NOEL HİNDİSİ DE EDİRNE’DEN

Yılbaşında vatandaşların sofralarında tercih ettiği hindiler satışa çıkarılırken, Bulgar ve Yunan vatandaşlar da Noel hindilerini almak için Edirne’ye akın etti. 

NOEL HİNDİSİ DE EDİRNE’DEN

Yılbaşında vatandaşların sofralarında tercih ettiği hindiler satışa çıkarılırken, Bulgar ve Yunan vatandaşlar da Noel hindilerini almak için Edirne’ye akın etti. 

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Aralık 2018 Cumartesi 08:20
NOEL HİNDİSİ DE EDİRNE’DEN

Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı hindileri de satışa çıktı. Fiyatları büyüklüğüne göre 120 ile 200 TL arasında değişen hindilere, Bulgar ve Yunan vatandaşların ilgisi daha çok. Türk Lirasının değer kaybetmesiyle beraber bütün alışverişlerini Edirne’den yapan Bulgar ve Yunan vatandaşlar, şimdi de Noel hindilerini Edirne’den alıyorlar. 

Ulus Pazarı girişinde yerlerini alan hindi satıcıları, fiyatların geçen seneye göre bir hayli arttığını ve bu yüzden hindi bulmakta zorlandıklarını söylediler.

“PİYASADA UCUZ HİNDİ YOK”

Edirne Ulus Pazarı girişinde hindi satan Nazmi Kısaç, satacak hindi bulmakta zorlandıklarını belirtti. Geçen seneki satışlarının bir hayli iyi olduğunu anlatan Kısaç; “Geçen seneki satışlarımız baya iyiydi. Özellikle son günlerde satışlarımız bir hayli artmıştı. Geçen sene elimizdeki hindileri yetiştirememiştik. Ancak bu sene durum daha kötü olabilir. Çünkü piyasada hindi yok. Olanlar da çok pahalı. Kaç tane köy gezdim adam hindiye 200 lira istiyor. Kesecek adam 200’e alabilir ama bize ekmek parası kalmadığı için biz alamıyoruz. 200’e aldığım hindiyi kaç liradan satacağım ben. Kimse almaz. Satıcılar fiyatları arttığı için, uygun fiyata hindi bulmakta zorlanıyoruz. Köylerde de eskisi gibi hindi kalmadı zaten.” Diye konuştu.

“DİŞİ HİNDİLER DAHA LEZZETLİDİR”

Hindi alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Kısaç; “Tat olarak dişi hindiler daha lezzetlidir. O yüzden hindi alacak vatandaşlarımız dişi hindi almaya özen göstersinler. Erkeğin eti biraz daha sert olur ama dişinin eti yumuşak olur.” Dedi.

“YILBAŞI HİNDİLERİNİ DE EDİRNE’DEN ALIYORLAR”

Fiyatları 120 ile 200 Lira arasında değişen hindilere Bulgar ve Yunan vatandaşların daha çok ilgi gösterdiğini söylen Kısaç; “Kendi vatandaşlarımızın zaten alım gücü düştü. Üstüne birde hindiye de zam gelince vatandaşlarımız yılbaşı hindisi almakta dahi zorlanır oldu. Bizim için yılbaşı hindisi de lüks artık. Ancak Yunan ve Bulgar vatandaşlar için durum öyle değil. Onların parası bizimkinden daha değerli olduğu için, yılbaşı hindilerini de Edirne’den alıyorlar.” Dedi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.