ÖĞRENCİLER DERTLERİNİ ANLATTI

Geçim İttifakı programları ile işçinin, esnafın ve çiftçinin sorunlarını, düzenlediği e-kongreler ile ilk ağızdan dinleyen Saadet Partisi, sözü bu sefer de öğrencilere verdi.

ÖĞRENCİLER DERTLERİNİ ANLATTI

Geçim İttifakı programları ile işçinin, esnafın ve çiftçinin sorunlarını, düzenlediği e-kongreler ile ilk ağızdan dinleyen Saadet Partisi, sözü bu sefer de öğrencilere verdi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Temmuz 2021 Salı 06:16
ÖĞRENCİLER DERTLERİNİ ANLATTI

EĞİTİMİN ARDINDAN İŞ İMKÂNLARI OLUŞTURULMALI

Online olarak düzenlenen kongreye tüm Türkiye’den öğrenciler katılarak sorunlarını dile getirirken, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, eğitim sürecinde var olan sorunların dışında iş imkânlarının sağlanmamasının en büyük sorunlardan biri olduğunu ifade ederek, “Üniversite eğitiminizin ardından sizin çalışacağınız mekânlar hazırlanmazsa o zaman büyük felaketle karşı karşıyayız demektir. Siz hayata atıldığınız zaman nereye gideceğinizi bilemiyorsanız en büyük problem burada başlar” ifadelerini kullandı.

 “SINAV SİSTEMİ DEĞİŞMELİ”

Kocaeli’nden lise mezunu olan Nisa Atmaca, gençlerde gelecek kaygısının olduğunu vurgulayarak, “Geçen sene de olmak üzere iki senedir mezuna kaldım. Türkiye’deki her genç gibi ben de gelecek kaygısı yaşıyorum. Geleceğimizin birkaç saatlik sınava tabi tutulmasından dolayı kaygı yaşıyorum. Sınav sisteminde değişikliğin olması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“MESLEK LİSELERİNDE VERİLEN EĞİTİM YETERSİZ”

Kahramanmaraş’ta meslek lisesi öğrencisi olan Furkan Can Solmaz, meslek liselerinde verilen eğitimin yetersiz olduğunun altını çizerek, “Ben bir meslek lisesi öğrencisiyim, MEB tarafından bize verilen eğitim en alt düzeyde. Ben de bu yüzden ötürü bir üniversite hayalim olduğu için özel dersler alarak sınava girdim. Sınavlardan şikâyetçiyim ama bize vermiş oldukları eğitimin kalitesi çok düşük olmasına rağmen beklentileri ise bir doktora seviyesinde sorular sorulmasından şikâyetçiyim” diye konuştu.

“KENDİMİ TEKRAR KANITLAMAMA SEBEP OLAN BİR SINAV SİSTEMİ”

Eğitim fakültesinden mezun olan ve kongreye Kayseri’den katılan Kamile Kılıçkaya, atamaların yetersiz ve az olduğuna dikkat çekerken, sınav sisteminin gençleri tükenmişlik hissine ittiğini belirtti. Kılıçkaya, “Atama sıkıntıları, kontenjanların az olması KPSS ile atanmamız. Ben zaten üniversite kazanmak için çaba gösterdim ama bir kere daha kendimi ispat etmek için soru bankaları ile uğraşmak bende ve arkadaşlarımı tükenmişliğe itiyor. Tabii sadece bunlar değil KPSS’ye hazırlanırken de dershaneler, sınavlar derken hepsi ekonomik birer külfet oluşturuyor. Biz ülkemize hizmet etmek için üniversite okuyoruz. Bu şekilde sınav sistemi bizi yoruyor” ifadelerini kullandı.

“DOKTORA ÖĞRENCİLERİ DE GELECEKLERİNE TEREDDÜTLE BAKIYOR”

Kongreye İzmir’den katılan doktora öğrencisi Mustafa Çiçek, gençlerin geleceğine şüpheyle baktığını vurgulayarak, “Üniversite okuyan arkadaşlarımızın iş beklentisi var ve bu konuda çok haklılar. Bugün doktora yapan biri olarak bizler dahi geleceğe ümitle bakamıyoruz. Kendimizi geliştirmemize rağmen kadronun zayıf olduğunu ifade edebilirim” dedi.

“DİŞ HEKİMLİĞİ ÖĞRENCİLERİ DESTEK İSTİYOR”

Ankara’da diş hekimliği öğrencisi olan İbrahim Temel, diş hekimliği bölümünde derslerinin çoğunun uygulamalı olduğunu ancak uygulamalı derslerin de maliyetlerinin fazla olduğunu ifade ederek, “Uygulamalı derslerde kullandığımız malzemeleri kendi cebimizden ödüyoruz ve bu ödemeler öğrenci için çok büyük meblağlar” diye konuştu.

