PANDEMİYLE BİRLİKTE, DOĞALA DÖNÜŞ BAŞLADI

Pandaminin başlamasıyla birlikte insanlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için doğal ürünlere yöneldi. Yaz ayında ara verilen doğal destekçilerimiz, havaların ısınmasıyla mutfaktaki yerini aldı. Aktarlar bugünlerde kış ayında içilen ıhlamur, kuş burnu, adaçayı gibi bitkilerin satışında artış yaşandığını bildirdi.Uzun yıllardır hizmet veren Aktar Gökhan Baraz, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenlerin yoğun bir şekilde kendilerine geldiğini ifade ederek, “Biz bağışıklığı güçlendiriyoruz. Tedaviyi doktorlar yapıyor” şeklinde konuştu.

PANDEMİYLE BİRLİKTE, DOĞALA DÖNÜŞ BAŞLADI

Pandaminin başlamasıyla birlikte insanlar bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için doğal ürünlere yöneldi. Yaz ayında ara verilen doğal destekçilerimiz, havaların ısınmasıyla mutfaktaki yerini aldı. Aktarlar bugünlerde kış ayında içilen ıhlamur, kuş burnu, adaçayı gibi bitkilerin satışında artış yaşandığını bildirdi.Uzun yıllardır hizmet veren Aktar Gökhan Baraz, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek isteyenlerin yoğun bir şekilde kendilerine geldiğini ifade ederek, “Biz bağışıklığı güçlendiriyoruz. Tedaviyi doktorlar yapıyor” şeklinde konuştu.

Emre SEDEF
Emre SEDEF
22 Ekim 2021 Cuma 06:39
PANDEMİYLE BİRLİKTE, DOĞALA DÖNÜŞ BAŞLADI


Havaların soğumasıyla birlikte kış çayları aranan içecekler haline geldi. Özellikle Pandemi’yle birlikte bağışıklık güçlendiren kış çaylarına ilgide büyük bir artış yaşanıyor. Fiyatlar da ilgiyle birlikte sürekli tırmanıştı.

Uzun yıllardır Aktar olarak hizmet veren Gökhan Baraz, son birkaç gündür havaların gündüz sıcak  gecelerli soğuk olduğu hatırlatarak, havadaki ani değişim nedeniyle insanların kırgınlık yaşadığını hatırlattı. Hava şartlarının değişmesiyle birlikte kış aylarında içilen çaylara ilginin arttığını dile getiren Baraz, şunları söyledi:

“Bugünlerde, Ihlamur çok alınmaya başladı. Adaçayı, Kış çayı, ıhlamur, Kuşburnu, hibüsküs gibi içeceklerde aranan çaylar arasında. Kış çayının içinde saydığımız tüm bitkiler var. Ayrıca atom çaylarımız rövanşta gitmeye başladı.

ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİYOR

Kış için alınan bu bitki çayları öksürüğe iyi geliyorlar. Bunları demledikten sonra akşamları en son bal ilave ederek güzelce içecekler. Günde iki defa içmeleri yeterli. Ballı zencefil ve macunlarda daha hızlı gidiyor. Sebebi de insanlar öksürüyor.

PANDEMİ KORKUTUYOR

Öksürmekten korkan insanlar kendilerini hasta zannediyorlar. Pandemiden sonra Elhamlaştılar.   En çok sattığımız ürünler atom çayı ve adaçayları. Atmi çiçeği, kabuk tarçın. Hibüsküs, Kuşburnu.  Özellikle de taze zencefil. Küçük bir parça zencefili rendeleyip limonla beraber 5 dakika kaynatılacak güzelce süzülecek ve en son bal ilave edilerek içilecek. Bağışıklığı güçlendirir ve aynı zanda anti oksidan kendisi. Herkese uygun. Bunu kullanabilirler.

BİZLER TEDAVİ ETMİYORUZ

Kuşburnu, adaçayı, hibüsküs, ıhlamur, kış çayı, papatya, melisa, bu tür çaylara ilgisi arttı. Keçi boynuzu ve pekmezlere de ilgi bugünlerde arttı. Çam kozalak macunları revaçta. Daha çok ciğerlerinde balgam söktürmek için kullanıyor. Kovidle beraber insanlar hastalandıkça, benim ciğerlerinde bir şey mi var diyorlar.  Öksüren veya kendisini hasta hissedenlerin yarısı zaten korkudan doktora ve hastaneyle de gidemiyor. Kendi kendilerine çare arıyorlar. Tabi ki bizde kimseye tanı koymuyoruz ama bizde insanlara istedikleri doğal olan karışımları hazırlıyoruz. Onlarda evde kullanıyorlar. Biz bağışıklıkların güçlendiriyoruz. Tedaviyi doktorlar yapıyor.”

Yavuz Göktaş

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.