ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Her yıl birbirinden önemli projelere imza atan Trakya Üniversitesinin bir projesi daha TÜBİTAK desteği aldı.

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Her yıl birbirinden önemli projelere imza atan Trakya Üniversitesinin bir projesi daha TÜBİTAK desteği aldı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
14 Temmuz 2021 Çarşamba 06:00
ÖĞRETİM ÜYELERİNİN PROJESİNE TÜBİTAK DESTEĞİ

Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet YABAŞ, Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Arş. Gör. Dr. Mehpare SAKA ve Uzman Biyolog Mete Arslan KONAK tarafından hazırlanan “Geleceğin Teknolojisi Biyoteknoloji-3” başlıklı proje, TÜBİTAK 4005-Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı 2020/1 çağrı dönemi kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje kapsamında, 1-8 Ağustos 2021 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi’nde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet veya özel kurumlarda görev yapan Biyoloji öğretmenlerine yönelik güncel Biyoteknoloji eğitim ve uygulama etkinlikleri düzenlenecektir. Bu sayede, Biyoloji öğretmenlerine Biyoteknoloji konusunda müfredatla ilişkili somut, işlevsel ve uygulamalı öğretim yöntemlerinin kazandırılması vasıtası ile genç neslin bu teknolojiyi ve çıktılarını doğru anlamaları, öğrencilerin meslek seçimlerinde bilinçlendirilmeleri, dolayısıyla ülkemiz geleceğinin şekillenmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Ayrıca, katılımcıların Biyoteknoloji okur-yazarlık seviyesinin arttırılması ve bu sayede toplumun özellikle de genç neslin bilgi kirliliğinden korunmasına da katkı sağlanması hedeflenmektir.

Detaylı bilgi için https://gtb4005.trakya.edu.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.