ÖĞRENCİLERİN KURA HEYECANI

2018-2019 eğitim öğretim yılında Edirne Lisesi’nde 9’uncu Sınıfta okuyacak olan öğrenciler, eğitim görecekleri şubeleri kura ile belirlediler.

ÖĞRENCİLERİN KURA HEYECANI

2018-2019 eğitim öğretim yılında Edirne Lisesi’nde 9’uncu Sınıfta okuyacak olan öğrenciler, eğitim görecekleri şubeleri kura ile belirlediler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
15 Eylül 2018 Cumartesi 08:07
ÖĞRENCİLERİN KURA HEYECANI

2018-2019 eğitim öğretim yılında Edirne Lisesi’nde 9’uncu Sınıfta okuyacak olan öğrenciler, eğitim görecekleri şubeleri kura ile belirlediler. Kura törenine Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı ve Edirne Lisesi Yetişenler Derneği Genel Başkanı Atıl Erman, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“BU YIL EDİRNE LİSESİ İÇİN OKUMA YILI OLACAK”

Düzenlenen törende konuşan Edirne Lisesi Müdürü Mehmet Kıyıcı bu sene okuma yılı olacağını belirterek, “Edirne Lisesi Eğitim Vakfı aldığı kararla okulumuza ilk üç sıradan giren öğrencileri ödüllendirdi. Ödül töreninden sonra kura çekip sınıflarınızı belirleyeceğiz. Değerli veliler, çocuklarınızla her zaman birlikte olmalı, onlara destek olmalısınız. Biz istiyoruz ki, öğrencilerimizi geleceğe velileriyle birlikte hazırlayalım. Bizim tespit ettiğimiz en büyük eksiklik, kitap okuma alışkanlığımızın olmaması. Öğretmenlerimizle yaptığımız toplantılarda, bu yıl her öğrencinin en az dört kitap okumasına karar verdik. Çocuklarımızın kitap okuması konusunda bizlere destek olacağınıza inanıyoruz. Okuduğunu anlamaya yolu, çok kitap okumaktan geçer. Okuduğunu anlamayan öğrenci, matematik sorusu çözemez, okuduğunu anlamayan öğrenci, güzel konuşamaz. Bu yıl Edirne Lisesi için okuma yılı olacak.” Dedi.

“ÜLKEMİZDE BU YAŞTA OLAN LİSE SAYISI 5’İ GEÇMEZ”

Edirne Lisesi Eğitim Vakfı Başkanı ve Edirne Lisesi Yetişenler Derneği Genel Başkanı Atıl Erman da “65 yıl önce bu okula kayıt yaptığım günü hatırladım. Aradan 65 yıl geçmiş ona rağmen rozetimi hala takıyorum. Kalbimiz her zaman Edirne ve Edirne Lisesi için çarpar. Bütün mezun arkadaşlarımız için bu böyledir. Edirne Lisesi çok büyük bir ailedir. Öğrencileriyle, velileriyle, mezunlarıyla ve öğretmenleriyle çok büyük bir ailedir. O kadar büyük bir ailedir ki, bütün dünyaya dağılmıştır. Bu gün Vietnam’da bile bir arkadaşımız var. Bütün bunları nasıl bir aileye adım attığınızı bilmeniz için anlatıyorum. Edirne Liseli olmak bir ayrıcalıktır. Okulumuzun eğitime başladığı tarihten itibaren 161 yıl geçmiş. Ülkemizde bu yaşta olan lise sayısı 5’i geçmez. O yüzden çok şanslısınız. Sizi onun için kutluyorum.” Diye konuştu.

“OKULUMUZ YÜZDE YÜZ BÜYÜMÜŞ OLACAK”

Okulun yan tarafındaki tekel binalarındaki restorasyon çalışmalarıyla da ilgili konuşan Erman, “İnşallah gelecek sene bu günlerde orayı da okulumuzun kampusu içerisine alacağız ve okulumuz yüzde yüz büyümüş olacak. Bu gün bu okuldaki fiziki alt yapı, yani laboratuarlar Türkiye’nin en ünlü birçok okulunda bile yoktur. Şimdi her yıl yenilikler yaparak, gelen evlatlarımız daha iyi koşullarda eğitim görmesi için Vakıf ve Dernek olarak var gücümüzle çalışıyoruz.” Dedi

“15 BİN KİTAPLA DEV BİR KÜTÜPHANE”

Dev bir kütüphane yapacaklarını ifade eden Erman, “Okulumuzun kütüphanesinde şu anda 5 bin kitap var. Yeni hedefimiz 15 bin kitapla dev bir kütüphane oluşturmak. Bunun çalışmalarına başladık. Tahmin ediyorum gelecek yıl bu günlerde o kütüphaneyi de hizmete sokacağız. Türkiye’de müstesna bir kütüphane olacak. 21’inci yüz yıl normlarında bir kütüphane yapıyoruz. “

“KENDİNİZİ ÇOK İYİ YETİŞTİRİN”

Yeni mezun olup da iş bulamayan birçok öğrenci olmasına rağmen, mezun olduğu gibi iş bulabilen öğrenciler olduğuna dikkat çeken Erman, “Biz hep o iş bulamayanları düşünürüz. Mezun olduğu gibi iş bulanları hiç düşünmüyoruz. İyi yetişmiş olmak çok önemli. Onun için kendinizi çok iyi yetiştirin. Kültürlü, bilgili ve beceri sahibi insanlara ihtiyacı var Türkiye’nin.” Dedi.

Bu yaz düzenlenen İngilizce kampları ile Edirne Lisesi’nin Türkiye’deki devlet liseleri arasında bir ilke imza attığını vurgulayan Erman, “İngilizce konuşma kampımızda çocuklarımız pratik yapma imkanı buldu ve başarılı bir kamp oldu.” Dedi.

“BURADA GELECEĞİN PROFESÖRLERİNİ, BAKANLARINI, DOKTORLARINI GÖRÜYORUM”

Edirne Lisesi’nden yetişen çok önemli değerler olduğunu belirten Erman, “Edirne Lisesi’nden yetişen 4 tane bakan var, 6 tane üniversite rektörü, 16 tane paşa, 8 tane vali, büyük elçi yetiştirmiş. Her meslekten yetişen bir sürü insan var. Bu meşhur insanların hiç biri sizden zeki ve akıllı değil, sadece çalıştılar ve başardılar. Bu okul 80 tane profesör yetiştirmiş. Ben eminim ki 5-10 yıl sonra bu sayı 90’a çıkacak. Burada geleceğin profesörlerini, bakanlarını, doktorlarını görüyorum.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Edirne Lisesine 3’üncü sıradan giren Ceren Beyli, 2’inci sıradan giren Onur Akgün ve 1’inci sıradan giren Gülşen İrem Çağlayan’a, Atıl Erman tarafından ödülleri takdim edildi. Ardından 9’uncu sınıf öğrencilerinin kura çekimi yapılarak, öğrencilerin sınıfları belirlendi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.