NALBANT, EDİRNE'YE VEDA ETTİ

2013 yılından beri Edirne PTT Başmüdürlüğü görevini yürüten Mustafa Nalbant, Kastamonu PTT Başmüdürlüğü'ne atandı. Nalbant, Edirne'den ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında; “Edirne'de görev yapmak benim için bir şeref oldu.” dedi.

NALBANT, EDİRNE'YE VEDA ETTİ

2013 yılından beri Edirne PTT Başmüdürlüğü görevini yürüten Mustafa Nalbant, Kastamonu PTT Başmüdürlüğü'ne atandı. Nalbant, Edirne'den ayrılmadan önce düzenlediği basın toplantısında; “Edirne'de görev yapmak benim için bir şeref oldu.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Ekim 2017 Çarşamba 10:30
NALBANT, EDİRNE'YE VEDA ETTİ

    Edirne PTT Başmüdürlüğü görevini 2013 yılından beri yürüten Mustafa Nalbant, Kastamonu PTT Başmüdürlüğü'ne atandı. Edirne'den ayrılmadan önce basın mensuplarıyla bir araya gelen Nalbant, Edirne'de görev yapmanın kendisi için bir şeref olduğunu dile getirdi. Nalbant'ın yerine Nevşehir PTT Başmüdürü Bülent Uğurtepe, atandığı öğrenildi. 
    “BENİM İÇİN BİR ŞEREFTİ”
    Edirne'de görev yapmanın kendisi için bir şeref olduğunu söyleyen Nalbant; “2013 yılında Türkiye'nin bir ucu olan Kars'tan diğer bir ucu olan Serhat Şehri Edirne'ye gelmiştim. Bu görevimiz 13.10.2017 tarihinde maalesef sona erecek. Yeni bir görev yerine atandım. Bundan sonraki görevime Kastamonu ilinde devam edeceğim. Samimi olarak söylemek istiyorum ki, Edirne'de 4 yılım dolu dolu geçti. Hala içimde gitmeyecekmişim gibi bir his var ama maalesef memuriyette bunlar oluyor. Edirne'de görev yapmak benim için bir şeref oldu. Çok mutlu günlerimiz de oldu, sıkıntılı günlerimiz de oldu. Ama şuana kadar Allah'a çok şükür çok büyük sıkıntılarımız olmadı. 176 tane personelimizle hizmetlerimizi kesintiye uğratmadan verme gayreti içerisinde olduk. Zaman zaman eksiklerimiz, hatalarımız olmuştur. Bunlardan dolayı Edirne halkımızdan özür diliyoruz. İnşallah benden sonraki arkadaşımız ve personelimiz bu hizmetleri en iyi şekilde vermeye devam edecektir. Yerime Nevşehir PTT Başmüdürümüz Bülent Uğurtepe gelecek.” dedi. 
“BİRKAÇ MAHALLEDE ŞUBELER AÇILACAK”
    Edirne'deki çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Nalbant; “Kurumumuzun yeni hizmet anlayışından dolayı beldelerimize de ATM cihazlarımız gelmeye başladı. Subaşı, Küplü, Esetçe ve Yenikarpuzlu Beldelerimize 4 tane ATM cihazımız geldi. İnşallah kısa süre içerisinde onlar da faaliyete geçecek. Halkımızın hizmetine sunmuş olacağız Edirne, Osmanlı'ya başkentlik yapmış, kuruluş tarihi çok eskilere dayanan bir ilimiz. Baymavi 3 mahalleyi kapsayacak şekilde bir yer temin ettik. Çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah Yıldırım, Yeniimaret taraflarında da şube açacağız. Karaağaç'ta bir şubemiz yok. Orada gerekli çalışmaları yaptık ve inşallah o da 2017 yılı içerisinde açılır. Bunların dışında da ihtiyaç olan bölgelerde çalışmalar yapılacaktır. Buradaki amacımız merkezlerdeki yoğunluğu azaltmak ve hizmeti halkımızın en yakınına kadar götürebilmek. 1 mobil aracımız var, 2'ncisi geçen gün yaptığımız toplantıda hazırlanmış dizayn edilmişti. Yeni mobil araçlara ATM cihazı da monte edilmiş. ATM cihazı da hizmet verecek şekilde düzenlenmiş. İnşallah yakında Edirne'ye de gelecektir. Ben PTT'nin bir çalışanı olarak 30 yıldır kurumuma zevkle hizmet ettim. Allah ömür verdiği sürece de hizmet etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı. 
    “SON YILLARDA, TİCARİ İŞLEMLER DAHA ÇOK YAPILIYOR”
    PTT'nin internetin hayatımıza girmesiyle daha çok ticari evrak işlemleri yapmaya başladığını belirten Nalbant; “İnternetin hayatımıza girmesiyle yazılı evrakla ilgili ticari işlemler yapılmaya başlandı daha çok. Haberleşme özel günlerde, bayramlarda ücretsiz olmasına veya indirim yapılmasına rağmen sembolik kalıyor. Haberleşmede kullanılan veriler yüzde birler gibi çok düşük. Daha çok PTT'de ticari işlemler yapılıyor. Fatura işlemleri yapılıyor. PTT'de kargo ve kurye işlemleri yapılıyor. PTT'de haberleşme, telefon ve elektronik postayla önemini yitiriyor. PTT'den az da olsa ıslak imzalı evrakların gönderimleri yapılmaya devam edilecek. Bunlar belli bir süre devam eder. 1987'de ben PTT'ye girdiğimde telefonların çoğu manueldi. 031 dediğimiz bir santral vardı. Saatlerce bekleyip görüşme sağlanıyordu. İnsanlar yoğunluktan bir türlü telefonla görüşemezdi. Telgraf yine var ama haberleşmeden çok özel günlerde kullanılıyor. Köylerin çoğunda telefon yokken biz telgrafı taksi tutarak köylere ulaştırıyorduk. Şimdi cep telefonları her şeyin yerini aldı. Teknolojiyle birlikte PTT'nin hizmet çeşitliliği değişiyor. Göreve başladığım ilk yıllarda her şeyi manuel yapıyorduk. Eskiden parmaklarımız zarar görüyordu çalışmaktan şimdi bilgisayar başında olmaktan gözlerimiz zarar görüyor. Sürekli bilgisayar başındayız.” şeklinde konuştu.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.