"OKULLARDA UYUŞTURUCU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Eğitim ve güvenlik konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, uyuşturucu konusunda Türkiye’nin ciddi problemler yaşadığını ve okul alanlarında bu problemleri çözeceklerini belirtti.

"OKULLARDA UYUŞTURUCU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

Eğitim ve güvenlik konulu bilgilendirme toplantısında konuşan Edirne Valisi Günay Özdemir, uyuşturucu konusunda Türkiye’nin ciddi problemler yaşadığını ve okul alanlarında bu problemleri çözeceklerini belirtti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
11 Eylül 2018 Salı 09:07
"OKULLARDA UYUŞTURUCU PROBLEMİNİ ÇÖZECEĞİZ"

2018-2019 Eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim ve güvenlik konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Günay Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İl Jandarma Komutan Alpaslan Doğan, Tarım İl Müdürü Atilla Beyazıt, Edirne İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Edirne İlçe Belediye Başkanları, Okul Müdürleri, okul aile birliği başkanları ve bazı muhtarlar katılım gösterdi.  

Toplantıda Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, 2018-2019 eğitim öğretim sezonunda güvenlik sistemleri ve sağlık konuları hakkında il ve ilçelerdeki eğitim kurumları hakkında sunumunu gerçekleştirdi.  Ardından Edirne Valisi Günay Özdemir’in başkanlığında, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve kurum müdürleri ile Okul aile birliği başkanlarının ve okul müdürlerinin sorunları görüşülerek çözüm üretilmeye çalışıldı.  

“UYUŞTURUCU KONUSUNDA TÜRKİYE CİDDİ PROBLEMLERLE KARŞI KARŞIYA”

Türkiye’de son yıllarda uyuşturucu konusunda ciddi problemler yaşandığını belirten Vali Özdemir, “Okullar açılmadan önce bu toplantıyı yapıp geçen yıllar ne yapıldı neler yapılması gerekiyor konuşacağız. İl ve ilçe belediye başkanlarımızla beraber bu problemleri çözmemiz gerekiyor. Son yıllarda uyuşturucu konusunda Türkiye ciddi problemlerle karşı karşıya. Türkiye’de cezaevlerinde bulunan insan sayısı 240 bin, uyuşturucu pazarlamadan cezaevlerinde yatan sayısı 60 bin. Baktığınız zaman yüzde 25 uyuşturucu pazarlamaktan cezaevlerinde yatan insanlar var. Bu bağımlıkları, okul alanlarında bu problemi çözeceğiz.” Dedi.

Kırklareli kavşağında büyük sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Bahçeşehir Koleji Okul Müdürü Mahmut Öztürk, “Okulumuzun bulunduğu kısım Kırklareli yol kavşağında. Bahçeşehir Koleji, Safir Koleji, Küçük Şeyler Ana Okulu ile 3 okul olduk. 2 bin öğrenciye hitap eden bölgede oluşuyoruz, trafikle ilgili sorunumuz var. Sabah velilerimiz ve servislerimiz öğrencilerimizi getiren Kırklareli kavşağında büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sabah velilerimiz ve servislerimiz öğrencilerimizi getiren Kırklareli kavşağında büyük sıkıntı yaşıyoruz. O taraflara 4.5 okullar gelecek şimdiden trafik sıkıntılarını çözsek seviniriz.” Dedi.

Öztürk’e cevap veren Vali Özdemir de “ Orada özel araçları ile gelenler çocuklarını ana yol üzerinde bırakırsa sıkıntı olacak. Öğrenci girişlerini arka yoldan vermek lazım. Bununla ilgili çalışma yapmak lazım.” Dedi

“KÖPEK ÇOCUĞU ISIRDI VE ÖLÜMDEN DÖNDÜ”

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Hacı İlbey Ortaokulu Aile Birliği Başkanı da bölgedeki köpeklerden dolayı şikayetini dile getirirken, “Bu mahallede köpekler çok fazla. Geçen hafta bir köpek çocuğu ısırdı ve ölümden döndü. Bizim için ciddi bir sorun. Okula çocuklarımız korkudan gidemiyor. “ Dedi.

“İNSANLARDA BİRBİRİNE SALDIRIYOR”

Okul Aile Birliği Başkanına cevap veren Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konu ile ilgili kanunu anlatarak,  “Kanun diyor ki, bu köpekleri toplayıp aşıları yapın, tedavisi yapıp kulağına küpesini takın aldığınız yere bırakın diyor. Bizim sokaklardaki kedileri toplayıp köpekleri toplayıp barınakta toplama lüksümüz yok.  İnsanlarda zaman zaman birbirine saldırıyor.” Dedi.

Başkan Gürkan, kulağında küpesi olmayan köpekler içinde çağrı üzerine gelip hayvanlarla alakalı işlemleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Toplantı, katılımcıların sorun ve taleplerinin iletilmesinin ardından yapılan değerlendirme çalışmasıyla sona erdi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.