MUHTARLARIN SORUNLARI DAHA DA ARTACAK”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı muhtarların halka yakın devlet görevlisi olduğunu, Edirne'nin Büyükşehir olması halinde köy muhtarlarının sorunlarının artacağını belirtti.

MUHTARLARIN SORUNLARI DAHA DA ARTACAK”

Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan Tasmalı muhtarların halka yakın devlet görevlisi olduğunu, Edirne'nin Büyükşehir olması halinde köy muhtarlarının sorunlarının artacağını belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Ocak 2018 Cuma 10:15
MUHTARLARIN SORUNLARI DAHA DA ARTACAK”

    Türkiye'nin  zor bir dönemden geçtiğini,  bugün için ülkede iktidarı muhalefeti, milli konularda el ele vermesi gerektiğini belirten Edirne Muhtarlar Derneği Başkanı ve Şükrüpaşa Muhtarı  İrfan Tasmalı, yeni yılda muhtarların çalışmaları ile ilgili olarak şunları söyledi, “Devletimizin ve her kademesinde görevlilerimiz  birlik ve beraberliği sağlamak için  bu günlerde el ele vermeliyiz. Muhtarlarımız da devletimizin halkla iç içe görev yapan kişileridir. Biz her zaman mahallemizde köyümüzde halkımızın her zaman hizmetindeyiz.  Görevde bulunduğumuz sürede halkımıza iyi hizmet vermek,  onların sorunlarını dinleyip gerektiğinde bu sorunları üst makamlara ileterek çözümüne katkı Matrixbet sağlamak zorundayız. Bunun için muhtarlarımızın her zaman halkın sorunlarını dinlemesi gerekir.” dedi.
    “MUHTARLAR SİYASİ PARTİLERE BAĞLI DEĞİLDİR”
    Köy ve mahalle muhtarlarının hiçbir parti ile bağlarının olmaması gerektiğini belirten Tasmalı, “Partilere bağlı olmadıkları için muhtarlarımız tüm siyasilere karşı özgürce davranırlar. Günümüzde muhtarlarımıza çok görevler düşmektedir. Bunun bilincinde olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan muhtarlarımıza büyük değer veriyor, muhtarlarla sık sık toplantı yapıyor. Sorunlarını dinliyor. Bu durum biz muhtarlar için sevindirici bir durum. Ülke yönetiminde en üst makamda bulunan biri ile bir arada olmak, sorunları kendisine iletmek bizler için mutluluk verici bir durum. Cumhurbaşkanımızın muhtarlarımızın dertleri ile yakından ilgilenmesi muhtarlarımıza güven veriyor.” dedi.
    “MUHTARLARIN SORUNLARI ÇÖZÜM BEKLİYOR”
    Köy ve mahalle muhtarlarının biriken sorunlarının yasalarla çözümlenmek istendiğini belirten Tasmalı, “Özellikle büyük şehir konumuna gelen illerde köy muhtarlarının sorunları var. Bu konuda yeni yasaların çıkması gerekiyor. Oralarda köy muhtarlarının konumu değişiyor, köy muhtarlıkları mahalle muhtarı konumuna geliyorlar. Özlük hakları da gittiğinden muhtarlıkların gelirleri de düşmüş oluyor. Köy muhtarlıklarının mal varlıkları alınıp belediyelere aktarılıyor. Onun için muhtarlara bazı haklar verilmeli. Bunların yasalarla belirlenmesi gerekir. Büyükşehirlerde önümüzdeki seçimin ardından il genel meclisleri kaldırılıyor. Belediye meclislerinde muhtarların da temsil edilmesi gerekir. Biz muhtarlar olarak bunu devletimizden bekliyoruz.” dedi.
    “POSTACILARIN İŞ YÜKÜ ARTTI”
    Son yıllarda PTT çalışanlarının iş yükünün çok arttığını belirten Tasmalı, “Ülkemiz genelinde posta hizmetlerini gören birimlerde personel azalmasına gidildi. Bunun yerine işleri sözleşmeli personelle yapmak istiyorlar. Bu konumda çalışanlar memur olmadıkları için imza yetkileri yok. Bu durumda kanuni evrakları imza yetkisi bulunan memur olan postacılar bu tür evrakların dağıtımını üstleniyor. Öyle zaman oluyor ki, günü gelen mahkemenin evrakları mahkeme gününden sonra muhtarlıklara veya ilgili kişilere ulaşıyor. Bunun için ilgili bakanlık, postanelerde yapılan hizmetler özelleşmiş olsa da, bu aksayan hizmetlere el atıp kurumda kadrolu postacılar alması gerekir. Aksi takdirde posta dağıtımındaki aksaklıklar artarak devam eden bunun ceremesini de postacılar ve halkımız ve bizler çekeriz. Kayıtlı evraklar için postacılarımız ilk olarak adresine gidiyor, evinde bulamadığı zaman not bırakarak evrakları bize teslim ediyor. Bize gelen evrakların sahipleri bazen tatilde veya görevde olduğu zaman tebliğ günleri geçiyor. Bu durumda evrak sahipleri mağdur durumda kalıyor. Bu evraklar ilgili kişilere cep telefonlarıyla da bildirilmesi sağlanabilir.  Böyle durumda vatandaşlarımız mağdur oluyor buna bir çözüm bulunmalı.”  dedi.
    “EDİRNE'YE TAKVİYE POSTACI GELDİ”
    Edirne'de posta dağıtımı yapan elemanlar yeterli olmadığı için İstanbul'dan 10 tane geçici görevle postacı geldiğini belirten Tasmalı, “Bunlar da Edirne sokaklarını iyi tanıyamadıkları için dağıtımda zorluk çekiyorlar. Bazen bize gelip adres soruyor bizler tarif ediyoruz. Böyle geçici çözümlerle bu iş olmaz. Çevreyi iyi tanıyan postacılarımızın bu işte görev yapmaları lazım. Böylece milletin mağdur olması önlenmiş olur bizler de eziyetten kurtulmuş oluruz. Postanedeki ilgili kişiler bu sorunları üst makamlara iletmeleri lazım.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.