MUTLULUK GÖZYAŞLARI!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Edirne’nin Fırınlarsırtı Mevkii’ne yapılan 137 ev noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerine kavuştu. 137 ev için başvuru yapan 4 bin 82 kişi dün Mimar Sinan Spor Salonu’nda heyecanlı anlar yaşadı. Ev sahibi olmaya hak kazanan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

MUTLULUK GÖZYAŞLARI!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Edirne’nin Fırınlarsırtı Mevkii’ne yapılan 137 ev noter huzurunda çekilen kurayla sahiplerine kavuştu. 137 ev için başvuru yapan 4 bin 82 kişi dün Mimar Sinan Spor Salonu’nda heyecanlı anlar yaşadı. Ev sahibi olmaya hak kazanan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
19 Şubat 2019 Salı 08:05
MUTLULUK GÖZYAŞLARI!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından Edirne’nin Fırınlarsırtı Mevkii’ne yapılan 137 ev, dün Mimar Sinan Spor Salonu’nda çekilen kura ile sahiplerine kavuştu. Edirne 2. Noterliği huzurunda yapılan kura çekiminde 97 adet 2+1 ve 40 adet 3+1 olmak üzere toplam 137 ev için 4 bin 82 kişi heyecanlı anlar yaşadı. Şehit Aileleri, engelli vatandaşlar ve emekliler için öncelikli kontenjan kategorisinden kura çekimi yapıldı.

ŞEHİT AİLELERİ, ENGELLİLER VE EMEKLİLERE ÖNCELİK”

Mimar Sinan Spor Salonu’nun dışına kadar taşan başvuru sahiplerinin huzurunda konuşma yapan TOKİ yetkilisi Özgür Murat Demir, “Satışa sunulan toplam konut adeti 137’dir. Konutlarımız 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 kategoride yer alıyor. 97 adet 2+1 konut için 17 adet şehit ailesi ve vazife malulleri kategorisinde başvurumuz var. 17 kişi direkt olarak konut alma hakkına sahipler. Kura çekimiyle sadece konutlarını belirleyeceğiz. 161 adet engelli grubu başvurusu var. Engelli grubunda konut sayımsının yüzde 5’i kadar bir öncelik tanıyoruz. Burada da 5 adet öncelikli engelli grubu hak sahibi belirleyeceğiz. Kalan 156 engelli grubu başvurusu normal listemizin içinde kalacak ve kendilerine ikinci bir şans tanıyacağız. 809 adet emekli grubu başvurumuz var. Burada da konut sayısının yüzde 25’i oranında bir öncelik tanıyoruz. Yani burada da 25 adet emekliye öncelik tanıyacağız. Geriye kalan emekli listemiz ise ikinci bir şans verilecek. Toplam bin 903 adet normal başvurumuz var. 3+1 konut tipinde 40 adet satışa sunulan konut için 16 adet şehit ailesi ve vazife malulleri kategorisinde başvurumuz var. 67 adet engelli grubu başvurumuz var, burada da öncelikli olarak 2 engelli belirleyeceğiz. Bin 109 adet normal başvurumuz var. Çekilişlerimizi Edirne 2. Noterliği denetiminde gerçekleştireceğiz. Bugün kurada ismi çıkan hak sahipleri sözleşme imzalama işlemleri için 25 Şubat - 6 Mart 2019 tarihleri arasında Ziraat Bankası Edirne Şubesi’ne başvurarak sözleşme imzalama işlemlerini yapacaklar. Yoğun bir kalabalıkla birlikte dışarıda kalanlar da var. Kurada ismi çıkmayanlarda 20 Şubat’tan itibaren paralarını yatırdıkları banka şubesinden başvuru bedellerini iade olarak alabilirler. Çekiliş sonuçları www.toki.gov.tr adresinden ilan edilecek.” dedi.

Emekli kontenjanından başvuru yapan ve 2+1 daire almaya hak kazanan 62 yaşındaki Sabriye Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Kendisine ev çıkmasının ardından kızını arayarak müjdeyi veren Yılmaz, “Çok mutluyum gözyaşlarıma hâkim olamıyorum. Geceden beri uyuyamadım. Bana çıkacağını hiç düşünmüyordum fakat şuan o kadar mutluyum ki anlatamam. Ben kızımla aynı evde yaşıyorum artık tek yaşayacağım.  Bu mutlu haberi ilk olarak kızımla paylaştım, o da çok mutlu oldu. Çok şükür artık bir evim oldu.” ifadelerini kullandı.

Ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşlar duygusal anlar yaşayarak çok mutlu olduklarını söylediler.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.