MUHTARIN DOĞA SEVGİSİ

Edirne merkez Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, boş zamanlarında  muhtarlık binası çevresindeki  bahçeyi düzenlemek ve çiçek ekmek, bakımını yapmak ve sulamakla vaktini geçiriyor. Muhtarlık  bahçesini çiçeklerle donatan Ergit, doğa sevgisinin çiçekleri sevmenin insana mutluluk verdiğini söyledi.

MUHTARIN DOĞA SEVGİSİ

Edirne merkez Abdurrahman Mahallesi Muhtarı Şaban Ergit, boş zamanlarında  muhtarlık binası çevresindeki  bahçeyi düzenlemek ve çiçek ekmek, bakımını yapmak ve sulamakla vaktini geçiriyor. Muhtarlık  bahçesini çiçeklerle donatan Ergit, doğa sevgisinin çiçekleri sevmenin insana mutluluk verdiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
28 Mayıs 2019 Salı 09:10
MUHTARIN DOĞA SEVGİSİ

BAHÇEMDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPTIM    

Ergit, konuşmasını söyle sürdürdü; “ Belediyemiz biz muhtarlara bu muhtarlık  binalarını yaptırıp  verdi. Görevimiz süresince burası bizim evimiz sayılır. Benim muhtarlık binam  mahallemizin merkezi yerinde  sayılıyor, çok güzel bir yer. Muhtarlığımızın çevresinde boş alan bulunuyordu.  Ben bu alanın biraz güzelleşmesini, düzene girmesini  istedim. Küçük bahçemize bir havuz yaptım  çevresini boyadım,  bahçesine de mevsimlik çiçekler ektim. Bu işlerle uğraşmak dağa ile haşır neşir olmak  beni mutlu ediyor. Biz muhtarlar için  buralar bizim  ikinci adresimiz olduğuna göre muhtarlık çevresinin de güzel olması gerekir diye düşündüm ve çevre düzenlemesi yaptım” dedi.

ÇİÇEKLERİ GÖRÜNCE MUTLU OLUYORUM

Çevre güzel olduğunda insanların gözünün gönlünün açıldığını belirten Ergit” Ben bahçemde fidan, çiçek ekerek  düzene sokuyorum bahçemi çiçeklerle donattım, adeta park görüntüsü kazandı. Dilerim diğer arkadaşlarımız da bunu örnek alırlar. Muhtarlık binalarının  çevrelerinin böyle güzellik kazanması  çok iyi olur. Duyduğumuza göre Edirne’de 24 mahalle muhtarı için tek tip bina yapılacakmış.Bu binalar nasıl olacak bilmiyorum. Muhtarlık binasının küçük de olsa  bir bahçesi olsun isterim. Ben doğa tutkunu olan çiçekleri seven  bir insanım. Çiçekleri görmeden edemiyorum. Muhtarlık camından baktığımda bahçedeki çiçekleri gördükçe  içim rahatlıyor. Onlar adeta bana gülümsediği zaman  mutlu oluyorum.” Dedi

MUHTARLARIN BİR ARADA OLMASINDA YARAR VAR

Köy ve mahalle muhtarlarının bir çatı altında toplanmasının sayısız yararı olduğunu belirten Ergit; “ Muhtarlar Dendiğinde mahalle ve köyünde halk tarafından seçilen devlet görevlileri akla gelir. Köylerde olan muhtarlarımızın şehir muhtarlarından farkı bizim burada yaptıklarımız hizmeti  onlar köylerde yapmalarıdır. Kuşkusuz onların sorumlulukları bizden çok daha ağır. Köylülerin tüm sorunları ile ilgilenmek zorundalar.Bazı köylerimizin gelirleri az, ortak giderleri karşılamada zorlanıyorlar.  Biz il merkezinde bulunan muhtarlarda bu durum yok, biz belediyeye  bağlıyız. Sorunlarımızı çözmek daha kolay oluyor. İlimizde  köy ve mahalle muhtarları aynı çatı altında toplanırsak  işlerimizi yapmada  çok daha   etkili oluruz, Gittiğimiz yerde sorunlarımızın çözümü de kolaylaşmış olur. Büyüklerimiz boşuna” birlikten kuvvet doğar” dememişler. Birlikte olmak her zaman daha güçlü olmak anlamına gelir. Derneğimize üye olmayan muhtarlarımızın derneğe üye olmalarını bekliyoruz. Birlikte olduğumuz zaman sorunlarımız daha kolay çözüme kavuşur.” dedi

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.