ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

Karayolu Trafik Haftası, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törende özellikle, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ teması üzerinde duruldu.

ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

Karayolu Trafik Haftası, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. Törende özellikle, ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ teması üzerinde duruldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
07 Mayıs 2019 Salı 08:59
ÖNCELİK HAYATIN ÖNCELİK YAYANIN

4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Karayolu Trafik Haftası, dün Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle başladı. ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ teması üzerinde durulan törene; Edirne Valisi Ekrem Canalp, Edirne Belediye Başkan Vekili Selçuk Çakır, Edirne İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Edirne İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alpaslan Doğan, kurum yetkilileri ve öğrenciler katılım gösterdi.

“EDİRNE’DE YÜZDE 19 AZALDI”

Günün anlam ve önemine dair konuşmayı yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Vekili Okan Toprak, “Karayolları trafik güvenliği stratejisi ve eylem planı ile trafik güvenliği uygulama politika belgesinin ana hedefi; kaza sonucu ölümlerin azaltılmasıdır. Korunmasız karayolları kullanıcıları olarak adlandırdığımız yayaların, karışmış olduğu kazalardaki ölüm oranlarının diğer kazalara göre daha yüksek olduğu göz önüne alındığında yayaların karışmış olduğu kazaların önlenmesi ve böylelikle yaya güvenliğinin sağlanması önem arz etmektedir. Bu bağlamda 2020 yılına kadar trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümlerin yüzde 50’si oranında azaltılması hedeflenmektedir. Ayrıca karayolları trafik kanununun 74’cü maddesi sürücülere görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belinlenmiş kavşak giriş çıkışları ile yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, varsa buralardan geçen ya da geçmek üzere bulunan yayalara ilk geçiş hakkını verme yükümlülüğü getirilmiştir. Ülkemiz genelinde 2018 yılında meydana gelen 156 bin 856 trafik kazasından 29 bin 754 yayanın karışmış olduğu kazalar olup; bu kazalarda 376 yaya hayatını kaybetmiş,32 bin 387 yaya ise yaralanmıştır. İlimiz genelinde 2018 yılında bin 604 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalar sonucunda 13 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlimizdeki trafik kazaları sonucu meydana gelen ölümler, bir önceki yıla göre yüzde 19 oranında azalmıştır. Vatandaşlarımız öncelikle kendi can güvenliklerini düşünerek trafik kurallarına uyması ve trafik güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunması kaçınılmaz bir zorunluluktur.” dedi ve ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmanın ardından hafta nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrenciler ile çalışmalarındaki başarıları nedeniyle memurlara ödülleri verildi.

Kerem Filiz

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.