ÖZBAŞ’IN “1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı olarak bir basın açıklaması yayınladı.

ÖZBAŞ’IN “1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı olarak bir basın açıklaması yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
01 Ekim 2018 Pazartesi 08:06
ÖZBAŞ’IN “1 EKİM DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ” MESAJI

Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yazılı olarak bir basın açıklaması yayınladı. Özbaş’ın açıklaması şu şekildedir;

“Birleşmiş milletler tarafından yaşlılara hak ettiği değerin verilmesi, sorunlarını dile getirmek, toplumsal olarak farkındalık yaratmak amacıyla 1990 yılından beri 1 Ekim tarihi “Dünya Yaşlılar Günü" olarak kutlanmaktadır.

Bizim geleneklerimizde; yaşlılara hürmet, sevgi, hizmet vardır.

Bu geleneğin sürdürülmesi hem aile bağlarımızın hem de toplumsal dokumuzun korunması bakımından hayati bir önem taşımaktadır.

Bir toplumun hafızası olarak gelenek ve göreneklerin, milli ve manevi değerlerini kuşaktan kuşağa aktaran yaşlılarımızın karşılaştığı sorunların en aza indirilmesi ve sorunların çözüme kavuşturulması, toplumsal dayanışmanın en önemli göstergelerinden biridir.

Bir ömrün büyük kısmını topluma ve ülkeye hizmetle geçirmiş büyüklerimizin, yaşlandıkları ve bakıma muhtaç oldukları dönemde, ömürlerinin sonuna kadar insan onuruna yakışır bir şekilde bakımlarını sağlamak Bakanlığımızın öncelikleri arasındadır.

Yaşlılarımızın öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığının kuruluş ortamında sağlanması öncelikli hedefimizdir. Amacımız toplumsal değer yargılarımız arasında yer alan yaşlıya sevgi, dayanışma ve saygı yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde sosyal hizmet alanlarına taşımaktır. Yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar Devletimizce desteklenmekte ve sürdürülmektedir. Devletimizin sağladığı imkânlar ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefimizdir.

Yaşlılarımız geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültürümüzü ve toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan, cemiyet hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır.

Unutmayalım ki hepimiz yarının yaşlılarıyız. En verimli çağlarını ülkesine, milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” nü kutluyor, kendilerine sağlıklı uzun ömürler diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.”

Haber Merkezi

                                                                                 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.