Özgür basın toplumun sigortasıdır

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı Tanıtma Başkanı Selim Kaya , Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Özgür basın toplumun sigortasıdır

Saadet Partisi Edirne İl Teşkilatı Tanıtma Başkanı Selim Kaya , Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
25 Temmuz 2017 Salı 09:57
Özgür basın  toplumun  sigortasıdır

    Selim Kaya mesajında şunlara yer verdi “24 Temmuz 1908 tarihinde sansürün kaldırılışının yıldönümüdür. Sansür'ün kaldırılmasının üzerinden yüz yılı aşkın bir zaman geçmiş olmasına rağmen gerek basına ve gerekse basın mensuplarına zaman zaman yapılan müdahale ve kısıtlamalar ne yazık ki hala yaşanmaktadır. 
Diğer taraftan basında yaşanan tekelleşme basının görevini gereği gibi yapmasının önünde bir engel teşkil etmektedir. Zira Basın, Sermaye ve Siyaset üçlüsü insanlık tarihi boyunca müspet veya menfi oluşlarına göre toplumun geleceğinde büyük rol oynamaktadır. Bu üçünün de müspet yaşandığı toplumlar her zaman refah ve huzur içerisinde olmuşlardır. Nakitbahis Buna karşılık menfi basının, menfi sermayenin ve menfi siyasetin hakim olduğu ülkelerde toplumlar sömürülmüş, ezilmiş ve geri kalmışlardır. 
    Toplumun ihtiyaç bilgi edinme ihtiyacını karşılayan ve ülke yararına kamuoyu oluşturan basın mensupları için bu görevlerini en verimli bir şekilde yerine getirmelerinde, basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır.
    Özgür basın toplumun sigortasıdır. Olumsuzlukların ortaya çıkarılması, haksızlıkların önüne geçilmesi konusunda son derece önemli görev icra ederler. Basını susturulmuş bir toplumda demokrasiden, insan haklarından, hukuktan, fikir özgürlüğünden ne kadar bahsedilebilir?
    Gelişmiş ülkelerin tamamında fikir ve basın hürriyetinin olduğunu görürüz. Totaliter ve baskıcı yönetimler ilk önce özgür basının sesini kısmak suretiyle toplumu baskı altına almaya ve yaptıkları zulümlerin duyurulmasına mani olmaya çalışırlar. 
Tüm bu olumsuzlukların yer almadığı bir Türkiye özlemiyle bütün basın çalışanlarının ve gazetecilerimizin 'Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, sağlık ve esenlikler dileriz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.