OTOGARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK 

Edirne’de insan trafiğinin en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Edirne Otogarı, baştan aşağı belediye ekipleri  tarafından dezenfekte edildi. Terminal zemininin yani sıra araçlarda da ilaçlama işi gerçekleştirildi.

OTOGARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK 

Edirne’de insan trafiğinin en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Edirne Otogarı, baştan aşağı belediye ekipleri  tarafından dezenfekte edildi. Terminal zemininin yani sıra araçlarda da ilaçlama işi gerçekleştirildi.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
12 Mart 2020 Perşembe 06:33
OTOGARDA DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRECEK 

Tüm dünyada baş gösteren Koruna virüsünü önlemek amacıyla Edirne otogarında  dezenfekte çalışmalarının  başlattıklarını belirten  Altunhan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan bu çalışmaları  periyodik olarak devam edeceğini belirterek, “Terminaldeki çalışmalarımız  belli aralıklarla  dezenfekte çalışmalarımız devam edecek.Sağlık insan yaşamı için çok önemli, onun için çok dikkat etmek zorundayız. Sağ olsun Edirne Belediyemiz bize yardımcı oluyor.Bu arada bir ilaçlama şirketiyle de anlaşma yaptık.Burası gün boyu dezenfekte olacak” dedi.

BURASI AVRUPA’YA AÇILAN SINIR KAPIMIZ

Edirne otogarının Avrupa’ya açılan sınır kapısı olduğunu belirten Altunhan, “bizlerin temizlik hijyen konusuna dikkat etmemiz lazım. Dünya’ya yayılan bu  ölümcül hastalığın  kentimizde olmaması için bizler elimizden gelen çabayı harcayacağız. Dezenfekte konusunda çeşitli şöyle söyleniyor, “şöyle yapacağız ,böyle yapacağız” deniyor. Bunlar sözde kalmamalı.Temizlik konusuna bugün her zamankinden çok dikkat etmek zorundayız.Otogarımızda temizlenmeyen  hiç bir yer kalmayacak. Bu arada otobüslerimizin içleri de dezenfekte edilecek. Çalışan elemanlarımıza öneride bulunduk, kesinlikle  eldiven olmadan servis yapmayacaklar.Hijyen kurallarına azami gayret gösterilecek. Günümüzde sağlıklı kalmak için hijyen temizlik  çok önem taşıyor, bizler de ona çok özen göstereceğiz” dedi.

OTOGAR PERSONELİ JAPON SELAMI UYGULAYACAK

Dünyada her ülkenin  bir selamlaşma şekli olduğunu belirten Altunhan, “Bizler de otogar personeli olara birbiri ile öpüşüp sarılma yerine ellerimizi göğsümüzde bir araya getirip Japonların yaptığı gibi selamlaşmanın sağlık açısından önemli olduğunu düşünerek  dostlarımızla bu tür selamlaşacağız. Cumhurbaşkanımız selamlaşmada farklı bir yöntem uyguladı. Biz de otogarlılar olarak Uzakdoğulular gibi, selamlaşacağız. Bu dönemde kimse ile tokalaşma ve öpüşme yapmayacağız. Bunu yapmak zorundayız. Bu virüs dünya genelinde ciddi bir sağlık tehdidi.  Çevremizdeki ülkelerde görülmesine karşın çok şükür ülkemizde şu anda böyle bir tehlike yok, dileriz  hiç olmaz. Her şeye rağmen tedbiri elden bırakmayacağız.Halkımız temizliğe karşı duyarlıdır. Dinimizde de “ temizlik imandan gelir” uyarısı vardır.Temizliğe özen gösterdiğimizde inşallah bu virüsü yeneceğiz” dedi. 

Fikri Yalın

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.