“ÖĞRETMENEVİ ORAYA YAPILMAMALI!”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantılarında yılan hikayesine dönen Edirne Öğretmenevi hakkında rapor hazırlandı. Meclisin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Fedayi Işık, “yere öğretmenevi olması doğru değil. Ya eski yerinde ya da daha nezih bir yerde olmalı.” dedi.

“ÖĞRETMENEVİ ORAYA YAPILMAMALI!”

Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantılarında yılan hikayesine dönen Edirne Öğretmenevi hakkında rapor hazırlandı. Meclisin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Fedayi Işık, “yere öğretmenevi olması doğru değil. Ya eski yerinde ya da daha nezih bir yerde olmalı.” dedi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
10 Ocak 2019 Perşembe 08:45
“ÖĞRETMENEVİ ORAYA YAPILMAMALI!”

Geçtiğimiz yıllarda dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Edirne Öğretmenevi yıkılmıştı. Yıkılmasının üzerinden çok uzun bir süre geçmesine rağmen yeni bir öğretmenevi yapılmaması tepkilere neden oluyordu. Son olarak Şükrüpaşa Mahallesi’nde bulunan ve FETÖ’nün yurtlarından biri olduğu gerekçesiyle boşaltılan Ruziye Tuzcu Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu’nun yeni öğretmenevi olacağı belirtilmişti. Edirne İl Genel Meclisi’nin Ocak Ayı Olağan Toplantılarında, meclisin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından konu üzerinde bir rapor hazırlandı. Komisyonun raporuna göre, Edirne Öğretmenevinin belirtilen yere yapılmasının uygun olmadığı belirtildi ve daha nezih ve Edirne’ye yakışır çağdaş bir şekilde yapılması için konunun takipçisi olunacağı ifade edildi.

IŞIK: “BELİRTİLEN YERE YAPILMASI DOĞRU DEĞİL”

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Fedai Işık, öğretmenevinin şu anda yapılması planlanan yere yapılmasının doğru olmadığını ifade ederek, “Şükrüpaşa Mahallesi Ruziye Tuzcu Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu olarak belirtilen yer ise FETÖ’nün eski barınma yerlerinden biri. Milli Eğitim İl Müdürlüğü yetkilileri de il özel idare teknik elemanlarının yapacağı ve yaklaşık maliyet hesapları sonucu, 1 Mart 2019 tarihinden sonra gerekli finans sağlama durumunda eskiden Ruziye Tuzcu Yüksek Öğretim Öğrenci Yurdu olarak bilinen binanın sağlık testi yapıldıktan sonra Öğretmenevine dönüştürüleceği ifadelerinde bulunuldu. Bütçeden en fazla pay alan İl Milli Eğitimdir. Edirne İl Özel İdaresi olarak bütçenin yüzde 20’sini İl Milli Eğitime finanse ediyoruz. Şu anda 13 Milyon 200 bin TL bütçesi var. Gerekli olan yerlere müracaatımızı yapacağız. Mağduriyetimizi dile getireceğiz. Edirne’ye daha nezih ve modern bir Öğretmenevi kavuşturacağız. Belirtilen yere öğretmenevi olması doğru değil. Ya eski yerinde ya da daha nezih bir yerde olmalı. Yıkılan Öğretmenevinin yerine yenisini yapmak ise 6-7 Milyon TL’ye mal oluyor. Bu parayı karşılamak da devletimizin sıkışık olduğu bir dönemde pek de mümkün gibi gelmiyor.” dedi.

“BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ”

Edirne İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş ise, “Edirne’deki eğitim camiasının çok önemli bir sorunu var. Daha öncelerde öğretmenlerimizin bir öğretmenevi vardı. Öğretmenevi eski yapı olduğundan dolayı yıkılmıştı. Fakat yıkılan yere yenisi yapılamadı. Edirne’de bir öğretmenevi açığı vardır.   Edirne gibi çağdaş ve laik bir kente yakışmayan bir görüntü. Daha önceki Milli Eğitim İl Müdürüne bunu defalarca aktardık. Kamuoyu oluşturmadan konuşalım dedik, ama ne yazık ki hep topu taca attılar. Bu konuda Edirne İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımla bir komisyon çalışması yaptık. İl Genel Meclisi arkadaşlarımızla bu işin takipçisi olacağız. Son 3 yılda 5 yıllık bütçeyi çıkardım. Milli Eğitim İl Müdürlüğüne 33 Milyon TL kendi bütçemizden para çıkarmışız. Eski yerinde yapılmak kaydıyla İl Özel İdaresine bir talep dilekçesi versinler. Milli Eğitimin Müdürlüğünün bütün işlerini biz yapıyoruz, onlara kurdele kesmek kalıyor. Kapısından penceresine kadar her şeyi yapıyoruz. Sandalyesine kadar her şeyi yerleştiriyoruz ve onlara sadece kurdele kesmek kalıyor. Bundan muzdarip miyiz? Değiliz. Yapılan işler tamamen Edirne’deki çocuklarımız için. Öğretmenevi konusu Edirne için gerçekten önemli bir sosyal yapı konumundadır. 2019 yılındaki ayıracağımız bütçeden biz gerekli katkıyı sağlarız ama Milli Eğitim Müdürlüğü bir talep dilekçesi vermesi lazım. İhaleyle 4-4,5 Milyon TL’ye bedel olur. 25-30 yıl çocuklarımıza eğitim veren öğretmenlerimize karşı bu durum bizim bir ayıbımız. FETÖ’den kalan en az 40 yıllık bir bina. Zaten orası da çürümeye yüz tutmuş eski binalardan birisi. Yapılan etütlerden sonra oraya da oturmaya müsaade edileceğini sanmıyorum. Onun için Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuda tavırlı olsun. Biz birbirimizi eleştirmek değil, Edirne’ye yakışır bir Öğretmenevini öğretmenlerimizle kavuşturmayı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.