleri tarafından üretimi yapılan mor ve zerdeçallı ekmeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 2 ekmeğin de sağlık açısından birçok faydası olduğunu söyleyen Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, “Tüketmeye başlayan müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Mor ve zerdeçallı ekmek üreterek insanların sağlığa ulaşmasını istiyoruz. Ekmeğimizde sağlık var, ekmeğimizde bilim var.” ifadelerini kullandı.

MOR VE ZERDEÇALLI EKMEĞE YOĞUN İLGİ

Has Ege Unlu Mamülleri tarafından üretimi yapılan mor ve zerdeçallı ekmeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 2 ekmeğin de sağlık açısından birçok faydası olduğunu söyleyen Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, “Tüketmeye başlayan müşterilerimizden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Mor ve zerdeçallı ekmek üreterek insanların sağlığa ulaşmasını istiyoruz. Ekmeğimizde sağlık var, ekmeğimizde bilim var.” ifadelerini kullandı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Şubat 2020 Perşembe 06:08
MOR VE ZERDEÇALLI EKMEĞE YOĞUN İLGİ

Türkiye’de ilk kez Malatya’da üretilmeye başlanan mor ekmek, artık Edirne’de de üretiliyor. Has Ege Unlu Mamülleri tarafından 3 hafta önce üretilmeye başlayan ekmeğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Mor ekmeğin yanı sıra Has Ege Unlu Mamülleri tarafından Türkiye’de ilk kez üretilmeye başlanan Zerdeçallı ekmeğin de sağlık açısından birçok olumlu etkisinin olduğunu söyleyen İşletme Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, “İlgi artarak devam ediyor. Ekmeğe artı faydalar katarak müşterilerimizin karşısında olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. Bir kadın girişimci olarak bu yenilikleri şehrimize taşıdığım için ayriyeten gurur duyuyorum.” dedi.

“GÜNLÜK ANTOSİYANİN İHTİYACI KARŞILANIYOR”

Has Ege Unlu Mamülleri Sahibi Nuray Yılmaz Geldi, ekmeğin gündelik hayatımızda çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Mor ekmekle, bize sahtesi pazarlanmaya çalışıldığında tanıştık. Bir un firması bize mor un pazarlamaya çalıştı. Ekmekle katkı yan yana geldiğinde her zaman araştırma yoluna gitmişimdir ben. O yüzden mor ekmekle ilgili bir araştırmaya girdik. Bu araştırmaya girdiğimizde; Prof. Dr. İhsan Kara’nın bir mormiks geliştirdiğini ve bu mormiksin unun içine dahil edilerek mor ekmeğin yapıldığını öğrendik. İhsan hocamızdan bir randevu aldık ve görüşmeye gittik. Hocamızın ülkemizin yetiştirdiği kıymetli bilim adamlarından olduğunu gördük. Hocamız 78 yaşında, 50 yılı aşkın gözlemler ve araştırmalar sonucu mor sebze ve meyve özlerinden ileri teknoloji kullanılarak sağlığımız için bir mormiks elde etmiş. Bu mormiks yüksek ısıda enerji kaybına uğramıyor. Hocamız, mormiksi günlük hayatımızda sıklıkla tükettiğimiz ekmeğin içinde kullanılmasını öneriyor. Çünkü sağlıklı beslenmenin sürdürülebilir olması gerektiğini düşünüyor. Biz de aynı kanaatteyiz. Günümüzde sağlıklı beslenmeyle ilgili öyle reçeteler sunuluyor ki; gündelik hayatımızda çok ciddi mesai harcamamız gerekiyor ve beslenme stresli bir hale geliyor. Ama mormiksle yapılan mor ekmeği yediğimizde; gündelik hayatımızda yiyemediğimiz mor sebze ve meyveleri ekmeğin içerisinde yemiş oluyoruz. Yani mor ekmekle vücudumuza günlük hayatta alamadığımız antosiyaninleri almış oluyoruz. Mormiksi kıymetli kılan kısım; antosiyaninler. Antosiyaninin vücudumuzda günlük 2,5 mg kadar dolaşması gerekiyormuş. Yüzde 6 mormiks kullanılmış mor ekmekten yediğinizde günlük antosiyanin ihtiyacını karşılamış oluyorsunuz.” dedi.

“BİRÇOK KRONİK HASTALIKTAN KORUYOR”

Mormiksle üretilmiş mor ekmeğin birçok hastalıkla mücadelede etkili olduğunu belirten Geldi, “Diyabetten kalp damar hastalıklarına kadar birçok kronik hastalıktan koruyor. Hastalığa yakalanmış olanların da tedavisinde çok ciddi destekleyici özelliği var. Mor ekmeğin içerisinde bulundurduğu bu mineraller ve vücutta oluşturduğu onarıcı etki, mor ekmeğin kıymetini arttırıyor. Mormiksle yapılan ekmekle ilgili yapılan 90 günlük araştırmalarda; IQ seviyelerinin çok ciddi oranlarda yükseldiği görülüyor. Şeker hastalarında ciddi oranda iyileşmeler gözüküyor.” ifadelerini kullandı.