“5,5 MİLYON KYK BORÇLUSU, 5 MİLYON İŞSİZ VAR”

Kongreye Gaziantep’ten katılan Elif Çil, üniversite okuyan öğrencilerin KYK borçlarına dikkat çekerek, “Ülkemizde yaklaşık 5,5 milyon KYK borçlusu var. TÜİK verilerine göre ise 5 milyona yakın işsiz var. Bu da bize istihdam sağlanmadığını gösteriyor. Bizler 2, 4 yıl eğitim görüyoruz fakat bunun yanında on binlerce liralık borçların altıda eziliyoruz” diye konuştu.

“KPSS SONUCUMLA TÜRKİYE’DE 59’UNCU OLDUM AMA ATANAMADIM”

Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu İrfan Can Kaya, KPSS sınavında aldığı puana rağmen atanamadığını ifade ederek, “Ben intihar aşamasına geldim. Ben Hacettepe’den bilgisayar mühendisliği mezunuyum. KPSS’de 88 puan aldım ve Türkiye’de 59’uncu oldum fakat atanamıyorum. Kimse bu konuları neden dile getirmiyor? Önümüzdeki süreçte mezun olduğum bölümden sadece 50 kişi atanacak” diyerek tepki gösterdi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN POLİTİKA VE PROJE ÜRETİLMELİ”

Kongrenin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gençlerin sorunlarının çözülmesi için politikalar ve projeler üretmesi gerektiğini ifade ederek, “Ülkemizin geleceği sizlersiniz dediğimiz zaman yapılması gereken çok iş var. Bu işlerden bazıları ise daha üst seviyede ülkeyi yöneten siyasetçilerin genel politikaları olur, bu politikaların geliştirilmesi için de projeler olur. Politikalar geneldir. Ama projeler özeldir. Belli meseleler var ki, bunlar olmadan bu problemler çözülemez. Birisinin ille de belli bir çevre tarafından taltif edilmesi, ülkenin sorunlarının çözülmesi anlamına gelmiyor” şekline konuştu.

“ADALET, FİKİR VE İFADE HÜRRİYETİ VE ŞEFFAFLIK İLE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR”

Ülkenin problemlerinin çözümü için yapılması gerekenleri ifade eden Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, “Ülkenin problemlerinin çözülebilmesi için birinci şart huzur ve barıştır. İkinci meselemiz ise benim gibi düşünmeyebilirsiniz ama sizin de fikirlerinizi ifade etmeniz lazım. Fikir ve ifade hürriyeti. Üçüncü husus ise siz bir ülkede problemleri çözmek istiyorsanız işi ehline vermek zorundasınız. 59’uncuyum diyen arkadaşı eleyip onun onda biri kadar başarıya sahip birine görevi verirseniz, siz bu ülkeye en büyük kötülüğü yapmış olursunuz. Bu nasıl sağlanır, adaletin sağlanmasıyla sağlanır. Adalet olmayan bir ülkede demin söylediğim hiçbir şey gerçekleşmez. Adaletten sonra yöneticiler şeffaf olmalı. Yöneticiler sorgulanabilmeli. Onun için şeffaflık, bütün kararların bütün kamuoyunca konuşulması elzemdir. Bunlar yoksa haksızlıklar, yolsuzluklar yürür gider” ifadelerini kullandı.

“KYK BORÇLARI TAMAMEN AFFEDİLSE HÜKÜMETİN RUHU BİLE DUYMAZ”

Öğrencilere verilen KYK kredileri hakkında da konuşan Karamollaoğlu, gençlerin mezun olduktan sonra girdiği yüklü borçlardan dolayı hayatlarına başlarken zorluklar ile karşılaştığına dikkat çekti. Karamollaoğlu, “Kredi veriliyor. Birçok öğrencimiz daha mezun olur olmaz birkaç sene sonra iş bulun veya bulmayın, bunları ödeyin diyorlar. Siz iş bulamazsanız bunun suçlusu siz değilsiniz ki size iş imkânı sağlamayan iktidar. Toplam 5,5 milyar kredi borcu var öğrencilerin. Tamamı affedilse hükümetin ruhu bile duymaz. Eğitim hakikaten ücretsiz olmalı ve size bütün imkânlar tanınmalı” dedi.

Saadet Partisi Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Samet Kaya, “Düzenlenen öğrenci kongresinde ülkemizin geleceği olan öğrencilerimiz sorunlarını, dertlerini dile getirdiler” değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.