MÜZİSYENLER 5 SENE SONRA EVLERİNE DÖNDÜ

Restorasyonu tamamlanan tarihi Türk Ocağı binası, yeniden Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Konser Salonu olarak kullanılmak üzere hizmete açıldı.

MÜZİSYENLER 5 SENE SONRA EVLERİNE DÖNDÜ

Restorasyonu tamamlanan tarihi Türk Ocağı binası, yeniden Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Konser Salonu olarak kullanılmak üzere hizmete açıldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Ekim 2018 Pazartesi 08:30
MÜZİSYENLER 5 SENE SONRA EVLERİNE DÖNDÜ

Restorasyonu tamamlanan tarihi Türk Ocağı binası, yeniden Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Konser Salonu olarak kullanılmak üzere hizmete açıldı. Yıprandığı için restorasyona alınan tarihi binanın açılışı, düzenlenen konserle gerçekleştirildi.

Açılış konuşmalarını yapan Devlet Türk Müziği Edirne Koro Müdürü Muharrem Fadıl Atik, “Bu gün bir vuslat günü. 5 yıl aradan sonra çalışma binamıza tekrar döndük. 1905 yılında yapılan binamızda uzun yıllar çalıştıktan sonra tadilat nedeniyle ayrılmıştık. Şimdi tekrar buraya dönmenin ve açılış konseri vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.” Diye konuştu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç da heyecanlı olduklarını belirterek, “Edirneli sanatseverler ve halkımız adına haklı bir gurur yaşıyoruz. 5 yıl önce restorasyon çalışmalarını başlatırken, ya nasip dedik. Restorasyon başlar ama bittiğini biz görmesek bile kaplumbağa misali o yolda ölürüz diye. Sonrasında Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü’nün himayesinde restorasyon başladı ve bu günkü haline geldi.” Dedi.

“GÜNDEN GÜNE KALEİÇİ’Nİ KAYBEDİYORUZ”

Edirne Valisi Günay Özdemir ise “Kaleiçi dediğimiz tarihi bölgemizde çok önemli bir eseri açmış bulunuyoruz. Çünkü Kaleiçi son günlerde çok kötü bir durumdaydı. Günden güne Kaleiçi’ni kaybediyoruz. Bu gün aslında bu eserle Kaleiçi’ndeki tarihimizin geri kazanılması ve işlevsel bir şekilde kültür, turizm anlamında tekrar kullanılmaya açılması çok önemli bir faaliyet. Buralar yaşarsa, bölgeyi yaşatıyor. Bizim amacımız bölgemizdeki tarihi yerlerin restorasyonunu yapıp, yine kültürümüze, turizmimize ve tarihimize hizmet edecek bir anlayışla Edirne halkımızın hizmetine sunmak” Dedi.

Açılış konserine, Edirne Valisi Günay Özdemir’in yanı sıra Edirne AKP Milletvekili Fatma Aksal, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.