“NEYİN KARŞILIĞINDA ADAY OLACAK?”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanlığı için DSP ile görüşmelerde bulunan Hamdi Sedefçi hakkında açıklamalarda bulundu. Pekcanlı, “DSP neyin karşılığında Hamdi Sedefçi’yi aday gösterecek, Hamdi Sedefçi neyin karşılığında DSP’den aday olacak? Kazanmaya umudu var mı? Ben hiç öyle bir umut görmüyorum.” dedi.

“NEYİN KARŞILIĞINDA ADAY OLACAK?”

CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanlığı için DSP ile görüşmelerde bulunan Hamdi Sedefçi hakkında açıklamalarda bulundu. Pekcanlı, “DSP neyin karşılığında Hamdi Sedefçi’yi aday gösterecek, Hamdi Sedefçi neyin karşılığında DSP’den aday olacak? Kazanmaya umudu var mı? Ben hiç öyle bir umut görmüyorum.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
05 Şubat 2019 Salı 09:28
“NEYİN KARŞILIĞINDA ADAY OLACAK?”

Son günlerde DSP ile görüşmelerde bulunan ve 31 Mart Yerel seçimlerinde DSP’den aday olması beklenen Hamdi Sedefçi hakkında açıklamalarda bulunan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Mevcut yönetimler tarafından bugünlerde çıkarılan adayların iyi niyetlerle çıkarıldığını düşünmüyorum. Çıkardıkları adayların hiçbir yerde kazanacak iddiaları yok.” ifadelerini kullandı. Pekcanlı ayrıca, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında ‘CHP’li doğmadım ama CHP’li öleceğim’ diyen Sedefçi’ye, “CHP’li de doğmadı, CHP’li de ölmeyecek. O bizim parti tabanımıza oynamaya çalışıyor ama Edirneliler gördü artık her şeyi. Kimin ne kadar CHP’li olduğunu gördü, onu yemez Edirneliler.” şeklinde cevap verdi.

“NEYİN KARŞILIĞINDA DSP’DEN ADAY OLACAK?”

Hamdi Sedefçi’nin DSP’den aday olacağı iddiaları hakkında konuşan CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, “Her siyasi partinin yerel seçimlere kendi adayıyla girmesi kadar doğal bir hak yoktur. Ama ne hikmetse DSP’den aday olacağı söyleniyor, tabii kesinleşmiş bir durum henüz yok. DSP’nin ne kurucusuna ne de genel başkanına bir laf edersem kendi babama da haksızlık etmiş olurum. Benim babam DSP’nin Edirne’deki kurucu üyelerinden. Tabi, şu anda CHP’de siyaset yapıyor. Ama şimdi öyle bir ülkede, öyle bir yerde siyaset yapıyoruz ki; Edirne’de DSP parti binası nerde diye sorsam kimse tarif edemez. İl başkanı kim diye sorsam, kimse bilmez. Saygı duyuyorum ama genel başkanının ismini Saraçlar Caddesi’nde 100 kişiye sorsanız, 1-2 kişinin bile bilmediği bir partiden Hamdi Sedefçi’nin neyin karşılığında aday olduğunu ben bilmiyorum. DSP neyin karşılığında Hamdi Sedefçi’yi aday gösterecek, Hamdi Sedefçi neyin karşılığında DSP’den aday olacak? Kazanmaya umudu var mı? Ben hiç öyle bir umut görmüyorum.” ifadelerini kullandı.

“ORTADA İYİ NİYET YOK”

DSP gibi sol tabanlı bir partinin çıkardığı bu adayların iyi niyetle olmadığını söyleyen Pekcanlı, “İYİ Parti’yle ittifak görüşmelerimiz devam ediyor. 1-2 güne netleştireceğiz inşallah. Bölgemiz açısından da çok güzel şeyler olacak. Onu da buradan ilk defa söylemiş olayım. 1-2 aydır hiç basın toplantısı yapmadım. Çünkü herkes İYİ Parti’yi soracak biliyorum. Yanlış bir kelime bu ittifaka zarar verir diye hiçbir açıklamada bulunmadım, sosyal medyada da hiçbir şey açıklamadım. Her ne kadar benim kadar duyarlı olmayanlar olsa da, ben hiç o topa girmedim. CHP bölgemizde ciddi yerlerde, ciddi adaylarla İYİ Parti ittifakıyla beraber seçimlere girecek. Biz İYİ Parti’yle bu güzel ilişkiler içerisindeyken, bizim kardeşimiz gibi gözüken DSP neyin karşılığında aday çıkarıyor. Bu sadece Edirne’yle alakalı değil, ülke geneline bakın Mustafa Sarıgül ismi de geçiyor. Burada DSP ile söyleyeceğim her şey Rahmetli Ecevit’e gideceği için çok özenle seçiyorum kelimelerimi ama mevcut yönetimler tarafından bugünlerde çıkarılan adayların iyi niyetlerle çıkarıldığını düşünmüyorum. Çıkardıkları adayların hiçbir yerde kazanacak iddiaları yok. Sadece Şişli’de Mustafa Sarıgül iddialı olabilir. Ama CHP’de boş bir parti değil.” şeklinde konuştu.

“SEDEFÇİ’DEN DAHA İYİ BİR MARKA VAR”

Mustafa Sarıgül’ün bir marka olduğunu söyleyen Pekcanlı, Sedefçi hakkında ise, “Hamdi Sedefçi Edirne için bir marka mıdır? Daha iyi bir marka varken onunla ilgili yorum bile yapmam. Ben hiçbir zaman ne Hamdi Sedefçi’nin bize yaptığı belediye başkanlığını inkar ettim ne de yaptığı hizmetleri inkar ettim. Evet çok tartışılır. Kendi yaptığı siyasetle ilgili eleştiri yaptık, yorum yaptık ama öyle ya da böyle 20 yıl bizim belediye başkanlığımızı yapmış bir insan. Hamdi Sedefçi 1950 doğumludur. Bugün nasıl Mehmet Özcan Keşan’da Şenol Yalı’nın elini tutup kaldırdıysa, 15 senelik belediye başkanına yakışanı yaptıysa, Hamdi Sedefçi’den de biz onu bekledik. Eğer o hareketi yapsaydı Edirne’de kendine muhalif olan insanlar dahi başının üzerinde taşırdı onu. Gitmesi de bir yana, evet belki de hazmedemedi aday oldu ama ondan sonraki her açıklaması mevcut Belediye Başkanımıza ve partimize zarar verdiği için iyice gerildik. Bu saatten sonra tartışılacak bir şey yok. Keşke Hamdi Sedefçi 2014’teki o saygınlığıyla bizim gözümüzde kalsaydı.” dedi.

“CHP’Lİ DOĞMADI, CHP’Lİ DE ÖLMEYECEK”

Hamdi Sedefçi’nin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu baksın toplantısındaki ‘CHP’li doğmadım ama CHP’li öleceğim’ sözleri hakkında da konuşan Pekcanlı, “Bu sözler ile sadece bizim partimize oy veren insanlara oynuyor. CHP’li de doğmadı, CHP’li de ölmeyecek. O bizim parti tabanımıza oynamaya çalışıyor ama Edirneliler gördü artık her şeyi. Kimin ne kadar CHP’li olduğunu gördü, onu yemez Edirneliler. Hamdi Sedefçi tüm partileri gezdi. Tek amacı da CHP tabanını bölmekti. Neyin karşılığında bölmek istiyor, onu açıklasın.” dedi.

Kerem Filiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.