MÜFTÜLÜK ’TEN ‘DİJİTAL DÜNYADA AİLE OLMAK’ KONFERANSI

Edirne İl Müftülüğü ‘Dijital Dünyada aile olmak’ isimli konferans gerçekleştirdi.

MÜFTÜLÜK ’TEN ‘DİJİTAL DÜNYADA AİLE OLMAK’ KONFERANSI

Edirne İl Müftülüğü ‘Dijital Dünyada aile olmak’ isimli konferans gerçekleştirdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
27 Mayıs 2022 Cuma 06:05
MÜFTÜLÜK ’TEN ‘DİJİTAL DÜNYADA AİLE OLMAK’ KONFERANSI



Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen konferans Karaağaç Yeni Camii İmamı Murat Germez’in Kur'an-ı Kerim okumasıyla başladı. Ardından 4-6 yaş grubu kuran kursu öğrencilerinin gösterilerine yer verildi. 
İl Müftüsü Alettin Bozkurt, konferansta yaptığı açılış konuşmada, ailenin önemine değindi. Peygamber efendimizin aileye verdiği önemi örnekleriyle anlatan Bozkurt, “Peygamber efendimiz aileye çok önem vermiştir. Her seferinde de bunu etrafındakilere anlatmıştır. Peygamber efendimiz eşiyle istişare eder ve eşinden fikir de alırdı. Bu da dinimizde kadının önemini ve ailenin önemini göstermektedir” dedi.
Ardından Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç, “Dijital Dünyada Aile Olmak” konulu sunumunu yaptı. Sürgeç, Ailenin toplumun en önemli parçası olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“İnsan vücudunda hücre ne ise toplumda da aile odur. Bir hücrenin işleyişi bozulursa, hücre kendi başına hareket ederse tıpta buna anarşik hücreler denir. Kendi başına hareket eden hücre vücudun ana komutasından çıkar. B hareketi sonucunda hücre tümör meydana getirir. Vücut kanserleşir Ailede toplumun hücresidir. Aile toplumda çok önemli bir yer tutmaktadır.
“Aile Türk Toplumunun temelidir. Devlet aileyi koruma hususunda gereken bütün tedbirleri alır diyor. Bir aile için aile çok önemlidir. Biz eğer Kuva-yi Milliye hareketi yaptıysak, İstiklal mücadelesi verdiysek, bu topraklarda bağımsızlık kazandıysak bunun sebebi sağlam ailelerdir. Sağlam temeller üzerine inşa edilen aileler sebebiyledir.”
Konferansa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, ilçe müftüleri ve din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bülent Sarıçiçek
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.