O ALANDA, KARAR VERİLDİ

2016 yılında Kocasinan Mahallesi'nde bulunan yeşil alana yapılan trafo için mahalle halkı dava açmıştı. İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından 20.09.2017 günü oy birliği ile açıklanan kararda bilirkişi raporları ve yapılan itirazlar doğrultusunda trafo binasının kaldırılması kararı verildi.

O ALANDA, KARAR VERİLDİ

2016 yılında Kocasinan Mahallesi'nde bulunan yeşil alana yapılan trafo için mahalle halkı dava açmıştı. İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından 20.09.2017 günü oy birliği ile açıklanan kararda bilirkişi raporları ve yapılan itirazlar doğrultusunda trafo binasının kaldırılması kararı verildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Aralık 2017 Cuma 09:51
O ALANDA, KARAR VERİLDİ

    Konuyla ilgili süreci anlatmak ve verilen kararı açıklamak üzere Edirne Kent Konseyi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Mahalle Temsilcisi Fulya Furkan Ermin, Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük, TMMOB İKK Başkanı ve İnşaat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Nihat Çolak ve Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sabahattin Yıldırım katıldı. 
ERMİN: “KENTİN KORUYUP GELİŞTİRİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”
    Mahalle Temsilcisi Furkan Fulya Ermin, kısmen trafo alanına dönüştürülen yeşil alanla ilgili aşamaları anlatarak,"İtirazlarda; plan tadilatının kamu yararına ve imar mevzuatı ile şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, park alanının trafo alanına dönüştürülmesinin can ve mal güvenliği bakımından tehlike oluşturacağı, imar planına ve plan notlarına aykırı olduğu belirtilmişti. Dava süreçlerinde de T.Ü. Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı'ndan talep edilen “trafonun insan sağlığı ve çevreye etkileri ölçümü” yaptırılarak olumsuzluk raporu sunulmuştu. Yani; TREDAŞ Kocasinan Mahallesindeki yer önerisini talep etmiştir. Değişik kurumların ve kişilerin ilgililerle yaptığı görüşmeler sonuç vermemiş ve yerin verilmesi meclis kararı olarak uygun görülmüştür. Konunun hukuka taşınmasının ardından Kent Konseyi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilciliği ve Betkanyon Edirne Çevre Gönüllüleri Derneği de davaya müdahil oldu. Sonuçta, 2016/1631 esas No ile görülen dava 2017/1329 karar No ile İstanbul Bölge İstinaf Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere 20.09.2017 günü oy birliği ile açıklanmıştır. Kararda bilirkişi raporları ve yapılan itirazlar doğrultusunda trafo binasının kaldırılması kararı verilmiştir. Bu karar; kentin örgütlü kesimlerinin savunduğu hukuk, imar mevzuatı ve kamu yararı ilkelerinin bir kez daha haklılığını göstermiştir. Biz kentliler olarak, halkın sağlıklı temiz, yeşil bir çevrede, ortak yaşam alanlarının sosyal kültürel ihtiyaçları da dikkate alınarak koruyup geliştirilmesini talep ediyoruz." dedi.
    ÇOLAK: “YEŞİL ALANLAR 2-3 AĞAÇLA TARİF EDİLEBİLECEK YERLER DEĞİL”
    TMMOB İKK Başkanı ve İnşaat Mühendisleri Odası Edirne İl Temsilcisi Nihat Çolak, kimsenin sırtını trafoya dayanarak dinlenmek istemeyeceğini belirterek, "Herkes istediği yere istediği şeyi kuracak mantığıyla hareket edilmemesi gerekiyor. Sizin 120 metre biraz geride alanınız varsa, belki biraz fazla kablo çekeceksiniz, fazla kazı yapacaksınız ama kendi yerinizi değerlendireceksiniz. Kentlinin, orada yaşayan insanların yeşil alanına müdahale etmeyeceksiniz. Çünkü yeşil alanlar sadece üzerindeki 2-3 ağaçla tarif edilebilecek yerler değil. Yeşil alanlar aynı zamanda kentte yaşayanların yaşam alanları çevresinde toplanma alanlarıdır. Kimse bir trafoya sırtını dayayarak dinlenmek veya çocuğunu orada gezdirmek istemez. Mahalle halkına ve onların hukuk davasını sürdüren Sayın Fulya Furkan Ermin'e çok teşekkür ederiz. Aslında idare mahkemesinin kararı kesin karardır. Bilirkişi raporlarına, bilime ve tekniğe dayandırarak verdiği bir kesin karar. Şu anda yapılması gereken aslında belediyenin bu işleri tekrardan itiraz edip uzatmak yerine, biran önce trafoyu oradan kaldırıp yeşil alanı da eski haline döndürmesi gerekiyor. Yapılması gereken bu." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.