MOTOCROSS DA DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ

Edirne, aynı anda 3 Motocross şampiyonasına ev sahipliği yapacak.  Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Sportif hava alanı yapıyoruz havada en büyük Edirne olacak. Dünya standartlarında bir Motocross pisti yapıyoruz karada da en büyük Edirne olacak. Meriç Nehri kenarında uluslar arası su sporları merkezi yapıyoruz suda da en büyük Edirne olacak” dedi.

MOTOCROSS DA DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ

Edirne, aynı anda 3 Motocross şampiyonasına ev sahipliği yapacak.  Edirne Valisi Ekrem Canalp, “Sportif hava alanı yapıyoruz havada en büyük Edirne olacak. Dünya standartlarında bir Motocross pisti yapıyoruz karada da en büyük Edirne olacak. Meriç Nehri kenarında uluslar arası su sporları merkezi yapıyoruz suda da en büyük Edirne olacak” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Nisan 2022 Perşembe 06:10
MOTOCROSS DA DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ



Geçtiğimiz yıl temelleri atılan ve bu yıl üç Motocross şampiyonasının düzenleneceği Edirne, Motocross da Türkiye’nin en büyük pistiyle isminden söz ettirecek.
Edirne'de 21-22 Mayıs 2022 tarihlerinde “sınırları zorlayan” Motocross şampiyonaları başlığıyla ikisi uluslar arası üç Motocross şampiyonası düzenlenecek. Valilik tarafından yapılan Edirne Motor Sporları ve Karavan Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan şampiyonalarda ilgili bilgilendirme toplantısı dün yapıldı. 
Avrupa Gençler Motocross Şampiyonası, Doğu Avrupa Motocross şampiyonası ve Türkiye LIQUI Moly Motocross Şampiyonası'nın tanıtımı Devecihan Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Türkiye Motorsiklet Federasyonu Teknik As Başkanı Ogün Baysan burada yaptığı konuşmada, tesisin kurulması ve şampiyonalaın Ediren’de yapılması için geçen yıldan bu yana çalışma yürüttüklerini dile getirerek, “Motor sporları temel taşının bu bölümünde Avrupa’ya açılan kapımız burada atıyoruz. Geçen seneden bu tarafa devam eden çalışmalarımızda en önemli şey parkurun zenginleştirilmesi, alt yapısının yapılması, sulaması, motor yıkaması, sosyal donatılarından gerçekten Balkanlarda ve Avrupa’da ender bulabileceğimiz bir tesis  haline geldi. Sayın Valim bu hususta gerçekten çok titiz, bizde çok titiz çalışıyoruz. Buraya gelen misafirler parmaklarını ısıracak. Edinemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
“BİZ HAYALLERİN PEŞİNDEN KOŞAN BİR AİLEYİZ”
Türkiye Motorsiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar yaptığı konuşmada şunlara değindi;
“Biz hayallerinin peşinden koşan bir aileyiz. Bir takım, ekibiz. Fakat bizim hayallerimizin ötesinde hayallere sahip büyüğümüzü, Valimizi  görünce biz onun peşinde koşmaya başladık Edirne’de. Bu organizasyonu ve bu tesisi ve bu vizyonu ortaya koymuş oldu Sayın Valimiz. Bizde Türkiye Motorsiklet Federasyonu olarak performans sporcusu yetiştirmeyle görevlendirmiş kamu vasfı taşıyan bir aile, ekip olarak burada verdiğimiz her bir hizmetin inşallah gelecekte ülkemizi Avrupa’da dünyanın farklı yerlerinde gururla temsil edecek sporcuların yetişmesine vesile olacağını bilerek çalıştık. Burada çok büyük bir emek var.”
GÜRKAN, “ŞEHİRLERİ, KÜLTÜRLE, SANATLA VE SPORLA GELECEĞE TAŞIYORSUNUZ”
