ÖZBAŞ “AMACIMIZ KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI”

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde kadınlara yönelik gelir getirici kurslar düzenlenmeye devam ediyor.

ÖZBAŞ “AMACIMIZ KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI”

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezleri bünyesinde kadınlara yönelik gelir getirici kurslar düzenlenmeye devam ediyor.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
13 Şubat 2020 Perşembe 06:03
ÖZBAŞ “AMACIMIZ KADINLARIN KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMASI”

Kadınlarımıza yönelik çalışmalar kapsamında; Sosyal Hizmet Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren ek birimlerde; Sanayi tipi dikiş makineleri Valimiz Ekrem Canalp‘in destekleri ile İl Özel idaresi tarafından alımı tamamlanmış, makinelerin ek birimlerimize kurulumu gerçekleştirildikten sonra kursiyer kadınlarımızın gelir getirici ürün üretimi çalışmaları farklı alanlarda genişletilerek arttırılmıştır.

Özellikle dezavantajlı bölgelerde ikamet eden meslek edindirme kursu kadın kursiyerleri bu kurslarda; pantolon, tişört, gömlek, yelek, mont, kaban, gece elbisesi, kına elbisesi, sünnet giysileri, gelinlik, takılar, hediyelik eşyalar başta olmak üzere birçok el emeği göz nuru ürün üretimi gerçekleştiriyor.

ESNAFLAR ZİYARET EDİLDİ  

Edirne merkezinde  faaliyet gösteren esnaflara ziyaret ve üretilen ürünlerin tanıtımı; Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Müdür Yardımcısı Selen Erden, Usta Öğretici ve Ek Birim Koordinatörü Şükriye Veliğolu Bilgiç’in katılımı ile devam ediyor.

Düzenlenen esnaf ziyaretlerinde; Sosyal Hizmet Merkezi Ek Birimlerde Kadınların ürettiği el ürünleri esnafa tanıtılarak, satış ve pazarlama konusunda paydaş çalışmalar hakkında görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Toplum Merkezlerimizde üretilen ürünlerin tanıtımları Edirne esnafına tanıtılmaya yıl boyunca devam edecek olup ürünler ile ilgili kataloglama çalışmaları tamamlanacak…

ÜRÜNLERİN KATOLOGU HAZIRLANIYOR   

Konu hakkında açıklama yapan Aile Çalışma  ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Kadınların statüsünü yükseltmek ve kendi ayakları üzerinde  durabilmekleri bir iş sahibi olmalarını sağlamak en önemli hedeflerimizden birisidir, bu amaçla özellikle Kenar mahallelerde Mehzilahır,Yıldırım  Sosyal hizmet merkezleri biriminde şu anda  İŞ_KUR Halk Eğitim Merkezi ile birlikte merkez kursları düzenliyoruz, Burada üretilen ürünlerin pazarlanması ve gelir getirici duruma gelmesi için kataloglar hazırlıyoruz , sürekli yeni projeler arayışı içindeyiz” dedi.

AMACIMIZ  KADINLARIN AYAKLARI ÜZERİNDE DURMALARI

Kadınların daha önceleri Kırsalın Kadın Pazarı’nda ürünlerini satış yapmaya başladıklarını belirten Özbaş, "Valimizin de desteğiyle Cuma pazarında İl müdürlüğümüze tahsis edilen alanda kadınlarımızın ürettiği ürünlerin satışına yönelik olarak, kadınlarımıza imkan sağlıyoruz.Bu arada üretilen ürünlerin kataloguyla birlikte, esnafımıza üretilen tanımaya çalışıyoruz.Amacımız ve bütün hedefimiz kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmaları, kazanç getirecek bir iş sahibi olabilmeleri” dedi.

Fikri Yalın
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.