“PANDEMİ SONRASI YEREL YÖNETİMLER VE KALKINMA TOPLANTISI”

Kırklareli’nde, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla düzenlenen “Pandemi Sonrası Yerel Yönetimler ve Kalkınma Toplantısı”na Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu iştirak etti.

“PANDEMİ SONRASI YEREL YÖNETİMLER VE KALKINMA TOPLANTISI”

Kırklareli’nde, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un katılımıyla düzenlenen “Pandemi Sonrası Yerel Yönetimler ve Kalkınma Toplantısı”na Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu iştirak etti.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
26 Temmuz 2022 Salı 06:00
“PANDEMİ SONRASI YEREL YÖNETİMLER VE KALKINMA TOPLANTISI”

Kırklareli Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ve il protokolü katıldı.

11 ilde düzenlenecek toplantıların yedincisinin açılışında bir konuşma gerçekleştiren TBB ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplantının sorunların tespit edilmesinde önemli bir yeri olduğunu söyleyerek “Dünya, sürdürülebilir kalkınmayı maalesef sadece ekonomik kalkınma olarak algıladı. İnsani ve çevresel kalkınmayı başaramadı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Dünya beşten büyüktür, daha adaletli bir dünya mümkündür’ cümlesiyle pandemide ne demek istediği daha iyi anlaşıldı. Sosyal adaletin ve sosyal barışın sağlanmadığı, temiz su bulamadığı için 5 yaşına gelmeden ölen çocukların olduğu, Aylan bebeklerin cansız bedenlerinin Ege kıyısına vurduğu bir dünyada hiçbirimiz masum değiliz. O nedenle pandemi bize bir işaret veriyor.” şeklinde konuştu.

Bu noktada TBB’nin yerel kalkınma adına çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Şahin; çölleşme, çevre kirliliği, kentleşme gibi sorunlarına da dikkat çekti.

Salgın sürecinin insan sağlığının, huzurunun ve insanca yaşamanın anlaşıldığı bir süreç olmasını umduğunu fakat yaşanılanlar neticesinde bunun gerçekleşmediğini gördüğünü belirten TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop “Esas meselemiz, insanı merkeze koyan ve küreselleşen dünyada herhangi bir insanın, nerede yaşıyorsa yaşasın, sorununun tüm insanlığın sorunu olduğunu anlamak olmalı. Her şeyi insanı merkeze alan bir anlayış içerisinde kurmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Toplantı, açılış konuşmalarının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Bilal Dikmen'in “Yerel Kalkınma ve Ergene Havzası” değerlendirmesi ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Ruşen Keleş’in üstlendiği; Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’in panelistleri olduğu “Akıllı Şehirler ve Kent Ekonomisi” isimli panelle devam etti.

Bölgesel ve yerel kalkınmada önemli konuların konuşulduğu böyle bir toplantıda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya bölgesinin kalkınmasına katkı sağlamaktan mutlu olacaklarını belirterek akademik anlamda destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Van, Diyarbakır, Trabzon, Antalya, İzmir, Gaziantep ve Kırklareli’nde yapılan toplantılar; Kayseri, Erzurum, Kastamonu, Sakarya, Denizli ve Bursa’da devam edecek.

Haber Merkezi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.