“GERİ BİLDİRİMLER ÇOK OLUMLU”

Geldi, 3 haftadır mor ekmek ürettiklerini söyleyerek, “Biz de Hocamızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda mor ekmeği üretmeye başladık. Mor ekmeği yaklaşık 3 haftadır üretiyoruz. Belli bir kesim mor ekmeği bilerek almaya geliyor. Onlar çok fazla bilgi istemiyorlar. Bu ekmeğin yüzde 70’i tam buğday, yüzde 30’u da un; içine ekstra da mormiks kullanıyoruz. Müşterilerimize mormiksi gösterdiğimizde, İhsan Hocamızın uzun yıllar çalışmaları sonucu elde ettiğini, birçok kronik rahatsızlığı iyileştirdiğini ve yakalanmayı önlediğini söylediğimizde; talep oluyor. Sürekli tüketenler de bir hafta sonra faydalarını gördüklerini söyleyerek geri bildirimde bulunuyorlar. 1 müşterimiz normalde sabahları kalktığında 300 şekerlerle uyandığını söyledi ama 10 gün mor ekmeği tükettikten sonra şeker seviyesinin düşerek kalktığını ve insülin miktarını azalttığını belirtti bize. Tabi bu da bizi mutlu etti. Mor ekmek üreterek insanların sağlığa ulaşmasını istiyoruz. Hocamıza da son 10 yılın sanığı olan ekmeğe onurunu geri kazandırmış oluyor. Ekmeğimizde sağlık var, ekmeğimizde bilim var. O yüzden mor ekmeği herkes çok rahatlıkla tüketebilir ve çocuklarına da rahatlıkla tükettirebilir.” şeklinde konuştu.

“ZERDEMİKSLİ EKMEK 300 KAT FAZLA KURKUMİNE SAHİP”

Zerdeçaldan oluşan zerdemiksle Türkiye’de ilk kez kendilerinin ekmek ürettiklerini dile getiren Geldi, “3 hafta önce başladık onun da üretimine. Zerdemiksli ekmeği Türkiye’de ilk olarak biz ürettik. Zerdeçal, Hindistan’da altın baharat olarak geçiyor. Zerdeçalı bu kadar kıymetli yapan kısım da kurkumince zengin olması. Kurkumini diğer besin maddelerinden ayıran en büyük özellik; kanseri yok etmesi. Obezite ve diyabetle çok ciddi savaşması, alzheimerı önlemesi, kemik erimesine çok ciddi fayda sağlaması. Bununla ilgili de 10 binin üzerinde bilimsel yayın var. Ayrıca diğer maddelerden önemli kılan kısım da; kurkumin tıpta ilaç olarak kullanılıyor. Zerdeçalı diğer baharatlardan ayıran en büyük özellik bu. Biz de ekmeğimizi, kurkuminlerce ve antosiyaninlerce zenginleştirerek; toplumumuzun sağlığa kavuşmasına fayda sağlamaya çalışıyoruz. İnsanların zerdeçalla ilgili bilgisi olduğu için bu ekmeği anlatmakta zorlanmıyoruz. Birçok insan hangi hastalıklara ne kadar faydalı olduğunu biliyor, sadece ekmeğin içerisinde olması onlar için yeni bir şey oluyor. Biz de normalde bilinmeyen bilgileri de onlara aktararak tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Piyasada bulunan zerdeçalın içerisinde yüzde 1-5 arasında kurkumin var. Ama Prof. Dr. İhsan Kara Hocamızın geliştirdiği zerdemiksin içerisinde 300 kat daha fazla kurkumin var. Bu da daha fazla sağlık anlamına geliyor. 1 dilim ekmek yediğinizde bile günlük kurkumin ihtiyacınızı karşılamış oluyorsunuz. Ülkemizde zerdeçal sıklıkla tüketilen, damak tadımızın çok alışık olduğu bir baharat değil ama ekmeğin içerisinde bu tadı ekstra almıyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

“İLGİ ARTARAK DEVAM EDİYOR”

Üretimin ardından 1’nci haftanın ardından taleplerde ciddi artışlar olduğunu söyleyen Geldi, “İlgi artarak devam ediyor. Ekmeğe artı faydalar katarak müşterilerimizin karşısında olmak bizi ayrıca gururlandırıyor. Bir kadın girişimci olarak bu yenilikleri şehrimize taşıdığım için ayriyeten gurur duyuyorum. Şu anda işletmemizde satışı sağlıyoruz. Bunun yanında da Edirne’de bulunan birkaç markette satışımız bulunmakta. Bugün için ortalama 350-500 arasında üretim yapıyoruz. Fiyatımız 4,5 lira. Mormiksle üretilen mor ekmeği sahte mor ekmeklerden ayırt etmek için ufak bir test var. Mormiksle yapılan ekmeğin üzerine limon sıktığınızda; kırmızı rengini alıyor ama sahte mor ekmek aynı sonucu vermiyor. Bu konuda da tüketicilerin çok dikkatli olması gerekiyor.” dedi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.