MUHTEŞEM MÜZEDE MUHTEŞEM KUTLAMA

Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıldönümü nedeniyle, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Edirne halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Müzemizi 1 yılda 75 bin 200 evladımız, hemşehrimiz gezdi.” dedi.

MUHTEŞEM MÜZEDE MUHTEŞEM KUTLAMA

Cumhuriyet’in ilanının 96’ncı yıldönümü nedeniyle, Edirne Belediye Başkanlığı tarafından Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde kutlama etkinlikleri düzenlendi. Edirne halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Müzemizi 1 yılda 75 bin 200 evladımız, hemşehrimiz gezdi.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
30 Ekim 2019 Çarşamba 07:01
MUHTEŞEM MÜZEDE MUHTEŞEM KUTLAMA

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde kutlama etkinlikleri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı gerçekleştirilen müzenin de 1’inci yılının kutlandığı etkinliklere; Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Edirne Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN DÜNYA STANDARTLARINDA EĞİTİM ALMASINI İSTEDİK”

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada yaptığı konuşmada, “Bundan 1 yıl önce; ‘Edirne’deki çocuklarımızın laik, bilimsel eğitimle Dünyanın değişimini, gelişimini, hangi noktadan hangi noktaya geldiğini öğrenmesi için bir çocuk müzesi açalım’ dedik. Bu çocuk müzesinde çocuklarımızın; sadece kendi yaşıtlarıyla, kendi hemşehrileriyle değil; hemen sınırımızın ötesindeki Yunan çocuklarıyla, Bulgar çocuklarıyla, İngiliz, Alman çocuklarıyla yarışabilecekleri ve Dünya standartlarında seviyeye çıkabilecekleri bir eğitim almasını istedik. Kuşkusuz burası bir okul değil. Burası örgün eğitim veren bir tesiste değil. Ama burada çocuklarımız, 12 tane atanamayan öğretmenimizin rehberliğinde Dünyanın ilk oluşumundan başlayarak birçok dönemi öğreniyorlar. Bugün itibariyle herkesin kabul ettiği Finlandiya Eğitim Modeli denilen ‘STEM Eğitim Modeli’ ile evrensel 4 değer olan sevgi, saygı, çevreye duyarlı olmak, hoşgörü ve yardımlaşmayı burada yaparak ve yaşayarak öğreniyor çocuklarımız.” dedi.

“DİNOZORLARLA TAKILSINLAR”

Müzenin bazı kesimler tarafından anlaşılamadığını dile getiren Başkan Gürkan, “Kuşkusuz Cumhuriyet Döneminin en parlak, en güçlü Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in ismini taşıyan bu Çocuk Müzesi bazıları tarafından anlaşılamadı. Bazıları burasını sadece içerisinde dinozorların olduğu bir ‘Dinozor Parkı’ olarak adlandırmayı tercih etti. Bizim için aslında hiçbir mahsuru yok. Çünkü bizim amacımız burada bağcıyla değil; üzümle. Üzüm yemek istedik. Biz burada çocuklara Dünyanın nasıl meydana geldiğini, hangi evrelerden geçtiğini, canlı yaşamının nasıl başladığını, nasıl devam ettiğini ve bugün hangi noktada olduğunu öğretmek istedik. Onlar kendi bakış açılarıyla dinozorlarla takılsınlar. Bizim için hiçbir mahsuru yok. Ama burada bunca emek veren, hafta içi hafta sonu demeden ter akıtan çalışanlarımıza, personelimize, meslektaşlarıma laf söylemelerini kabul etmemiz mümkün değil.” şeklinde konuştu.  

“1 YILDA 75 BİN 200 KİŞİ ZİYARET ETTİ”

Geçtiğimiz yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan müzeyi 1 yılda 75 bin 200 kişinin ziyaret ettiğini vurgulayan Başkan Gürkan, “Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in ilanının 95’inci yıldönümünde açmıştık Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni. O gün açılışta şunu söylemiştim; Türkiye’nin kendi alanındaki en büyük çocuk müzesi burası. 12 metrekare bir alana sahip. Kuşkusuz bu müzede zaman içerisinde sürekli güncellemeler, yenilemeler olacak. Sürekli yeni ilavelerle bu çocuk müzesindeki STEM Eğitim Modelini günün koşullarına uygun hale getireceğiz. O gün de ifade ettiğim gibi; bu Cumhuriyetin çocuklarına, Atatürk’ün evlatlarına Edirne Belediyesi’nin bir armağanıdır. İnanıyorum ki; Edirne’deki her yurttaş hangi siyasi görüşten, hangi inançtan olursa olsun yüreğinde Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yaşatıyor, yaşatmaya da yüzyıllarca devam edecek. Bundan eminim. Müzemizi 1 yılda 75 bin 200 evladımız, hemşehrimiz gezdi. Bu bizim için gurur verici bir rakam ama yetmez. Şimdi bu sayıyı arttırmak için daha çok çalışacağız, daha çok duyuracağız, ulaşamadığımız herkese ulaşacağız. Edirne’de ve komşu illerde Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çocuklarımız da dahil olmak üzere tümünün bu müzeyi ziyaret etmesini ve canlı yaşamının nasıl meydana geldiğini, Dünyanın nasıl meydana geldiğini öğrenmelerini sağlayacağız. Cumhuriyetimizin 96’ncı yılı kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan’ın konuşmasının ardından resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi ve minikler tarafından bale gösterisi düzenlendi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.