'Özel' çocuklar, gönüllerince eğlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Özel Marmara Yunuslar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 60 özel çocuk, şehirde bulunan bir at çiftliğinde ata binerek eğlendiler.

'Özel' çocuklar, gönüllerince eğlendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Özel Marmara Yunuslar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki 60 özel çocuk, şehirde bulunan bir at çiftliğinde ata binerek eğlendiler.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Aralık 2017 Cumartesi 10:25
'Özel' çocuklar,  gönüllerince eğlendi

    Karaağaç'ta bulunan Sella Turcica adlı at çiftliğinde gerçekleşen etkinlik kapsamında cafeterya kısmında şarkı söyleyerek oyunlar oynayan çocuklar, ardından ata binmenin keyfini yaşadılar. Ata binen özel çocukların heyecanları ve istekleri oldukça güzel görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu. 
ARSLAN: “FARKINDALIK YARATMAK İSTEDİK”
    Özel Marmara Yunuslar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Koordinatör Müdürü Öznur Arslan etkinlikle ilgili açıklamalar yaparak, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla burada toplandık. İşletmeler ve kurumlarla birlikte engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek bizim amacımız. Biz okul olarak eğitim ayağını oluşturuyoruz bu işin. Üzerimize düşen görev bu. Çocuklarımızla bugün bir farkındalık yaratmak istedik. Bunu da özellikle burada yapmak istedik.” ifadelerini kullandı.  
    ARSLAN: “ATLA TERAPİ EĞİTİMİNİ DE VERECEĞİZ”
    İşletme Sahibi At Antrenörü Uğur Kırkuva'nın engelli bir aileye istihdam sağladığına değinerek kendisine teşekkür eden Arslan, “Sevgili Uğur aynı zamanda bizim bir engelli ailemizi de istihdam ediyor. Çok da mutlu ailemiz ve öğrencimiz burada olmaktan mutlu. Burayı seçmemizin bir nedeni de buydu. Uğur Bey'in bu duyarlılığı için kendisine çok teşekkür Retrobet ediyoruz. Burada ayrıca atla terapi eğitimini de zaman zaman vereceğiz.” şeklinde konuştu.  
    KIRKUVA: “HİPOTERAPİYİ EDİRNE'DE UYGULANABİLİR HALE GETİRMEK İSTİYORUZ”
    İşletme Sahibi Uğur Kırkuva, hipoterapi yönetimi diye bir şeyin var olduğunu belirterek, “Belli başlı birkaç etkinliğimiz olacak. Ondan sonra atlarla birlikte birkaç çalışma yapacağız. Bugün biraz daha sembolik olacak ama bunu uzun soluklu ve süreli hale getirmek istiyoruz. Çünkü hipoterapi diye bir tedavi yöntemi var dünyada kullanılan. Türkiye'de de biraz daha yaygın hale gelmeye başladı. Edirne'de de hipoterapiyi uygulanabilir hale getirmek istiyoruz. Bu doğrultuda hareket ediyoruz. Güzel sonuçlar alacağımızı tahmin ediyorum bu çalışmadan. Çünkü hipoterapi çeşitli kas gruplarını çalıştıran, atların özel oluşu ve onların hareketiyle üstündeki bireyi yormadan, farkına vardırmadan önemli bir gelişim sağlayabilmelerini sağlayan bir çalışma yöntemimiz. Bu noktada, çorbada tuzumuz bulunursa mutluluk verici olur bizim içinde.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.