ÖZBAŞ ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Edirne  Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler İl müdürü Bilgin Özbaş Çocuk hakları günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

ÖZBAŞ ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Edirne  Aile Çalışma ve sosyal Hizmetler İl müdürü Bilgin Özbaş Çocuk hakları günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
21 Kasım 2019 Perşembe 06:10
ÖZBAŞ ÇOCUK HAKLARI GÜNÜNÜ KUTLADI

Özbaş açıklamasında  şöyle dedi, “Bir toplumun en değerli varlıkları çocuklarıdır. Çoğu zaman çocuklarımız için çalışır, geleceğimizi çocuklarımıza göre planlarız. Bugünü mutlu ve huzurlu kılmak, geleceğe güvenle bakmak; milli ve manevi değerlere sahip, bilimin ışığında yetiştirilen çocuklarımızla mümkündür.

Nasıl bir gelecek planlıyorsunuz? Sorusuna verilecek cevap, çocuklar için bugün ne yaptığımızla bağlantılıdır.

Sadece Ülkemiz çocuklarının değil, tüm Dünya çocuklarının; ihmal ve istismardan korunması, kötü muamele ile karşılaşmaması ve çocuk haklarının korunması amacıyla 20 Kasım 1989 yılında B.M. Genel Kurulunda 193 Ülke tarafından “Çocuk Hakları Sözleşmesi” kabul edilmiş ve Türkiye Cumhuriyeti de 1990 yılında bu sözleşmeyi imzalayarak, Uluslararası alanda bağlayıcılık kazanmıştır.

Çocuk Hakları, tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, barınma, yaşama, oyun, fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi hakların hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Bugünün küçükleri olan çocuklarımız, yarının büyükleri olacaktır.

Nüfusumuzun büyük bir bölümün oluşturan çocuklarımızın sosyal, kültürel değerlerimiz çerçevesinde yetiştirilmesi tüm kurumlarımızın ve hepimizin öncelikli görevidir.

Bu konuda sorumluluk, anne babalara, öğretmenlerimize, toplumumuza, tüm kuruluşlarımıza ve yöneticiler olarak bizlere düşmektedir.

YAŞAM VE SAĞLIK VE KONUNMA HAKKI ÇOCUKLARI EN DOĞAL HAKKI

Unutulmamalıdır ki, sevgi, eğitim, yaşam, sağlık ve korunma hakkı çocukların en doğal haklarıdır. Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak; “Çocuk hakları” konusunda; ilimiz genelindeki Kreş ve Gündüz bakımevlerine, Toplum Merkezlerimize, Bakanlığımızın çocuklar alanında sosyal hizmet modellerinden yararlanan ailelere, bünyemizde koruma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik farkındalık oluşturucu çalışmalar gerçekleştirmekteyiz.

“Çocuk Hakları” konusunda; Ailelerin ve özellikler çocukların farkındalıklarını artırıyor, bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyoruz. Biz daha iyi bir geleceğin ancak haklarının farkında, bilgili, birikimli ve öz güveni yüksek çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü münasebetiyle; Dünya’nın neresinde olursa olsun, çocukların; çalıştırılma, şiddet, ihmal, istismar, açlık, savaş, terör, göç, erken evlilikler gibi nedenlerle yaşadıkları mağduriyetlerin son bulmasını temenni ediyor, tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, sağlıklı uzun ömürler ve yaşamlarında başarılar diliyorum.” Dedi

Fikri Yalın


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.