"OKUMAK DEĞİŞTİRİR"

"55. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Edirne İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış programında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Dönmez, 27 Mart Çarşamba günü saat 12.30-13:00 arasında Saraçlar Caddesi’nde ve Erasta AVM’de “Okumak Değiştirir” sloganıyla yapacakları sessiz kitap okuma etkinliğine, tüm Edire halkını davet etti.

"OKUMAK DEĞİŞTİRİR"

"55. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Edirne İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen açılış programında konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Dönmez, 27 Mart Çarşamba günü saat 12.30-13:00 arasında Saraçlar Caddesi’nde ve Erasta AVM’de “Okumak Değiştirir” sloganıyla yapacakları sessiz kitap okuma etkinliğine, tüm Edire halkını davet etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Mart 2019 Salı 08:23
"OKUMAK DEĞİŞTİRİR"

"55. Kütüphane Haftası" dolayısıyla Edirne İl Halk Kütüphanesi’nde açılış programı düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Semra Dönmez 27 Mart Çarşamba günü saat 12.30-13:00 arasında Saraçlar Caddesi’nde ve Erasta AVM’de “Okumak Değiştirir” sloganıyla yapacakları sessiz kitap okuma etkinliğine, tüm Edire halkını davet etti.

 İl Halk Kütüphanesinden en fazla kitap okuyanlara ödül ve belge verildiği etkinlikte konuşan Dönmez, “Sayın​değerli konuklar, sevgili öğrenciler ve basınımızın değerli temsilcileri; 55. Kütüphane Haftası açılış programımıza hoş geldiniz. Bu yıl ülkemizde 55. Kütüphane Haftası "Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü ana temasıyla kutlanacaktır. Sürdürülebilirlik kelime anlamı olarak; "çeşitlilik ve üretkenliğin devamlılığı sağlanırken, daimi olabilme yeteneğini korumak" olarak tanımlanır. Sürdürülebilir kalkınmanın en temel yapıtaşı toplumdur. Bilgi toplumu oluşturulmasında, bilginin derlenip, düzenlenip, kullanıcılarına ulaşmasında, görevli olan kütüphaneler, sürdürülebilir kalkınmada önemli yere sahiptir. Bilgiye erişim tüm kalkınma alanlarına yönelik faaliyetleri destekleyebilecek bir konudur. Bilgi toplumu, internet bağlantısına sahip olmanın ötesinde bir kavramdır. Kütüphane, bilginin ve bilgiyi kullanmak için gerekli becerilerin herkes tarafından erişilebilir olmasının güvencesidir. TopIumun bilgiye erişimi, farklı konularda bilgilendirilmesi,insanların yaşamlarını iyileştirebilecek bilinçte kararlar vermelerini sağlar. Ayrıca tarımı geliştirmek, kaliteli eğitim sağlamak, insanların sağlığını korumak, kültürünü araştırmak, toplumsal kalkınmayı sağlamaya yönelik yeni fikirler geliştirmeyi ve uygulamayı da sağlar. Geleceği de sahiplenen sürdürülebilirlik herkesin temel ihtiyaçları ile daha iyi bir hayata ilişkin beklentilerinin karşılanmasına imkân vermeye yöneliktir. Bu nedenle, kütüphaneler merkezlerine "kaynakları" değil, insanları almaktadır.

“TOPLUMUN REFAHI DAYANIŞMAYA BAĞLIDIR”

Kütüphanelerin toplum refahına olan faydasından bahseden Dönmez, “Bir toplumun refahı dayanışmaya bağlıdır ki kütüphaneler bulundukları yerde toplumsal dayanışmayı güçlendirmeye elverişli kamusal alanlardır. Toplumsal bağların güçlü olması, ülkenin ya da bölgenin planlanamayan bir olumsuzluk (afet, kriz, savaş, göç vb.) ile karşılaşması durumunda dayanıklı olmasını sağlar. Kütüphanemiz Milli Eğitim Müdürlüğü, ve T.Ü. Eğitim Fakültesi ile ortaklaşa çalışmalar yapmaktadır. Çocuklarımıza yönelik kütüphane tanıtımı, okuma saati vb. etkinlikler düzenleyerek okuma alışkanlığı kazanmalarına katkı sağlamaya çalışmaktadır. Kamu kurumlarında çalışan personeli kütüphanemize üye yapmak etkinliğimize Edirne Adliye personelini üye yaparak başladık. Hedefimiz Edirne'deki tüm kamu çalışanlarını üye yaparak zengin ve güncel koleksiyonumuzdan faydalanmalarını sağlamaktır.” Dedi.

"81 İLDE KİTAP OKUYORUZ”

Tüm Edirne’yi gerçekleştirecekleri kitap okuma etkinliğine davet eden Dönmez, “55. Kütüphane Haftasında TKD ile ortaklaşa toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen "81 ilde Kitap Okuyoruz” etkinliği kapsamında "Okumak Değiştirir" sloganı ile bizler de 27 Mart Çarşamba günü saat 12:30 - 13:00 arası Saraçlar Caddesinde ve Erasta AVM de sessiz kitap okuma etkinliğimizi yapacağız. Destek ve katılımınızı bekliyoruz. Kitaplar en iyi dostlarımızdır. Hayatımız boyunca dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Kitap dolu bir yaşam dileğiyle.” Dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Fotoğraf Gönüllüsü Ali Çıtak “Yaban Hayatı” isimli fotoğraf sunumunu gerçekleştirdi.

Barış Karapaça

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.