NALBURLAR DA ZORDA

Ülkemizde  bir süredir  baş gösteren son ekonomik zorluklar inşaat malzemesi  ve ev eşyası pazarlayan nalburların satışlarını da olumsuz etkiledi. Karaçavuş Ticaret Sahibi Erdal Karaçavuş fiyatların katlanarak yükseldiğini söyledi.

 NALBURLAR DA ZORDA

Ülkemizde  bir süredir  baş gösteren son ekonomik zorluklar inşaat malzemesi  ve ev eşyası pazarlayan nalburların satışlarını da olumsuz etkiledi. Karaçavuş Ticaret Sahibi Erdal Karaçavuş fiyatların katlanarak yükseldiğini söyledi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
16 Şubat 2019 Cumartesi 08:58
 NALBURLAR DA ZORDA

Karaçavuş, inşaat malzemesi satanların sorunları konusunda şunları kaydetti: “ Sattığımız ürünlerde %40’ın altında olmamak üzere bazılarında %80’le varan fiyat farkı oluştu. Örneği kimyasal ürünler . silikonlar mastikler yani yapıştırıcı grupları. %70 dolayında zam gördü. Boya aksamında da  %40 dolayında  zam oldu.Daha önce bu ürünlerin fiyatı daha yüksekti.  Döviz fiyatları  gerileyince %10 indirim yapıldı” dedi

 SATTIĞIMIZIN YARISI KADAR MAL ALABİLİRİZ

 Son zamların ardından sattıkları ürünlerin parası ile ancak yarısı kadar mal alabileceklerini belirten Karaçavuş” Tıpkı araçlarımızın benzin depoları gibi . Bugün işyerimize eskiye oranla anca yarısı kadar  mal koyabiliriz. Bu şartlarda müşterilerimiz de azalıyor. İnsanlarımızda para yok onlar da bu zamdan etkilendi. Dar gelirliler ancak taksitle mal alabiliyor. Paraların tahsili bizim için de çok zor oluyor. Bu koşulları ancak çok çalışıp üretim yaparak düzeltebiliriz.  Buna karşın tüketimde de kısıtlamaya giderek bu bunalımlı günleri aşabiliriz. Bizim işlerimizin büyük bölümü inşaat sektörü ile ilgili. İnşattaki durgunluk bize de büyük etki yaptı. Aslında Edirne ekonomik zorlukları, diğer iller kadar hissetmedi. Komşu ülkelerden Edirne’ye gelenlerin burada alışveriş yapmalarıyla  bu krizi az hasarla atlatıyoruz” dedi.

EKONOMİK SIKINTIDAN AZ ETKİLENDİK  

 Başka illerde Edirne’ye oranla ekonomik sıkıntılar daha fazla olduğunu ifade eden Karaçavuş, “ Başka illerde  ekonomik dar boğaz nedeniyle  çok sayıda işçi çıkarılıyor. İşyerleri kapanıyor. Ekonomideki durgunluktan ilk etkilenen bizim iş dalımız oluyor. Dilerim, bundan ders alır elbirliği ile çalışıp , üretimi arttırıp tüketimi kısarsak  bu sıkıntıların atlatılacağına inanıyorum. Bu arada ekonomik sıkıntılar ithalatla çözümleme yoluna gidilmemeli. Yerli üretime ağırlık vermeliyiz.Diğer taraftan insanlarımız da gereksiz yere harcamalarını kısmaları, ayaklarını yorganına göre uzatmaları gerekir. Bu tasarrufa büyüklerimiz başlamalı. Ondan sonra tüm topluma  yaygınlaşmalı. Ne yazık ki biz kazancımızdan fazla harcama  alışkanlığı olan bir toplum haline geldik. Bu alışkanlığımızdan vazgeçmeliyiz” dedi.

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.