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Edirne'yi anlatmaya, tanıtmaya gerek olmadığını ifade ederek, “Edirne'yi bütün dünya biliyor. Ama şehirlerin geleceğe taşımak istiyorsan, sadece yollar, binalar, apartmanlarla bu iş olmuyor. Kültürle, sanatla ve sporla şehirleri geleceğe taşıyorsunuz. Sayın Valimiz Edirneli Ekrem Canalp, o gelecek vizyonuyla bu projeyi ortaya koydu. Biz belediye olarak sadece psikolojik ve manevi destek veriyoruz Sayın Valimize. Onun ortaya koyduğu vizyonla motocross federasyonumuzun olağanüstü istek ve azmi ile bu noktaya geldik. 
Edirne aslında bir çok konuda başkent. Sadece Osmanlı İmparatorluğu'na 92 yıl başkentlik yapmış bir kent değil Edirne. Yağlı güreşin başkenti. 661.sini bu yıl yapacağımız UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmiş. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başkenti. Kakava ve Hıdırellez Festivali'nin başkenti. Şimdi bir anlamda günümüzün teknolojisi, günümüzün yeni anlayışıyla, vizyonuyla motocrossun da başkenti olacak” şeklinde konuştu.
EDİRNE, HAVADA, KARADA VE SUDA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAK
Edirne Valisi Ekrem Canalp ise yaptığı konuşmada, Edirne’nin Osmanlı İmparatorluğu döneminde, tarımda, yağlı güreşlerde başkent olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“Bunların dışında bunlara biz yenilerini de ekliyoruz. Şu anda bir kısmını açtık. Ve yakın zamanda açacaklarımızla beraber 17 yeni konsept müzeyle birlikte Müzelerin başkenti de Edirne olacak. Sadece müzelerimizde değil, turizm eylem planımızı, turizm master planımızı ve eylem planlarımız çerçevesinde yapacağımız kısa, orta ve uzun vadeli aktivitelerle birlikte de turizmin başkenti de Edirne olacak. Bunların dışında Edirne'ye yakışan başka bir başkentlik daha olacak. Bu da sporun başkentini de Edirne yapmak için adım adım çalışıyor olacağız. 
Bunu da neyle yapacağız? Bir, şu anda halihazırdaki Kırkpınar Stadyumu'muzu yenileyeceğiz. Ve bu yenileme sonrasında projeleri şu anda çiziliyor.
Bunun dışında Meriç Nehri üzerinde hali hazırda yapımını hızlı şekilde devam ettirdiğimiz ve şu anda da elektrik santrali binasının inşaatına başlamış olduğumuz ve dünyada kendi sınıfındaki en büyük baraj lastikli baraj olan Meriç Barajı'nı bitirdiğimiz zaman, buranın arkasında Türkiye'nin en büyük havuzu çıkacak ortaya. 
TÜRKİYE’DE İLK SPORTİF HAVAALANI OLACAK”
Bundan 25 yıl kadar önce İl Özel İdaresinin üç yıllık gelirinin neredeyse yarısını bizim bu havaalanını inşası için kullanmış. Pistin şu anda betonlaması hariç diğer kısımlar itibariyle hazır durumda. Biz yarım kalmış olan bu projeyi de sportif havaalanı olarak inşa edeceğiz. Aynen nasıl ki uluslararası sporların merkezi Türkiye'de ilk olacaksa bu şekildeki sportif havaalanımız da gene aynı şekilde Türkiye'de kendi sınıfında ilk olacak. 
Motocross da gene aynı şekilde bizim için sporla turizmin iç içe geçtiği bir aktivite alanıdır. Gerçekten de dünyada 2 milyar insanın takip ettiği bir spor dalıdır.
Sizlere kısaca şunu söylemek isterim. Sportif havaalanı yapıyoruz. Sportif havaalanımızla birlikte havada en büyük Edirne olacak. Dört dörtlük dünya standartlarında bir motocross pisti yapıyoruz. Bu motocross pistini sosyal donatı alanlarıyla bitirdiğimiz zaman da karada da en büyük Edirne olacak. Uluslararası su sporları merkezi yapıyoruz. Meriç Nehri'nin kenarında. Bunu bitirdiğimiz zaman da gene aynı şekilde de suda da en büyük Edirne olacak. Havada, karada, suda en büyük Edirne.”
Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
Yavuz Göktaş
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.