ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Edirne Çalışma ve İş Kurma İl Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Edirne İstihdam fuarı , “Aradığınız İş Burada” sloganıyla öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Edirne Çalışma ve İş Kurma İl Müdürlüğü ile Trakya Üniversitesi Kariyer Merkezi’nin işbirliği ile düzenlenen Edirne İstihdam fuarı , “Aradığınız İş Burada” sloganıyla öğrencileri iş hayatına hazırlamak amacıyla Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Nisan 2018 Perşembe 19:53
ÖĞRENCİLER GELECEĞE HAZIRLANIYOR

Balkan Kongre Merkezi’nde Edirne Valisi Günay Özdemir’in de katılımıyla gerçekleştirilen İstihdam fuarında öğrencilere iş imkanları, staj olanakları ve kariyer fırsatları hakkında bilgilendirmeler yapıldı ve seminerler verildi. İlginin büyük olduğu fuarda, öğrenciler stant kuran firmalara iş ve staj başvurularında bulundular.

EDİRNE KADIN İSTİHDAMINDA BİRİNCİ SIRADA

Edirne Çalışma ve İş Kurma İl Müdürü Şengül Çildam açılış konuşmasında tüm dünyanın en büyük sorunlarından birinin işsizlik olduğunu belirterek “Bilindiği üzere göre İŞKUR aktif iş gücü kurma programları kapsamında, iş piyasasının ihtiyacı doğrultusunda meslek edinmek isteyenlere meslek edinme kursları, kendi işini kuracaklara girişimcilik eğitimleri, en az iki kişi çalışan iş yerlerinde işi iş başında öğreten programlar ve dezavantajlı gruplara yönelik toplum yararına programlar düzenlemektedir. 2017 yılında 812 kişi meslek edindirme kurslarımızdan, 514 kişi uygulamalı girişimcilik eğitimlerimizden, 567 kişi iş başı eğitim programlarımızdan, 2530 kişi toplum yararları programlarımızdan yararlanmış olup toplamda 5423 kişi aktif iş gücü programlarımızdan yararlanmıştır. Faydalananların yüzde 66’sını kadınlar oluşturmaktadır. Yine 2017 yılında 265 iş yerine bir anket düzenlenmiş ve 13500 çalışandan yüzde 38,9’unu kadınlar oluşturmaktadır. İller arasında sıralandığında da Edirne kadın istihdamında birinci sırada yer almaktadır. Edirne olarak 2018 yılında istihdam hedefimiz 8 bindir. İlk üç ay baz alındığında geçen yılın ilk üç ayına göre 2 bin daha fazla istihdam yaratıldı. Bundan sonraki hedefimizde istihdamı arttırıp işsizliği azaltmaktır.” İfadelerinde bulundu.

SİZLERİ VE EDİRNE’Yİ GELECEĞİN TÜRKİYE’SİNE HAZIRLAMAYA ÇALIŞIYORUZ.

Şengül Çildem’in ardından söz alan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin “ Edirne olarak, Kırklareli olarak, Tekirdağ olarak yani Trakya olarak biz üç üniversitemizde okuyan 210 bin öğrencimizin mezun olduklarında dört yılını beş yılını geçirdiklerini bu güzel bölgemizde kalabilmesi için, buradaki iş olanaklarını araştırması burada istihdam edilebilmesi için, üniversitemizde işkurumuz da ve hatta diğer paydaşlar olan bilim sanayi, KOSGEB gibi gibi diğer kurum ve kuruluşlarla, teknoparkımızla beraber sizlerin geleceğini hazırlama konusunda Trakya Kariyer ile birlikte iş birliğiyle sizlerin hayata hazır olmanız için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sizlerin yolunu açma anlamında , sizlerin önünü açmak için biz istiyoruz ki siz buranın öğrencilerisiniz ve mezun olduktan sonra da burada çalışın. Bunun için size her türlü imkanı vermek için çalışmalarımız devam ediyor. Sizleri ve Edirne’yi Geleceğin Türkiye’sine hazırlamaya çalışıyoruz.” Dedi

EDİRNE’DE İLK ÜÇ AYDA 1800 KİŞİ ÖZEL SEKTÖRDE İŞ SAHİBİ OLDU

İŞKUR Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Fahrettin Kaya’da İŞKUR olarak işsizlik ile mücadele ediyoruz derken “2017 yılında biz kurum personelleri olarak Türkiye’yi tırım tırım dolaştık ve devletimizin iş adamlarımızın ayaklarına kadar gidip projelerimizi teker teker anlattık. Bu sayede Cumhuriyet tarihinin en büyük işe yerleştirme rekorunu kırmış olduk. 1 milyon 57 bin 249 kişiyi özel sektörde işe yerleştirmiş olduk. Bu yılda bu seferberliğimize devam kararı aldık. Şimdi yollara düştük kariyer günleri ve fuarlarla çalışmalarımızı destekliyoruz. Edirne’de ilk Modabet üç ayda 1800 kişi özel sektörde iş sahibi olmuş ve yılsonu hedefimiz ise 8000’dir.” Dedi.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mümin Şahin fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarken “İstihdam seferberliği sonucunda Türkiye’de büyük bir gelişme oldu. Edirne’de bu seferberlik umarım devam eder. Bu etkinliklerle öğrencilerimiz de inşallah bazı zorlukları aşmış olurlar.” Diye belirtti.

Edirne Valisi Günay Özdemir Türkiye’nin Ekonomi anlamında son yıllarda çok ciddi hamleler yaptığını belirterek “2017 yılında  Türkiye ekonomik anlamda en çok büyüyen ülkelerden bir tanesi. Son dört beş senedir tır kuyruklarından herkes şikayet ediyor ve şu anda son dört aydır tırlar ile ilgili ihracatımızda yüzde 14 artış var. Bu da gösteriyor ki Türkiye ekonomisi ihracat anlamında da ciddi bir artış içerisinde. Onun için gençlerimize buradan sesleniyorum hiçbir zaman umutsuz olmayın. Sizlere, sizin gibi yetişmiş elemanlara gelecekte çok daha fazla ihtiyaç olacak. Siz yeter ki kendiniz bu gelişmede bütün donanımınızla hazır olun. Eğer siz bu gelişmeye hazır olursanız Türkiye gelecekte çok daha iyi yerlerde olacaktır. Gelecek açısından siz gençler çok önemlisiniz.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Edirne Valisi Günay Özdemir Edirne İstihdam Fuarı’nı gezdi ve gün boyu açık kalan fuarda öğrenciler çalışma hayatına hazırlık yapmaya devam etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.