ÖZYURT EDİRNE AKADEMİ'DE

Dünyaca Ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yetiştirdiği ve kendine has yöntemleriyle ‘Dahi Beyin Cerrahı’ olarak bilinen; ünlülerin doktoru Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZYURT Edirne Akademi kadrosuna dahil oldu.

ÖZYURT EDİRNE AKADEMİ'DE

Dünyaca Ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yetiştirdiği ve kendine has yöntemleriyle ‘Dahi Beyin Cerrahı’ olarak bilinen; ünlülerin doktoru Prof. Dr. Mehmet Emin ÖZYURT Edirne Akademi kadrosuna dahil oldu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
02 Nisan 2018 Pazartesi 19:55
ÖZYURT EDİRNE AKADEMİ'DE

Medya, İnsan Hakları, Demokrasi gibi birçok farklı konuda eğitimler düzenleyen Edirne Akademi; kadrosuna alanında uzman bir isim daha ekleyerek; hocaların hocası olarak bilinen, ünlü Beyin Cerrahi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özyurt’u Edirneliler ile buluşturuyor.

Edirne Belediyesi bünyesinde kurularak eğitimlerine hız kesmeden devam eden Edirne Akademi’de; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sultanbet Emin ÖZYURT  “Nörobiyolojik Açıdan İnsan Beyni ve Kişisel Gelişim” konusunda deneyimlerini Edirne Akademi öğrencileri ile paylaşacak. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özyurt Edirne Akademi öğrencileri ile ilk kez 4 Nisan Çarşamba Günü bir araya gelecek. Sağlık alanındaki bilimsel ve teknolojik gelişmeler ile insan yaşamının ve kişisel gelişiminin nasıl koşut biçimde değiştiğini gösteren çalışmalar bu dersin odağında yer alırken; katılımcılara tıp, beyin, beden, kişisel gelişim, inovasyon gibi alanlarda çok değerli bilgiler sunulacak.

Edirne Belediyesi’nin Edirne Halkı’na bilim ve kültür hizmeti sunan Edirne Akademi’nin ücretsiz eğitimlerine katılmak isteyenler www.edirne.bel.tr internet adresinden veya Eski Vali Konağı’ndaki Edirne Akademi’ye şahsen başvuruda bulunabilir.

PROF.DR.MEHMET EMİN ÖZYURT KİMDİR?

1951 yılında Rize’nin Ardeşen İlçesi’nde doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da okudu. 1969 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girip 1975 yılında mezun oldu. Aynı yıl Ekim ayında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Kliniği’nde asistan olarak çalışmaya başladı.

1978 yılında Manchester Üniversitesi’nde düzenlenen hidrosefali, mal formasyonlar, stereo taktik ve fonksiyonel nöroşirürji, infeksiyon, ağrı ve periferik sinir konuları içeren kursa katıldı. 1981 yılı Temmuz ayında Nöroşirurji dalında uzmanlığını aldıktan sonra, Ağustos 1981 ile Kasım 1982 tarihleri arasında askerlik hizmetini yaptı. Kasım 1982 tarihinden itibaren Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Kliniği’nde uzman doktor çalışmaya devam etti.

1983 yılı Aralık ayında 4 hafta süreyle Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Laboratuvarı’nda mikro cerrahi kursuna katıldı. Kasım 1985 ve 1986 tarihleri arasında Glasgow Üniversitesi Nöroşirürji Departmanında Prof. Dr. Graham Thesdale'in yanında klinik ve bilimsel faaliyetlere aktif olarak katılıp, kafa tranmasları ve transfenoidal yöntemle ilgilendi. Bu arada aynı üniversitede serebro-vasküler patolojilerle ilgili deneysel araştırma projesine katıldı.

1992 yılında Zürih’de Prof. Dr. Gazi Yaşargil'in yanında epilepsi cerrahisi ile ilgili selektif hipokampektomi teknikleri ile ilgilendi.

1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde Mayo kliniğinde epilepsi cerrahisi ile ilgili ameliyatları gözlemledi.

2001-2002 yıları arasında Avrupa ve Asya'da beyin tümörleri konusunda ana konuşmacıydı.

Prof. Dr. Mehmet Emin Özyurt Beyin Cerrahisi alanında Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren hocalarımızdandır. Bunlardan birincisi, omurga yaralanmalarında servikal vertebralara bugün yaygın olarak kullanılan Plak-Vida Rijit İnternal Fiksasyonu Türkiye’de ilk uygulayandır (E. Özyurt, M. Hancı, C. Kuday, E. Sayın, Çağdaş Cerrahi Dergisi 4.230-234-1990). İkincisi, sara hastalıklarında, selektif amigdala-hipokampektomi tekniğini ilk olarak uygulamış, sonuçlarını uluslararası kongrelerde bildirmiştir. (Epilepsy Surgery in İstanbul, 1998, Cleveland, USA, Abstract Book P40). Üçüncüsü, beyin kanamalarına neden olan, hiçbir nedeni bulunmayan öldürücü hipertansiyonlarda, özel teknik uygulamış, üç hasta üzerindeki sonuçlar ilk altı ayda tüm ilaçları bırakacak şekilde hastaların tansiyonları normale dönmüş, 6 aylık takip sonunda bir kısmında tekrar nüks görülmüştür. Bunun üzerine tekniği değiştirmek üzere çalışmalara devam etmektedir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.