ÖZBOSTAN, ”TARİHİ ESERLERİMİZ ONARILIYOR”     

 Edirne merkez Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan mahallenin sorunları ili ilgili bir açıklamada bulundu.

ÖZBOSTAN, ”TARİHİ ESERLERİMİZ ONARILIYOR”     

 Edirne merkez Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan mahallenin sorunları ili ilgili bir açıklamada bulundu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
18 Haziran 2018 Pazartesi 22:19
ÖZBOSTAN, ”TARİHİ ESERLERİMİZ ONARILIYOR”     


Edirne merkez Meydan Mahallesi Muhtarı Emin Özbostan
mahallenin sorunları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “ Mahallemiz Edirne’nin en eski yerleşim alanlarından biri.  Bu tür eski mahallelerde tarihi eserler çok olduğu için sorunları da fazla oluyor. 
Edirne ve mahallemiz turizm açısından önemli bir mahalle olma durumunda.
Mahallemizde tarihi eserler çok, başta Mimar Sinan’ın en önemli eseri Selimiye Camisi, onun yanında müzemiz, Atikali camisi, Hıdırağa camii, Yeniçeri hamamı yeri Vakıflar Bölge Müdürlüğüne devroldu buranın onarılmasını bekliyoruz. Hamam yerinin bahçesinde şu anda  kötü bir görüntü var,  bahçe otlar ve çöplerle kaplanmış durumda” dedi.
 KABULÜ BABA MUSTAFA EFENDİ MEZARI
Mahalle sınırları içinde bulunan Kabulü Baba Mustafa Efendinin mezar yerinin yapıldığını belirten Özbostan” Halkımız bu mezarın turizme açılmasını bekliyor. Bu mezar Edirne’deki Hasan Sezai Hazretlerinden sonra ikinci önemi olan bir kişinin mezarı. 
Bir de mahallemizde yer alan Hazinedar Sinan Bey haziresi bulunuyor.
Bu unutulan bir tarihi yapı.
Buradaki mezar taşları yerinden alınarak müzenin önüne konuldu.  Mezar taşı sergileme alanı yapıldı.
Unutulan bu eserin düzenli hale getirilmesi gerekiyor.
Bu tarihi eser müzemizin arkasında yer alıyor. Buranın da restore edilmesini ve duvarlarının yapılmasını bekliyoruz” dedi.
MEZAR TAŞLARI MÜZENİN İÇİNE TAŞINMALI
Selimiye yanındaki mezar taşlarının müzenin içindeki bahçeye taşınması gerektiğini belirten Özbostan,”
Mahallemizin en önemli sorunlarından biri de otopark sorunu. Selimiye ziyaretine gelen misafirlerimizin araç park sorunu bir türlü giderilemiyor. Daha önceleri mezar taşlarının olduğu alana turist araçları park ediyordu.
 Daha sonra zamanın valisi tarafından bu alan mezar taşları teşhir yerine dönüştürüldü. Bu mezar taşlarının mezarları yok başka yerlerden taşınan mezar taşları. 
  Müzemizin bahçesinde geniş alan var mezar taşlarının buraya taşınması yararlı olur. 
   Burası yine araçlara park yeri olarak kullanılabilir. Bu arada mahallemiz sınırında olan tarihi Muradiye camisinde de bakım yapılması gerekiyor.
 Cami çevresi bakımsız buranın temizlenmesi çirkin görüntüden kurtarılması gerekiyor. Tarihi eserleri görmek için gelen misafirler mahallemizdeki tarihi eserleri de görmek istiyorlar.
 Muradiye Camisi de Edirne’nin en önemli camilerinden birisi. Sarı Cami yanında tarihi bir ev restore edildi. Bu tür yerlerin daha da artmasında yarar var. Restore edilen eski binalar Edirne’ye gelecek turist sayısının artmasını sağlıyor” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.