“Mücadelemiz sürecek”

Edirneli hayvanseverler, eski çöplükte kaybolduğu iddia edilen köpekler için yürüyüş yaptılar. Hayvanseverler, köpeklere ne olduğunu bulmak için mücadele ettiklerini belirttiler.

“Mücadelemiz sürecek”

Edirneli hayvanseverler, eski çöplükte kaybolduğu iddia edilen köpekler için yürüyüş yaptılar. Hayvanseverler, köpeklere ne olduğunu bulmak için mücadele ettiklerini belirttiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
17 Mart 2018 Cumartesi 08:00
“Mücadelemiz sürecek”

Edirne Hayvan Hakları savunucuları,  Belediye çöplüğünde   kaybolduğu iddia edilen köpekler için  bir yürüyüş  düzenledi. Göğüslerinde resimler ellerinde pankartlarla İlhan Koman Parkından Selamsız Sokağı takiben  Belediye Yeni Nikah Salonu önüne  kadar  konvoy halinde slogan atarak yürüyen hayvan severler adına burada bir açıklama yapıldı. konu ile ilgili açıklama yapan  Yağmur Islattı, Edirne  eski çöplük alanının yeni tesisin hizmete girmesiyle  3 Kasım  2017 tarihinde  kapatıldığını belirterek; “ Bu tarihten itibaren zaten çok zor koşullarda  yaşam mücadelesi veren  yüzlerce çöplük köpeğimiz  açlık ve hastalıkla da mücadele etmek zorunda kaldı. Edirne’de yaşayan hayvan hakları savunucuları tarafından başlatılan mücadele Edine belediyesinin düzenli besleme başlatmasıyla son bulmuş, ve tüm hayvan severler de orada yaşayan canları yalnız bırakmayarak hayvanları beslemelere Betmatik devam etmişlerdi”

25 Kasım  2018 tarihinden itibaren  3-4 gün içersinde  eski çöplük alanında yaşayan  500’e yakın köpeğin ortadan kaybolduğunu  iddia eden Yağmur Islattı, “Bu durumu fark eden hayvan hakları savunucuları tarafından ilgili tüm resmi kurumlara  haber verilmiş  gerekli işlemler başlatılmış, ancak bir aydan  uzun zamandır  sonuç alınamamıştır. Yaklaşık bir yıldır bölgede zor şartlar altında  yaşamalarına rağmen yaşam alanlarını terk etmeyen bu köpeklerin birkaç gün içinde , hem de  düzenli olarak beslenirken kendi kendine bölgelerini terk etmeleri imkansızdır. Oradaki hayvanların biri veya birileri tarafından sebebi bilinmemekle birlikte  bir zarar gördüğü ortadadır. Burada bir ihmal vardır, ve bu her ne olursa olsun  açığa çıkmalıdır”

“YAŞAM HAKKI TÜM HAKLARIN ÜZERİNDEDİR”  

Bugün genci, yaşlısı öğrencisi çalışana hep birlikte başlattıkları bu yürüyüşün bir başlangıç olduğunu belirten  Islattı  “Onlara ne olduğu ortaya çıkıncaya kadar  haklarını arayacağız. Çünkü yaşam hakkı tüm hakların ötesindedir. Biz hayvan hakları savunucuları olarak;  Edirne Valiliği, Edirne Emniyet müdürlüğü, Edirne Jandarma Komutanlığı  Edirne Orman Su İşleri Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi’nden bu  konunun derinlemesine araştırılarak gerçeklerin net bir şekilde  ortaya çıkarılmasını  ve bir an önce sonucu bağlanmasını talep ediyoruz. Yaşıyorlarsa yerlerini bilmek istiyoruz. Öldülerse sorumluları hesap versin istiyoruz. Onlar yalnız değil biz buradayız ve hep burada kalacağız” dedi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.