“On Sene Daha Varım”

“On Sene Daha Varım”

Emre SEDEF
Emre SEDEF
04 Temmuz 2018 Çarşamba 02:39
“On Sene Daha Varım”

657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim Kırkpınar’a sayılı günler kala açıklamalarda bulunurken, “Bu sene yapılacak ağalık ihalesinde de varım, seneye de varım, on sene daha da varım. Yeter ki ağalığa laik olan bir adam gelsin.” Diye konuştu.
9 -15 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine sayılı günler kala 657. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Ağası Seyfettin Selim Edirne Kırkpınar Derneği Lokali’nde açıklamalarda bulundu. 
“KIRKPINAR’IN SAHİPSİZ OLMADIĞINI GÖSTERDİK”
Bu sene neden ağa olduğunu anlatan Selim, “Bizi sayın belediye başkanımız davet etti, yeni bir ihale yapılacağını, biz girmezsek ihaleyi herhangi birinin alması gerektiğini söyledi. Bizde geldik Kırkpınar’ın sahipsiz olmadığını gösterdik. Gerekirse on senelik daha ağalık yapacak gücümüz var. Kırkpınar bizim ata sporumuz biz buna çok emek verdik. Bizim amacımız Kırkpınar’a ağalık yapacak, Kırkpınar’a hizmet edecek, Kırkpınar’da pehlivanlık yapacak, Kırkpınar’da destek verecek, hep birlikte güzel şeyler yapmak.” Dedi.
“ÜÇ BEŞ TANE ŞEREFSİZ DARBE YAPTI DİYE İPTAL EDECEK HALİMİZ YOK”
Bu seneki Kırkpınar’ın 15 Temmuz’a denk gelmesi üzerine de konuşan Selim, “Fark etmez üç beş tane şerefsiz darbe yaptı diye ata sporumuz olan Kırkpınar’ı iptal edecek halimiz yok. Bu senede Kırkpınar’ın en güzel şekilde geçmesini istiyoruz. Seçim süreci geldi, siyasiler yorgun, belki Kırkpınar’a katılamayacaklar ama bizim amacımız siyasilerin katılımı falan değil.” Dedi.
“ON SENE DAHA DA VARIM”
Bu yıl yapılacak ağalık ihalesinde de olacağını söyleyen Selim, “Bu yıl da varım, seneye de varım, on sene daha da varım. Yeter ki ağalığa laik olan bir adam gelsin. Ağalığı siyaset için, başka bir şey için kullanan çapulculara bırakmam. Adam gibi ağalık yapacak biri çıkana kadar ben buradayım. Ben güreş için buradayım diyen, hiçbir beklentisi olmayan biri gelene kadar ben buradayım.” Diye konuştu.
“BENİM ÖDÜLLENDİRMEDİĞİM BİR TANE BAŞPEHLİVAN YOK”
Selim, güreşlerin istediği gibi geçmesi halinde başpehlivana özel bir hediye olacağını belirtirken "Şimdi özel bir ödül biliyorsunuz. 2 tane söz, bir tane de Alper ağabey de bir araba almıştı, ben de aldım. Ama eğer istediğim gibi güreş olursa, kıran kırana gelirse tabii ki ödülü olacak pehlivanın. Ama şansa çıkan pehlivana, ama şansa da buradan çıkacağını zannetmiyorum, muhakkak bir ödülümüz olacak ama güreş güzel olduğu müddetçe. Başpehlivan olup da benim ödüllendirmediğim bir tane başpehlivan yok. Her güreşlerde, bu sene ben ağa değildim, her gittiğim güreşte 5'er 10'ar lira yine harçlığını vermişimdir. Tabii ki vereceğiz, biz onlara sahip çıkacağız, onlar bizim kardeşimiz. Ama onlar da bizim istediğimiz güreşi yapacaklar, yapıyorlar. Son 10 yıldan beri ilk 3'e giren 15-20 pehlivanın içlerinde güreşi bırakan ancak 3-4 ayda bir denk gelir, yoksa hepsi kendine yakışan güreşi yapıyor. Nasıl ben ağalığa çıktığımda iddialı konuşuyorsam 'Ben ağalığı benden iyi biri olmadan vermem diyorsam, pehlivan da onun gücünden iyi pehlivan olmadan o güreşi vermesin.” Diye konuştu
"VİDEO HAKEM UYGULAMASI KIRKPINAR'DA”
Selim,  Dünya Kupası'nda bu yıl ilk kez uygulanan 'VAR' video hakim uygulamasının, Er Meydanı'nda 4-5 yıldır uygulandığını belirterek, "Ben onun altına imza atıyorum. Bizim burada dev ekran yok ama televizyon ekranı var. Hakem kulesinde ekran var. Güreşi durduruyorlar. Benim Kırkpınar ağası olduğum dönemde her seferinde çıktım orada bizzat kendim de izledim onları. Orada bakıyorlar, bu yenişme var mı? Yok mu? Dünya Kupası'nda bu sene uygulanıyor. Bizde son 4-5 seneden itibaren bu uygulanıyor. Hakem kulesinde televizyon var, kamera var o güreşi bir daha veriyor. Orada bir hata var mıdır? Yüzde 99 yoktur. Geçen ben bir iki güreşte bizzat kendim çıktım. Ben de tatmin oldum, pehlivan da oldu ama pehlivan yenilince ki yenilmek çok zor bir şey. Yenildiğini anlamıyor ama biz dışarıdan izleyici olarak baktığımız için göbek güreşi görünce yenildi oluyorsun, sırtının yere gelmesine gerek yok. Bizim bu uygulamamız 4-5 seneden beri var. Öncesini bilmiyorum ama 4-5 senedir hakem kulesinde var. Kamera orada çekiyor. Özellikle önemli maçlarda her pehlivanı bir tane kamera çekiyor, onu da izliyoruz." Dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.