NE ZAMAN ÇÖZÜM BULUNACAK?

Selimiye Cami altında bulunan Yemiş Kapanı Hanı kazı alanına hala bir çözüm bulunamamış olması esnafın tepkisini çekiyor. Esnaflar bu alana artık Edirne’miz için bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

NE ZAMAN ÇÖZÜM BULUNACAK?

Selimiye Cami altında bulunan Yemiş Kapanı Hanı kazı alanına hala bir çözüm bulunamamış olması esnafın tepkisini çekiyor. Esnaflar bu alana artık Edirne’miz için bir çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
06 Ağustos 2018 Pazartesi 09:00
NE ZAMAN ÇÖZÜM BULUNACAK?

Selimiye Cami altında bulunan Yemiş Kapanı Hanı kazı alanına hala bir çözüm bulunamamış olması esnafın tepkisini çekiyor. Selimiye Camii altında çay bahçesi işleten Nedim İşçan Yemiş Hanı Kapanı alanına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirtirken , “Bu alan eskiden boşken Eski Cami’den Üç Şerefeli Cami’den Selimiye’ye doğru gelen insanlar bu boş alan üzerinden geliyorlardı. Fakat şimdi alan kapalı olduğu için Oradan gelen insan trafiği sağ ve sol tarafa kaydı. Böyle olunca da Arasta Çarşı’sına gelen insan trafiği yüzde 60 oranında azalmış oluyor. Bu da esnaf olarak hepimizi ilgilendiren bir konudur. Bir an evvel bu alana ne yapılacaksa yapılması gerekiyor.” Dedi.

“BU GÖRÜNTÜ BÜTÜN EDİRNE’Yİ RAHATSIZ EDİYOR”

İşçan, buradaki kazı alanının şehir içinde kötü bir görüntü oluşturduğunu belirterek, “Bu görüntü sadece biz esnafları değil, bütün Edirne’yi rahatsız ediyor. Bu alanla ilgili hangi kurum varsa, buraya derhal bir çözüm bulmaları gerekiyor. Bunu hem Edirne halkı olarak hem de esnaf olarak istiyoruz.

“ANITLAR KURULU PROJEYİ İPTAL ETTİ”

Edirne Belediyesi’nin bu alanda bir proje çalışması yaptığını ve ödül aldığını da vurgulayan İşcan, “Edirne Belediyesi bu alanda bir proje çalışması yaptı ve bu projeden ödül kazandı. Buna rağmen Anıtlar Kurulu projeyi iptal etti. Yeniden Yemiş Hanı Kapanı’nın canlandırılması yönünde bir görüş var. Oda ne durumda şu anlık bilmiyoruz. Yapılması mı iyi yapılmaması mı iyi bilmiyoruz. Belediye başkanımızın açıklamaları oldu burası yapılırsa Selimiye Cami’nin görüntüsü kapanacak şeklinde bir çalışmalar oldu. Önce ikna oldular sonra ne hikmetse bilmiyorum proje iptal edildi. Şu anda beklemedeyiz bir an önce de çözüm istiyoruz.

“6 AY DEDİLER 4 YIL OLDU”

Selimiye Arastası’nda esnaf olan Emre Uzun’da 6 aya burası yapılacak dediler 4 yıl oldu hala bekliyoruz diyerek tepkisini dile getirirken, “İlk başlarda 6 aya çalışmaların biteceği söylendi. Fakat 4 yıl oldu hala ortada bir şey yok. Ne olacağını da bilmiyoruz. Herkes top birbirine atıyor. Edirne Belediyesi topu Vakıflar Müdürlüğü’ne atıyor, Vakıflar Müdürlüğü de Edirne Belediyesi’ne atıyor. Bir an önce bu kurumlardan birinin öne çıkarak Edirne’miz için bu alana bir çözüm bulması gerekiyor.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.