MUZ FİYATLARI YARI YARIYA!

Geçtiğimiz yıllarda özellikle kış mevsiminde 10 liradan satılan muz, bu yıl ekim alanlarının genişlemesine paralel olarak verimin artması nedeniyle pazar tezgahlarında 5 liradan satılıyor.

MUZ FİYATLARI YARI YARIYA!

Geçtiğimiz yıllarda özellikle kış mevsiminde 10 liradan satılan muz, bu yıl ekim alanlarının genişlemesine paralel olarak verimin artması nedeniyle pazar tezgahlarında 5 liradan satılıyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
09 Aralık 2019 Pazartesi 06:44
MUZ FİYATLARI YARI YARIYA!

Edirne Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Şeref Hasır, bu yıl verimin yüksek olması ve havaların iyi gitmesi nedeniyle kış mevsimine girmemize rağmen fiyatlarda çok büyük değişiklikler olmadığını belirtti. Özellikle muzun önceki yıllarda kış mevsiminde 10 liradan satıldığını söyleyen Hasır, bu yıl ekim alanlarının genişlemesine paralel olarak verimin artması nedeniyle yarı fiyata satıldığını ifade etti.

“HEM VATANDAŞLARIN HEM DE ESNAFIMIZIN YÜZÜ GÜLÜYOR”

Edirne Pazarcılar, Seyyar Satıcılar ve Manavlar Odası Başkanı Şeref Hasır, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kış mevsimin gelmesi ve soğukların da etkisini göstermesine rağmen Pazar tezgahlarında fiyatlarımızda çok büyük değişiklikler olmadı. Portakal, elma ve mandalina 3 lira, muz 5 lira, domates, 3 lira, biber 4 liradan alıcı buluyor. Geçen yıllardaki aynı aylarla kıyasladığımızda bu yıl fiyatlarımız çok düşük. Bu yıl verimin yüksek olması ve havaların iyi gitmesi nedeniyle fiyatlar düşük. Durum böyle olunca da hem esnafımızın hem de vatandaşların yüzü gülüyor.” dedi.

“MUZ FİYATLARI YÜZDE 50 DÜŞTÜ”

Hasır, bu yıl ekim alanlarının genişlemesine paralel olarak muzdan oldukça fazla verim alındığını belirterek, “Bu yıl ekim alanlarının genişlemesi ve havaların iyi gitmesi nedeniyle muzdan çok fazla verim alındı. Bunun yanında seralarda da yetişmesiyle birlikte Pazar tezgahlarında bolca bulunan muzun fiyatı da bu koşullara paralel olarak düşük. Üretim ne kadar artarsa, fiyatlar o kadar düşüyor. Önceki yıllarda 10 liradan satılan muz, şu anda 5 liradan satılıyor. Yüzde 50 bir düşüş söz konusu. Eskiden vatandaşlar 2-3 tane muz alıyordu; şimdi ise en az 1-2 kilo satın alıyor.” ifadelerini kullandı.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.